Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 18. 2. 2016, 13.15

6 let, 6 mesecev

Še en zlati dan za mlade slovenske skakalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ema Klinec, Bor Pavlovčič in Vid Vrhovnik so na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju osvojili zlato kolajno na mešani ekipni preizkušnji v skokih. Smučarka Meta Hrovat je bila tretja.

V slovenskem taboru so imeli že pred prihodom na Norveško na zimske olimpijske igre za mlade od 15 do 18 let velika pričakovanja v mešani skakalni preizkušnji, ta so še zrasla po zgodovinskem zlatem torku.

Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta pometla s konkurenco v obeh torkovih posamičnih preizkušnjah smučarskih skakalk in smučarskih skakalcev za prepričljivo slovensko zmagoslavje in dvakratno slovensko zlato. Vid Vrhovnik pa je bil peti v torkovi preizkušnji nordijskih kombinatorcev.

Slovenci so bili tako glavni favoriti mešane ekipne skakalne preizkušnje, na kateri so iz vsake od enajstih sodelujočih ekip na startu skakali po trije tekmovalci, skakalka, kombinatorec in skakalec, v dveh tekmovalnih serijah.

Obetavni slovenski skakalci so v Lillehammerju znova potrdili, da se v smučarskih skokih za uspešen slovenski podmladek nikakor ni treba bati. Slovenska skakalna ekipa je slavila prepričljivo zmago z izkupičkom 709,5 točke, druga je bila Nemčija (675,5 točke), tretja pa Avstrija (666,7 točke).

Kako je potekala tekma?

Najprej se je po skakalnici spustila zlata Ema Klinec, prvi skok je bil dolg 96,0 metra, drugi 90,5 metra. Nato je skočil nordijski kombinatorec Vrhovnik, njegov skoka sta bila dolga 92,5 in 95,5 metra, Pavlovčič pa je po vsaki od serij postavil piko na i s skokoma dolgima 94,5 metra in zlata vrednim skokom dolgim 98,0 metra.

Pred štirimi leti na premiernih igrah v Innsbrucku so Slovenci osvojili srebrno kolajno v mešani ekipni tekmi po zaslugi Urše Bogataj, Luka Pinteriča in Anžeta Laniška. Lanišek je bil na prvih igrah zlat v posamični skakalni preizkušnji, Bogatajeva pa bronasta v posamični preizkušnji skakalk.

Odlična bera

Slovenija je v Lillehammerju osvojila že pet kolajn. Meta Hrovat je bila tretja v slalomu. Pred zlato ekipno in dvema posamičnima zlatima Eme Klinec in Bora Pavlovčiča je v nedeljo za bron poskrbel deskar na snegu Tit Štante v snežnem žlebu. Vključno s sedmimi kolajnami iz Innsbrucka ima Slovenija z za zdaj štirimi norveškimi kolajnami tako skupno že enajst medalj z obeh dosedanjih izvedb zimskih mladinskih olimpijskih iger.

Igre na Norveškem se še niso sklenile. Slovenci so favoriti za najvišje mesto tudi na petkovi premierni izvedbi nordijsko-skakalno-tekaške mešane ekipne preizkušnje.

Ne spreglejte