Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
14.51

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Aleš Gorza Soči 2014

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 14.51

2 leti, 3 mesece

"Ni prijetno, če olimpijske igre začneš s 4. mestom"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Ni prijetno, če olimpijske igre začneš ravno s 4. mestom in majhnim zaostankom za medaljo," je z grenkim priokusom takoj po zaključku superkombinacije, poudaril nekdanji reprezentant Aleš Gorza.

"Nekdo mora biti četrti. Po eni strani je to seveda vrhunski rezultat, pa drugi pa žal tudi najbolj nehvaležno mesto," pravi Gorza, ki se je iger pod olimpijskimi krogi udeležil dvakrat, leta 2006 v Torinu in štiri leta pozneje v Vancouvru.

Brez zaupanja ni tveganja "Mislim, da je Tina v slalomu izgubila kontakt z najboljšimi, da nima pravega zaupanja. Čeprav sem upal, da bo tokrat drugače, slalomska proga je bila izredno zahtevna, kar Tini ustreza, pa je bilo že na začetku jasno, da nima zaupanja, posledično pa tudi njeno smučanje ni bilo tako tvegano. Preprosto je smučala prepočasi," je razmišljal Gorza, ki se je moral zaradi treninga – pod njegovim okriljem v SK Črna TAB trenirata alpska smučarja Tilen Debelak in Tomaž Sovič – odpovedati spremljanju smukaškega dela superkombinacije.

V smuku vedno boljša "Smuka sicer nisem spremljal, vendar pa je iz treningov razvidno, da Tini smuk leži, da ji ustreza konfiguracija terena, navsezadnje je na vsakem treningu hitrejša, no, danes je bila celo tretja. Če ji bo uspelo prespati vse skupaj in pozabiti na nesrečno 4. mesto, bo v sredo na smuku prav gotovo ena glavnih kandidatk," optimistično razmišlja Gorza, ki je tudi sam na lastni koži že večkrat izkusil razočaranje in soočenje z njim.

Korošica zna pozabiti na razočaranje "Vsak tekmovalec se razočaranja loteva po svoje. Nekomu ustreza, če se pogovori s trenerji in strokovnim vodstvom, drugim bolj odgovarja, da sami premeljejo vse skupaj, izluščijo tisto, kar je dobro, in pozabijo tisto, kar je slabo. Mislim, da je Tina vajena vsega skupaj in da bo v sredo na štartu smuka že tista prava," napoveduje Gorza, nekdanji smučarski reprezentant, ki je pred dvema letoma sklenil tekmovalno pot, kot trener smučarskega kluba Črna TAB pa ostaja del smučarske karavane. Mimogrede, slalomski del superkombinacije si je v družbi črnjanskih zanesenjakov ogledal v lokalu, ki ga vodi bratranec Tine Maze.

Ne spreglejte