Moj olimpijski junak

Olimpijski komite Slovenije in vodilni slovenski digitalni medij Planet Siol.net sta olimpijsko dogajanje popestrila z akcijo Moj olimpijski junak.

1 / 2

2 / 2

Leto 2012 bo v športno zgodovino med drugim zapisano kot olimpijsko leto. Zaradi kar štirih kolajn na igrah tridesete olimpijade v Londonu bo imelo nedvomno prav posebno mesto tudi v slovenski zgodovini. A olimpijske igre vendarle široko presegajo tekmovalne okvire. Da, res je, večinoma pišemo in govorimo o zmagovalcih ter poražencih. Toda ideje, tradicija, misli, dediščina, izročilo in temeljni namen so precej globlji. Igre presegajo športne okvire, so stičišče kultur, dogodek, ki združuje in povezuje ter je večji od rodov, trendov ....

Tudi s tem namenom smo letošnje igre skušali popestriti z vabilom k natečaju "Moj olimpijski junak". Že ko smo prejeli prve spise, nam je bilo jasno, da so zmagovalci pravzaprav vsi sodelujoči. Različni zorni koti, drugačne misli, a vseeno enotna rdeča nit, za katero je poskrbela olimpijska iskra, so akciji dali posebno noto ter, vsaj upamo, pripomogli k širjenju olimpijske ideje.

Prav zaradi teze o zmagovalni naravi vseh sodelujočih smo se odločili, da bodo priložnostna darila našega podjetja dobili vsi šolarji, ki so v vnaprej določenem roku poslali svoje prispevke. Nekaj teh smo objavili že med igrami v Londonu. A ker smo v natečaju vendarle obljubili tudi tekmovalno noto, smo se ob zaključku akcije naslonili na vsebino ter zaradi "kakovostno izpovedane osebne izkušnje, ki spretno vključuje tok misli, in zapis obogati s športno-življenjskim naukom" glavno nagrado namenili Zali Peklenik iz OŠ Simona Jenka v Kranju.

Šolarji lahko pošljejo več kratkih zgodb, največ pet. Zgodbe, ki bodo pustile največji vtis, bodo nagrajene z rekreativnim paketom (bidon za vodo, bandana, majica, igra Vseved, odsevni trak). Na šoli, iz katere bomo prejeli največ kratkih zgodb, bomo jeseni organizirali srečanje z enim od olimpijcev. Natečaj bo potekal do 30. 8. 2012. Zgodbe lahko šolarji pošljejo na elektronski naslov olimpijski.junak@tsmedia.si

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano