SiolNET. Sportal Olimpizem
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kocka je padla: v Soči pod vodstvom Petre Majdič

1

termometer

Saga je končana. Izvršilni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je za vodjo slovenske delegacije na zimskih olimpijskih igrah 2014 imenoval Petro Majdič.

Nekdanja vrhunska smučarska tekačica in bronasta junakinja iz Vancouvra Petra Majdič bo februarja v Soči odpotovala kot vodja slovenske delegacije na zimskih olimpijskih igrah. Na dopisni seji izvršilnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije je namreč prejela večinsko podporo in tako dobra dva meseca pred odprtjem iger "izpodrinila" Primoža Ulago.

Če je bil postopek imenovanja vodje delegacije v vseh predhodnih slovenskih nastopih na poletnih in zimskih olimpijskih igrah gola formalnost, pa je pred Sočijem dvigoval nemalo prahu. Vsaj v drugi fazi. IO OKS je namreč že pred časom za vodjo potrdil Primoža Ulago. A ko je ta odstopil kot predsednik Smučarske zveze Slovenije in se znašel pod plazom obtožb o konfliktu interesov in spornih provizijah, se je razvnela žolčna razprava o tem, kdo ga bo nasledil.

Odbor za vrhunski šport je predlagal Majdičevo. Njeno imenovanje je pred tednom nato preprečil predsednik OKS dr. Janez Kocijančič in zahteval, naj predloge podata panožni zvezi. Smučarska zveza je "ponudila" v. d. predsednika Enza Smrekarja, hokejska pa prvega moža svojih vrst Matjaža Rakovca. Prvi se je nato umaknil iz igre, tako da so imeli nato odborniki na voljo le Rakovca. Odločili so se za Majdičevo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin