Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2012,
18.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 2. 8. 2012, 18.27

6 let, 6 mesecev

Debevec bronast, Kozmus v igri za zlato, Žbogar za bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Osmi tekmovalni dan OI je vnovič prinesel veselje v slovenski tabor. Strelec Rajmond Debevec je prišel do velikega brona. Primož Kozmus odločno začel branjenje zlate medalje.

Strelec Rajmond Debevec, bronast iz Pekinga, je v Londonu na strelišču z malokalibrsko puško v ležečem položaju dodal v svojo zbirko še bronasto medaljo (dosegel je 701 točko), kar je njegova že tretja v karieri. Za srebrno medaljo je zaostal vsega dve desetinki točke, medtem ko je bil Belorus Sergej Martinov tokrat suveren - postavil je svetovni rekord 705,5. Zlata se je Debevec veselil v Sydneyju leta 2000, obe minuli medalji pa je osvojil v trojnem položaju. Rajmond je bil v ležečem položaju lani na evropskem prvenstvu v Beogradu zlat, v preteklosti pa se je bolje znašel v trojnem položaju. Za Rajmonda Debevca lahko rečemo, da je kot vino. Na svojih osmih olimpijskih igrah je tako vnovič prinesel veliko veselja za Slovenijo.

Nastope na olimpijskem štadionu so odlično začeli slovenski atleti. Branilec naslova iz Pekinga Primož Kozmus je že v prvem poizkusil razblinil vse dvome o formi, saj je njegovo kladivo poletelo 78,12 metra, kar je 12 cm dlje od finalne norme. Finale ga čaka v nedeljo. Marija Šestak je v kvalifikacijah troskoka v drugem poizkusu doskočila pri 14,16 metra, kar je bilo sicer daleč za finalno normo (14,40 m), a vseeno dovolj za 12. mesto in nedeljski finale. V prvem poizkusu je prestopila, v tretjem pa je poletela 14,12 m. Brent LaRue je v predteku na 400 metrov z ovirami s časom 49,38 popravil osebni rekord in osvojil četrto mesto v skupini, kar pa je zadoščalo za uvrstitev v polfinale po času.

V judu se je na tatami v kategoriji nad 100 kg podal Matjaž Ceraj in se po dobri predstavi proti Ukrajincu Stanislavu Bondarenku uvrstil v osmino finala, kjer pa je žal moral prizanti premoč Sung-Min Kimu iz Severne Koreje. V kategoriji nad 78 kg je nastopila dobitnica bronaste medalje iz Pekinga Lucija Polavder in v osmini finala izgubila proti domačinki Karini Bryant ter se tako poslovila od olimpijskih iger.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po petih tekmovalnih dnevih in desetih plovih na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu finn ostal na skupnem šestem mestu. V soboto je prost dan, v nedeljo pa je le še regata najboljše dvanajsterice za medalje, pred katero ima Žbogar sedem točk zaostanka za tretjeuvrščenim. Izolan pravi, da je zaostanek še ulovljiv.

Karlo Hmeljak bo nadaljeval jadranje v razredu laser in po drugem dnevu izgbil še eno mesto. Zdaj je 32.

V ženskem razredu 470 se je uspešno v boj podala posadka Tina Mrak-Teja Černe. Po dveh regatah sta Mrakova in Černetova zasedata 13. mesto (22 točk).

V petek bodo na olimpijskih igrah podelili 22 kompletov odličij. Odločilni boji bodo v moškem lokostrelstvu in moškem ekipnem sabljanju. V dviganju uteži bodo podelili odličja v kategorijah do 85 kg pri moških in do 75 kg pri ženskah. V judu bodo potekali boji v kategorijah nad 100 kg pri moških in nad 78 kg pri ženskah, končalo se bo plavalno tekmovanje. V atletiki bodo podelili odličja v moškem suvanju krogle in ženskem teku na 10.000 m. V kolesarstvu bosta dve končni odločitvi, in sicer v moškem ekipnem zasledovanju na 4000 m in v ženskem keirinu. Na sporedu bodo tudi končne odločitve v olimpijski pištoli na 25 m za moške in malokalibrski puški leže na 50 m za moške.

Ne spreglejte