Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
30. 7. 2021,
3.12

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

5

Natisni članek

kanu kajak Peter Kauzer

Petek, 30. 7. 2021, 3.12

2 leti, 9 mesecev

OI Tokio, kajak moški

Peter Kauzer je presenetljivo ostal brez olimpijskega finala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

5

Peter Kauzer | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Peter Kauzer, slovenski kajakaš na divjih vodah, je na olimpijskih igrah v Tokiu ostal brez finala. Polfinale mu ni uspel, saj je Hrastničan v cilj prišel z velikim zaostankom. Na koncu je tekmo končal na 12. mestu, v finale se je uvrstilo najboljših deset kajakašev. Finale bo na sporedu ob deveti uri po slovenskem času.

Peter Kauzer je na olimpijski tekmi sodil med ožje favorite za medaljo, a v polfinalni vožnji mu čoln enostavno ni stekel. Na progi je napravil več manjših napak. Kauzer je na koncu za prvouvrščenim zaostal dobre štiri sekunde (+4.81). Brez finala je presenetljivo ostal tudi italijanski tekmovalec Giovanni de Gennaro.

Konkurenca v kajaku na divjih vodah je velika. | Foto: Reuters Konkurenca v kajaku na divjih vodah je velika. Foto: Reuters "Veslal sem bolj na silo"

"Dobro sem se počutil na ogrevanju in na štartu. Naš šport je takšen, da če čoln ne teče, potem ne steče. Meni čoln enostavno od šestih vrat ni stekel. Veslal sem bolj na silo, temu primeren pa je tudi rezultat," je po tekmi za nacionalno televizijo povedal Kauzer.

V polfinalni vožnji je bil najhitrejši Čeh Jiri Prskavec, drugi je bil Francoz Boris Neveu, tretji pa je bil Američan Michal Smolen.

Peter Kauzer je v svoji karieri praktično osvojil vse. Tudi že olimpijsko medaljo, potem ko je bil leta 2016 v Riu srebrn. Za 37-letnega Hrastničana so bile to že četrte olimpijske igre. Že pred časom je Kauzer razkril, da bo poskusil tudi na olimpijskih igrah v Parizu, ki bodo na sporedu leta 2024.

Zmaga na Češko

Prepričljivo je slavil Čeh Jiril Prskavec. Najbližje mu je bil s 3,22 sekunde zaostanka Slovak Jakub Grigar. Bronasto odličje je osvojil Nemec Hannes Aigner. Čeh Prskavec, bronast pred petimi leti v Riu, je najhitrejši čas dosegel že v polfinalu, kjer je imel en dotik, tokrat pa je s progo opravil brezhibno in zanesljivo zmagal. Tretji Nemec, bronast v Londonu 2012, je za njim zaostal že za 5,48 sekunde.

Poleg prvih treh sta brez dotika odpeljala tudi četrti Avstrijec Felix Oschmautz (+7,16) in peti Američan Michal Smolen (+7,49).

Alja Kozorog
Sportal Alji Kozorog ni uspel preboj v finale
Peter Kauzer
Sportal Kajakaš Peter Kauzer in kanuistka Alja Kozorog uspešno skozi kvalifikacije
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal Zlati Savšek: Tako dober, da ne bi upal še enkrat na brzice
Ne spreglejte