Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
22.52

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Valentina Založnik Calcit Volley Nova KBM Branik pokal CEV

Četrtek, 11. 1. 2018, 22.52

6 let, 3 mesece

Pokal CEV, 1/16 finala, ženske

Mariborčanke tudi brez Mlakarjeve premočne za Kamničanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nova KBM Branik Calcit Volley | Foto CEV

Foto: CEV

Odbojkarice Nove KBM Branika so se uvrstile v osmino finala pokala Cev. V povratni tekmi 1/16 finala so v Mariboru v tradicionalnem slovenskem derbiju s 3:1 (23, -19, 23, 12) premagale Calcit Volley. V osmini finala se bodo varovanke Sama Miklavca merile z ruskim Jenisejem iz Krasnojarska.

Mariborčanke v domači Lukni sicer niso pokazale spektakularne predstave. Poznala se jim odsotnost poškodovane Ize Mlakar, na zunanjih položajih so imele kar precej težav, kar so reševale predvsem z igro prek prvega tempa, na mreži sta kraljevali Ela Pintar in Marina Kaučič.

Ker se je pravočasno zbudila tudi Anita Sobočan, je bilo ob dobrih servisu in bloku to vseeno dovolj za zmago in uvrstitev v osmino finala. S tem so se Calcitu, ki tokrat ni bil razpoložen, tudi oddolžile za poraz v srednjeevropski ligi oziroma državnem prvenstvu pred štirimi dnevi.

Napredovanje so si priigrale že z vodstvom 2:1, nato pa so Kamničanke, ki so se v prvih treh nizih z njimi enakovredno kosale, povsem popustile, dvoma, kdo bo tekmo dobil, v četrtem nizu ni bilo več.

Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 17, Sužnik, Bračko 1, Vovk 6, Najdič 5, Milosavljević 1, Sobočan 10, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo, Krajnc.

Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 6, Igličar 11, Mihalinec 11, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatkovič 2, Janežič, Brčić 3, Mijoč 5, Pahor.

Eva Mori in njen Beziers sta v odlični formi. | Foto: CEV Eva Mori in njen Beziers sta v odlični formi. Foto: CEV

Saša in Eva uspešni, Valentina se poslavlja

Že v torek je Saša Planinšec z Dresdnerjem izločila francoski Venelles. Slovenska blokerka je igrala le v tretjem nizu in prispevala šest točk.

Napredovanje si je z ekipo Beziers zanesljivo zagotovila tudi Eva Mori, v četrtek je pa je bila na deli še Valentina Založnik, ki je morala še enkrat priznati premoč Ukrajinkam in se poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

Ne spreglejte