Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 8. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Torek, 22. 8. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Športni direktor pred tekmo leta v Mariboru

Zlatko Zahović želi postati nesmrten

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

"Gremo po ligo prvakov!" pred najpomembnejšo tekmo sezone, pred večerom, v katerem bi se lahko veselil druge uvrstitve v ligo prvakov, odkar je prišel v Maribor, pravi njegov športni direktor Zlatko Zahović.

Zlatko Zahović lahko na sanjski način zaokroži desetletje v NK Maribor. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović lahko na sanjski način zaokroži desetletje v NK Maribor. Foto: Vid Ponikvar

Maribor bo povratno tekmo play-offa za ligo prvakov, na kateri bo lovil zaostanek s prve tekme (1:2), igral danes ob 20.45. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi bo pripadla Italijanu Gianluci Rocchiju.

Najuspešnejši posameznik v zgodovini Maribora ta mesec proslavlja deseto obletnico prihoda v klub. V tem času je osvojil sedem prvenstvenih lovorik (14) za slovenskega prvaka, torej polovico vseh, štiri od devetih pokalnih naslovov, vse tri superpokale in poskrbel za številne odmevne evropske podvige.

Leta 2014 je Maribor pod njegovim vodstvom drugič v zgodovini kluba prišel v ligo prvakov. Vmes je trikrat igral v skupinskem delu lige Europa in postal prvi slovenski klub, ki je prezimil v Evropi. Zdaj je Maribor pred drugo ligo prvakov.

Če bi spet prestopil prag njenih vrat, bi nekoč sloviti nogometaš le še utrdil svoj status morda celo najpomembnejšega človeka v zgodovini Maribora, čeprav za ta klub nikoli ni zaigral.

Pred njimi je nekaj velikega

Poteguje se za drugo ligo prvakov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poteguje se za drugo ligo prvakov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tudi pred večerno tekmo proti Hapoelu Be'er Shevi je nadaljeval zdaj že ustaljeno navado in nagovoril javnost. Tudi tokrat prek klubske spletne strani, njegovi odnosi z mediji so se v zadnjem letu in pol pač močno ohladili.

"Prisotno je izjemno pozitivno vzdušje. V mestu in med igralci, med vsemi je čutiti nekaj velikega. Čutiti je pozitivno energijo. Igramo za ligo prvakov in vsi vemo, kaj to pomeni," je začel Zlatko Zahović.

"Hapoel Be'er Sheva je odlična ekipa. Vedeli smo, da bo treba na prvi tekmi trpeti, a bomo imeli možnosti. Zaradi zelo dobro odigrane tekme v gosteh jih imamo. Tam smo izgubili zaradi evrogola in enajstmetrovke, ki je po našem mnenju ne bi smelo biti," je nadaljeval.

"Vedeli smo, da bo na eni od dveh tekem treba zmagati. To je zdaj ta v Ljudskem vrtu. Zavedamo se, da bomo imeli vrhunsko podporo s tribun, toda igralci bodo morali ves čas ostati osredotočeni na naloge, ki jih imajo med tekmo," je opozoril tvorec šampionskega Maribora in za konec poskrbel za malce optimizma.

Športni direktor Maribora verjame v trenerja, nogometaše in navijače. | Foto: Vid Ponikvar Športni direktor Maribora verjame v trenerja, nogometaše in navijače. Foto: Vid Ponikvar

Po ligo prvakov in 15 milijonov evrov!

"Gremo po ligo prvakov!" je dejal. "Ne morem napovedati rezultata, sem pa prepričan, da bomo ob koncu veseli. Dosegli smo že veliko stvari, ekipa ima neprecenljive izkušnje in verjamem, da gremo po nove, največje stvari," je za konec povedal Zahović, ki bi se v primeru uspeha veselil tudi ob pogledu v klubsko blagajno.

Vanjo bo, če bodo Izraelci domov odpotovali z dolgimi nosovi, kapnilo približno 15 milijonov evrov.

Je Zlatko Zahović najuspešnejši človek v zgodovini NK Maribora?

  • Seveda, z naskokom.
    86,89 %
    305 glasov
  • Da.
    4,84 %
    17 glasov
  • Težko je oceniti.
    1,71 %
    6 glasov
  • Ne.
    3,70 %
    13 glasov
  • Ne, niti približno.
    2,85 %
    10 glasov
Oddanih 351 glasov
Ne spreglejte