Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
10. 9. 2010,
10.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 10. 9. 2010, 10.03

7 let, 12 mesecev

V Stožicah primestni derbi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred nami je osmi krog slovenske nogometne PrveLige. Dve tekmi bosta že drevi, preostale pa v soboto. V Stožicah primestni derbi med Olimpijo in Domžalami.

V Olimpiji je bilo v zadnjem obdobju burno, navijači še vedno želijo, da zdajšnja uprava na čelu s predsednikom Izetom Rastoderjem zapusti klub. Pred začetkom reprezentančnega premora sta trenerski stolček zasedla legendi kluba, Dušan Kosič in Aleš Čeh, ki bo pomočnik trenerja. Prisegla sta, da bosta delala vestno in profesionalno, vmešavanja v njuno delo pa ne bosta pustila. Prvi plodovi njunega dela utegnejo biti videni že drevi. Ekipi sta pristopila tudi Dalibor Radujko in nekdanji hrvaški reprezentant Tomislav Šokota, ki naj bi skušala dvigniti raven iger Ljubljančanov. Ta je bila doslej katastrofalna. V prvih šestih tekmah so osvojili le dve točki in bodo tokrat iskali prvo zmago. A ekipa, ki bo stala nasproti, je vse prej kot lahek nasprotnik. Domžalčani so hit prvenstva in si z Mariborom po točkah delijo prvo mesto na lestvici. Vsekakor Olimpiji ne bo lahko.

Lendavčani so v novo sezono krenili odlično in v prvih sedmih krogih nabrali kar 15 točk. Zdaj bodo skušali osvojiti nove tri. V tej sezoni so vse tri domače tekme dobili in zagotovo bodo skušali še četrto. Še dodatna spodbuda za Nafto je dejstvo, da bo za tekmo nared s štirimi zadetki prvi strelec lige Jože Benko, ki je imel nekaj težav z zdravjem. Drevišnja tekma bo sicer zgodovinska. Prvič bodo v lendavskem Športnem parku nogometaši igrali pod žarometi. Gostje so v novo sezono krenili slabše, po sedmih tekmah imajo osem točk, kar je manj od pričakovanj. Če bodo izgubili tudi tokrat, se utegne zgoditi zamenjava na trenerskem stolčku. Nekdanjemu selektorju Bojanu Prašnikarju se bojda stolček že pošteno trese.

Novogoričani so doslej osvojili manj točk, kot so pričakovali. Tokrat bodo šli zagotovo na zmago. Spodbudna vest za štirikratne slovenske prvake je, da je v njihovem dresu ostal najboljši posameznik Etien Velikonja, ki je bil blizu prestopa v Maribor. Nekdanji najboljši strelec slovenske lige bo zagotovo glavni adut ''vrtnic'' v lovu na tri točke. Triglav, ki je novinec v ligi, je dobro štartal v novo sezono in ima že osem točk, kar je več, kot so Kranjčanom napovedovali. Vsaj eno bo skušal osvojiti tudi v slovenskem Las Vegasu. In ima za to vse možnosti.

Mariborčani so med reprezentančnim premorom pridno trenirali in bodo v nadaljevanju prvenstva skušali upravičiti nesporno vlogo favorita v boju za naslov. Zanimivo bo videti, kako jim bo šlo brez dveh nosilcev igre Josipa Iličiča in Armina Bačinoviča, ki sta prestopila v Palermo. V Ljudskem vrtu so poskrbeli tudi za okrepitve in v klub pripeljali Željka Filipoviča in Rajka Repa. Predvsem slednji utegne predstavljati veliko okrepitev za vijoličaste, a glede na to, da je skupaj z ekipo opravil šele dva treninga, gre težko pričakovati, da bo že v soboto dobil priložnost za debi. Gostje imajo po prvih sedmih tekmah le pet točk in se borijo za obstanek. Zelo slabo pa je tudi vzdušje v in znotraj kluba, saj je finančno stanje kaotično. Morda je bila za Ajdovce dobra spodbuda izgradnja novega štadiona v dolini burje.

Celjani so v zadnjem času ostali brez Repa, a so v vodstvu kluba poskrbeli tudi za okrepitve in pripeljali izkušene Bekima Kapiča, Domna Beršnjaka in Dragana Čadikovskega, ki naj bi poskrbeli, da bo igra ''grofov'' boljša. Doslej ni bila najbolj dobra. Imajo le šest točk in krojijo spodnji del prvenstvene razpredelnice. Tudi Koprčani so se okrepili, na Bonifiko je prišel nekdanji veliki up zagrebškega Dinama in hrvaškega nogometa Ante Tomić. Koprčani branijo naslov, a so ob turbulencah na začetku sezone, ko so ostali tudi brez najboljšega posameznika na igrišču Mirana Pavlina, izgubljali točke. Če želijo ostati v boju za naslov, bodo morali zmagovati. Tudi v Celju.

Ne spreglejte