Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
16.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 6. 2012, 16.23

7 let, 12 mesecev

Tudi Španija in Italija v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilci naslova, Španci, in Italijani so se v skupini C zagotovili preboj v četrtfinale. Hrvaška je namreč na zadnji tekmi izgubila s Španijo.

V igri za napredovanje v skupini C so bile tri reprezentance, a med osem sta se prebili favoritinji Španija in Italija. Hrvaška si namreč proti branilcem naslova ni priborila četrtfinala, ob tem pa je Italija premagla Irce. Za Španijo je edini zadetek dosegel Jesus Navas, za Italijane pa sta zadela Antonio Cassano in tokrat rezervist Mario Balotelli.

Konec tekem: V četrtfinale sta se prebili Španija in Italija.

Irska : Italija 90. minuta Goooooooool Italije: Mario Balotelli je dosegel izjemen zadetek iz voleja, obrnjen pa je bil s hrbtom proti golu.

Hrvaška: Španija 88. minuta Goooooooool Španije: Španci so ob koncu tekme izkoristili bolj napadalno igro Hrvaške in zadeli. Andres Iniesta je ušel hrvaškim branilcem, sam stekel proti Pletikosi in podal do Jesusa Navasa, ki je iz bližine le potisnil žogo v mrežo.

Hrvaška: Španija 84. minuta: Stipe Pletikosa je ubranil strel Andresa Inieste.

Hrvaška: Španija 83. minuta: Pri Hrvaški je namesto Ognjena Vukojevića vstopil še Eduardo, kar pomeni da je Slaven Bilić končnico odigral s tremi napadalci.

Hrvaška: Španija 78. minuta: Ivan Perišić je po protinapadu Hrvaške skušal streljati, a so se Španci ubranili.

Hrvaška: Španija 66. minuta: Dvoja zamenjava pri Hrvaški. Iz igre sta odšla defenzivno usmerjena nogometaša Domagoj Vida in Danijel Pranjić, vstopila pa vezist Ivan Perišić in napadalec Nikica Jelavić.

Irska : Italija 63. minuta: Iz igre je odšel strelec dosleg edinegazadetka Antonio Cassano, zamenjal ga je Alessandro Diamanti.

Hrvaška: Španija 59. minuta: Velika priložnost za Hrvate po protinapadu, ki se pretežno branijo. Luka Modrić je stekel po levi strani in podal v kazenski prostor do Ivana Rakitića, ki je bil povsem sam pred Ikerjem Casillasom, a mu je španski kapetan strel z glavo ubranil.

Irska : Italija 53. minuta: Irci so pritisnili po premoru, a Italijani so čvrsti v obrambi.

Konec prvega polčasa na obeh tekmah: Ob takem razpletu bi se v četrtfinale uvrstili reprezentanci Italije in Španije.

Irska : Italija 35. minuta Goooool Italije: "Azzurri" so imeli pobudo v prve pol ure in premoč kronali v 35. minuti, ko se je po kotu najbolje znašel Antonio Cassano in z glavo preusmeril žogo pod prečko, ki je po odboju končala v golu.

Irska : Italija 31. minuta: Italijani so po strelu na gol zahtevali enajstmetrovko, a je žoga irskega branilca zadela v roko, ko jo je imel ob telesu.

Hrvaška: Španija 24. minuta: Španci so imel v uvodnem delu tekme izdatno pobudo na igrišču, z razdalje pa sta s strelom poizkušala osrednja branilca Sergio Ramos in Gerard Pique.

Hrvaška: Španija 12. minuta: Andres Iniesta se je po podaji Davida Silve znašel pred golom Hrvatov, a je Stipe Pletikosa ubranil strel.

Irska : Italija 8. minuta: Italija je bolje začela obračun proti Irski.

Hrvaška: Španija začetni postavi: Hrvaška: Pletikosa; Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić; Rakitić, Vukojević, Srna, Modrić, Pranjić; Mandžukić. Španija: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pique, Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Silva; Torres.

Irska : Italija začetni postavi: Irska: Given, St Ledger, Ward, O'Shea, Dunne, Whelan, McGeady, Andrews, Duff, Doyle, Keane. Italija: Buffon, Chiellini, Balzaretti, Abate, Barzagli, Motta, Marchisio, De Rossi, Pirlo, Cassano, Di Natale.

Ne spreglejte