Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
23.01

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

La Liga Valencia Real Madrid Betis Barcelona špansko prvenstvo

Četrtek, 2. 2. 2023, 23.01

1 leto, 2 meseca

Špansko prvenstvo, zaostali tekmi 17. kroga

Real se je znova približal Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Real Madrid | Real je zmagal z 2:0. | Foto Reuters

Real je zmagal z 2:0.

Foto: Reuters

Nogometaši Real Madrida so na zaostali tekmi 17. kroga z 2:0 ugnali Valencio, ki išče novega trenerja. Real se je po zmagi znova približal Barceloni na pet točk zaostanka. Katalonska ekipa je v sredo slavila na gostovanju pri Betisu v Sevilli z 2:1.

Argentina Enzo Fernandez
Sportal Norije je konec, rekord je padel pozno ponoči

Real Madrid je z 2:0 odpravil Valencio, ki jo je pred dvema tednoma po izvajanju kazenskih strelov premagal v Savdski Arabiji. Netopirji so pozneje zaradi skromnih rezultatov zamenjali trenerja. Italijan Gennaro Gattuso se je poslovil od Valencie, začasno je namesto njega na vroči stolček vskočil Salvador Gonzalez Marco, v nogometnih krogih bolj poznan pod vzdevkom Voro, ki je bil že večkrat dežurni gasilec na Mestalli.

Madridčani so danes slavili po zaslugi dveh zadetkov v drugem polčasu. Gol Antonia Rüdigerja v prvem polčasu sicer zaradi prekrška v napadu ni obveljal, sta pa nato v nadaljevanju zadela Marco Asensio in Vinicius Junior, tako da je madridska ekipa – ob rdečem kartonu za gostujočega Gabriela Paulisto v 72. minuti – tekmo rutinsko pripeljala do treh točk.

Robert Lewandowski je prvič letos igral na tekmi španskega prvenstva in k zmagi prispeval gol. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Robert Lewandowski je prvič letos igral na tekmi španskega prvenstva in k zmagi prispeval gol. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Betis in Barcelona sta v sredo v prvem delu pokazala kar všečno predstavo, ki pa ni prinesla zadetkov. V drugem delu pa so gosti, ki so imeli žogo precej več v posesti, povedli v 65. minuti, po podaji Alejandra Baldeja je zadel Raphinha. Prvi strelec lige Robert Lewandowski, ki je odslužil kazen, je prednost Kataloncev podvojil v 80. minuti, nekaj upanja domačim pa je dal avtogol Julesa Koundeja v 85. minuti. Toda Barcelona je zadržala prednost do konca, zdaj je na prvem mestu pri 50 točkah.

Vinicius
Sportal Nov udarec za Real, Barcelona že na +5. Konec neverjetnega niza Williamsa.

Špansko prvenstvo, zaostali tekmi (17. krog):

Sreda, 1. februar:

Četrtek, 2. februar:

 

Ne spreglejte