Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2020,
22.57

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Maxi Lopez špansko prvenstvo Lionel Messi Lionel Messi Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona

Nedelja, 26. 1. 2020, 22.57

4 leta, 2 meseca

Špansko prvenstvo, 21. krog

Real Madrid izkoristil spodrsljaj Atletica in Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Real Madrid | Beli baletniki so premagali Valladolid po zaslugi zadetka Nacha v 78. minuti. | Foto Reuters

Beli baletniki so premagali Valladolid po zaslugi zadetka Nacha v 78. minuti.

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala so z zmago v Valladolidu pobegnili Barceloni na tri, Atleticu pa že na sedem točk prednosti. Rdeče-beli so po bolečem izpadu v kraljevem pokalu, pri katerem ni sodeloval Jan Oblak, le remizirali proti Leganesu, ki je v 21. krog vstopil kot najslabši klub (0:0). Še slabše se je godilo Barceloni, ki je izgubila pri Valencii. Netopirji so na krilih Maxija Lopeza, ki je pred tem zastreljal 11-metrovko, nato pa stresel še prečko, zmagali z 2:0.

Nogometaši Atletica so v času nedeljskega kosila gostili Leganes. Bili so veliki favorit, saj so gostje na lestvici zasedeli zadnje mesto. Los Colchoneros so želeli prekiniti niz treh zaporednih porazov, a jim ni šlo po načrtih. Rezultat je ostal 0:0, Jan Oblak pa je imel največ dela na začetku srečanja, ko je ubranil nekaj nevarnih strelov gostov.

V 66. minuti je imel Škofjeločan tudi srečo, saj je strel Recia oplazil okvir vrat. Gostje so v izdihljajih srečanja ostali brez izključenega vratarja Ivana Cuellarja, tako da si je moral rokavice nadeti branilec Jonathan Silva, navijači Atletica pa niso skrivali nezadovoljstva s skromnim rezultatom.

Oblak igralec tekme

Oblak je bil izbran za najboljšega igralca tekme, navijači pa niso skrivali nezadovoljstva zaradi novega neuspeha rdeče-belih. Po treh zaporednih neuspehih, porazih z Realom (v finalu superpokala), Eibarjem (v prvenstvu) in tretjeligašu Cultural Leonesi (v pokalu) je remiziral z enim najslabših španskih prvoligašev. Trener Diego Simeone se sooča s številnimi neprijetnostmi, zaradi poškodb ne more računati na številne prvokategornike, v prihodnjem krogu pa ga čaka gostovanje pri madridskem Realu.

''Razočarani smo. Nismo osvojili treh točk, ki smo jih nameravali. Stvari se ne odvijajo po naših načrtih, a moramo ostati ponižni, še naprej trdo delati in upati, da bomo kmalu začeti dosegati želene rezultate. Smo sredi zahtevnega obdobja. Ne bom rekel, da čutimo prevelik pritisk, a se zavedamo, kako moramo na igrišču pokazati bistveno več. Radi bi igrali bolje, da bi bili navijači srečnejši,'' je po novem neuspehu, remiju z 0:0 proti predzadnjeuvrščenem Leganesu, povedal Jan Oblak.

Barcelona prvič izgubila pod vodstvom Setiena

Lionel Messi, s 14 zadetki prvi strelec lige, je bil v Mestalli le bleda senca najboljšega nogometaša na svetu. | Foto: Reuters Lionel Messi, s 14 zadetki prvi strelec lige, je bil v Mestalli le bleda senca najboljšega nogometaša na svetu. Foto: Reuters Sobotni derbi španskega prvenstva med dvema udeležencema osmine finala lige prvakov se je začel z veliko priložnostjo gostiteljev. Branilec Barcelone Gerard Pique je v 13. minuti v kazenskem prostoru nepravilno oviral Joseja Luisa Gayaja. Sodnik je po prekršku pokazal na belo točko, Piqueju pa rumeni karton. Odgovornost za najstrožjo kazen je prevzel Maxi Gomez, a je nemški vratar Marc-Andre ter Stegen prebral njegovo namero in ubranil strel. 

Nemški čuvaj mreže je bil v prvem polčasu zelo razpoložen. Ustavil je kar nekaj zelo nevarnih napadov Valencie, po enem izmed strelov Maxija Gomeza pa je žogo preusmeril v prečko.

V 48. minuti pa se je mreža ter Stegna končno zatresla. Gomezu je bila boginja sreče tokrat naklonjena, saj je žoga po njegovem strelu zadela branilca Barcelone Jordija Albo, spremenila smer in končala v mreži. Ter Stegen je bil nemočen, Valencia pa je povedla z 1:0. Ko je Lopez v 77. minuti podvojil prednost, so se Katalonci znašli še v večji zagati. Do konca se rezultat ni več spreminjal, tako da je novopečeni trener Barcelone Quique Setien doživel prvi poraz na na vročem stolčku Kataloncev.

Andraž Šporar
Sportal Nepozaben večer za Šporarja, ki ga je dočakal nepričakovano hitro #video

Špansko prvenstvo, 21. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 - Messi (Barcelona), 
12 - Benzema (Real Madrid),
11 - Suarez (Barcelona),
9 - Angel (Getafe), Chimy Avila (Osasuna), Roger (Levante), 
...

Ne spreglejte