Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 12. 2019,
22.53

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo

Nedelja, 15. 12. 2019, 22.53

4 leta, 4 mesece

Špansko prvenstvo, 17. krog

Po Barceloni spodrsnilo še Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Valencia Real | Real Madrid in Valencia sta se razšla z remijem. | Foto Reuters

Real Madrid in Valencia sta se razšla z remijem.

Foto: Reuters

Najboljši španski klubi so ta vikend odigrali srečanja 17. kroga. V današnjem derbiju kroga sta se Valencia in Real Madrid, udeleženca osmine finala lige prvakov, na Mestalli razšla brez zmagovalca (1:1). Bele baletnike je pred porazom v 95. minuti rešil Karim Benzema. Real nov nov izziv čaka že v sredo, ko bodo v zaostali tekmi v derbiju vseh derbijev gostovali na Camp Nouu pri Barceloni.

Vodilna Barcelona je v soboto remizirala pri Real Sociedadu (2:2), Oblakov Atletico Madrid pa je doma z 2:0 premagal Osasuno in se povzpel na četrto mesto. Pred začetkom srečanja med Atleticom in Osasuno je navijačem iz Madrida še zadnjič pomahal v slovo Juanfran. Nekdanji desni bočni branilec tako Atletica kot tudi Osasune, ki v tej sezoni igra v Braziliji (Sao Paulo), je prejel bučen aplavz, zaploskal mu je tudi nekdanji soigralec Jan Oblak.

Na začetku dvoboja je imel Škofjeločan veliko dela s projektilom, ki ga je z velike razdalje proti njegovim vratom usmeril Ruben Garcia. Slovenski reprezentant se je izkazal in s konicami prstov preprečil zadetek. Na dvoboju je zbral štiri obrambe, njegov stanovski kolega Sergio Herrera pa je blestel zlasti v prvem polčasu, ko je paral živce napadalcem Atletica in zbral kar sedem obramb.

Kako je Jan Oblak ubranil strel Rubena Garcie:

Katalonci na koncu jezni na sodnika

Aktualni španski prvaki iz Barcelone so na gostovanju v San Sebastianu osvojili točk. Real Sociedad je v 12. minuti prek Mikela Oyarzabala, ki je izkoristil 11-metrovko (Sergio Busquets je vlekel za dres Diega Llorenteja), povedel z 1:0, Barcelona pa je do konca prvega polčasa izenačila. V 38. minuti se je med strelce vpisal Antoine Griezmann, ki pa se iz spoštovanja do nekdanjega kluba, v dresu katerega je pred leti zaslovel v Španiji, ni veselil.

Antoine Griezmann je prvič zadel v polno v San Sebastianu kot napadalec Barcelone. | Foto: Reuters Antoine Griezmann je prvič zadel v polno v San Sebastianu kot napadalec Barcelone. Foto: Reuters

V drugem polčasu je najprej Luis Suarez popeljal Barcelono do vodstva (1:2), ki pa ni trajalo dolgo, saj je Alexander Isak izenačil na 2:2. V izdihljajih srečanja na stadionu Anoeta so Katalonci zahtevali najstrožjo kazen, ko je Gerard Pique padel po stiku z Diegom Llorentejem, a je ostala piščalka sodnika Javierja Alberole Rojasa nema, tako da se je dvoboj končal brez zmagovalca.

Sporen padec Piqueja v sodnikovem podaljšku:

Vid Belec
Sportal Po Oblaku in Handanoviću Belec ni dobil priložnosti, da bi navdušil še on

Špansko prvenstvo, 17. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

12 - Messi (Barcelona), Benzema (Real Madrid),
9 - Suarez (Barcelona),
8 - Angel (Getafe), Loren (Betis), Moreno (Villarreal), Perez (Alaves), 
7 -  Willian (Real Sociedad), Joselu (Alaves)
...

Ne spreglejte