Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2008,
23.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 23.22

8 let

Španci z rezervno postavo do tretje zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu predtekmovanja evropskega prvenstva v Salzburgu (skupina D) premagala Grčijo z 2:1 (0:1).

Nogometaši Španije so tako kot Portugalci, Hrvati in Nizozemci tekmovanje po skupinah končali z maksimalnim izkupičkom. V zadnjem krogu so premagali branilce naslova s Portugalske - Grke.

Selektor španske reprezentance Luis Aragones je zavoljo dejstva, da si je ne glede na izid današnjih obeh dvobojev zadnjega kroga v skupini D že zagotovil prvo mesto v skupini v slogu Portugalcev, Hrvatov in Nizozemcev povsem pomešal začetno postavo. Na klopi je pustil kar deset igralcev iz udarne enajsterice, na igrišče pa je iz nje poslal le Andresa Iniesto in to samo zaradi tega, ker njegova zamenjava Santi Cazorla zaradi težav s poškodbo ni bil pripravljen, da bi lahko igral vseh 90 minut.

Na drugi strani si vodstvo Grčije podobne poteze ni moglo oziroma ni smelo privoščiti, a vseeno je v primerjavi s prejšnjima tekmama opravilo nekaj zamenjav, v kar je bilo prisiljeno predvsem zaradi poškodb. Loukas Vyntra, ki je zamenjal desnega obrambnega igralca Giourkasa Seitaridisa, Nikos Spyropoulos, ta je menjal Vassilisa Torossidisa na levi strani obrambe in napadalec Dimitris Salpingidis, so igralci Panathinaikosa, slednji med omenjenimi pa je sploh prvič zaigral na tem prvenstvu.

Slovo grškega vratarja

Tudi takšna postava Španije, ki si je v nasprotju z nekaterimi prejšnjimi evropskimi in svetovnimi prvenstvi vendarle zagotovila napredovanje v naslednji del tekmovanja, je imela proti branilcem naslova terensko premoč. Tudi po številu strelov na gol so bili v prvem polčasu v prednosti, toda niti en poskus ni končal v okviru vrat, tako da se 37-letni grški vratar Antonis Nikopolidis, ki je danes odigral poslovilno tekmo za grško reprezentanco, sploh ni imel možnosti, da bi se izkazal. Grki so na drugi strani na nasprotna vrata streljali samo štirikrat, dvakrat so merili natančno, enkrat pa je žoga tudi našla želeni cilj. V 42. minuti je bil strelec Angelos Charisteas, ki je tako preprečil pravo blamažo, saj ni veliko manjkalo, da bi se Grčija v zgodovino evropskih prvenstev vpisala kot prva branilka naslova, ki na naslednjem prvenstvu ni dosegla niti zadetka.

Španci so mrežo zatresli dvakrat

V nadaljevanju, ob polčasu niti Španci niti Grki niso menjali, se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Španci so še vedno imeli žogo več v svoji posesti, tudi napadi so se nadaljevali, a tudi Grki, ki so se čedalje bolj osredotočili na protinapade, niso opustili misel po drugem zadetku.

Vseeno pa so tega prek De la Reda dosegli Španci in to prav s prvim strelom, ki so ga sprožili znotraj kazenskega prostora, saj so pred tem poskušali zgolj s streli od daleč. Gol je Špancem vlil novih moči. Niso prenehali napadati in so do zadnjega sodnikovega žvižga zbrali kar 22 poskusov. Od tega je še en končal za hrbtom grškega vratarja, uspešen pa je bil Güiza, ki je tako Špancem izboril še tretjo zmago.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte