Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,81

15

Natisni članek

FIFA SP 2018

Četrtek, 21. 6. 2018, 21.50

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 8. dan (skupinski del - 2. krog)

Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,81

15

Hrvaška Argentina | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Nižnem Novogorodu so Hrvati na zadnji tekmi 8. dne SP s kar 3:0 premagali Argentino in Lionela Messija, ki sta tik pred tem, da povsem nepričakovano prvenstvo zapustita že po skupinskem delu. Francija je z 1:0 premagala Peru in si zagotovila napredovanje v osmino finala, medtem ko je za Južnoameričane upov za napredovanje konec. Danci in Avstralci so se razšli brez zmagovalca (1:1). 

V prvem polčasu tekme med Hrvaško in Argentino so imeli rahlo terensko premoč gavči, pri katerih si je v 30. minuti najlepšo priložnost priigral Enzo Perez, a mu žoge ni uspel poslati v prazen gol. Pri Hrvatih se v odličnem položaju nista najbolj znašla Mario Mandžukić in Ante Rebić.

Hrvaški zvezdniki so dali lekcijo Argentincem. | Foto: Reuters Hrvaški zvezdniki so dali lekcijo Argentincem. Foto: Reuters

Rebić se je za nespretnost ob koncu prvega polčasa odkupil že v 53. minuti. Začetniško napako si je privoščil vratar gavčev Willy Caballera, ki je želel lobati Rebića, a žogo frcnil le do Hrvata, ki je z volejem darilo mojstrsko pretopil v zadetek.

Prednost Hrvatov je v 80. minuti po odlični samostojni akciji povišal Luka Modrića, piko na i pa je v sodnikovem dodatku postavil Rakitić. 

Ognjeni se s šestimi točkami že veselijo napredovanja v izločilne boje, medtem ko bodo gavči še trepetali za svojo usodo, sploh če v petek Islandija premaga Nigerijo.

Veselje navijačev na hrvaškem otoku Pag:

Francozi v osmino finala, Peru ostal brez možnosti

Evropski podprvaki Francozi so v prvem polčasu dolgo lomili odpor Južnoameričanov in ga v 34. minuti tudi strli. Vse se je začelo pri Paulu Pogbaju, ki je na sredini lepo ukradel žogo, nato pa lepo zaposlil Oliverja Girouda, ki je s prefinjenim strelom že premagal perujskega vratarja Pedra Galleseja. Za vsak primer je žogo čez črto brcnil še Kylian Mbappe.

Francozi so z zadetkom Kyliana Mbappeja z 1:0 strli Peru in napredovali v osmino finala svetovnega prvenstva. | Foto: Reuters Francozi so z zadetkom Kyliana Mbappeja z 1:0 strli Peru in napredovali v osmino finala svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Perujci so v drugem polčasu poskušali izenačiti in ohraniti upe na napredovanje, a se jim ni izšlo. Francoskega vratarja Huga Llorisa jim ni uspelo premagati. Obračun se je končal še z eno tesno zmago galskih petelinov (pred tem so z 2:1 premagali Avstralce), ki so si zagotovili napredovanje v osmino finala, medtem ko Južnoameričani nimajo več možnosti za preboj v izločilne boje.

Avstralija zapletla položaj v skupini C

Avstralci so izenačili po pomoči VAR. | Foto: Reuters Avstralci so izenačili po pomoči VAR. Foto: Reuters Četrtkov led sta na ruskih zelenicah prebili Danska in Avstralija, ki nastopata v skupini C. Nekdanji evropski prvaki (1992) so želeli po Peruju vzeti mero še kengurujem, ki že vrsto let spadajo v azijsko nogometno družino, a naleteli na previsoko oviro.

V Samari se je hitro zatresla mreža. Prvi danski zvezdnik Christian Eriksen je s prekrasnim zadetkom v 7. minuti premagal nemočnega avstralskega vratarja. Vodstvo Skandinavcev je trajalo dobre pol ure, nato pa je rezultat na 1:1 po strelu z bele točke - sodnik je pred tem uporabil pomoči VAR, tako da mu ni ušlo igranje Youssufa Poulsena z roko - izenačil Mile Jedinak.

To je bil že drugi zadetek, ki ga je bradati kapetan Avstralcev na tem SP dosegel iz najstrožje kazni. Poulsen bo zaradi kazni kartonov izpustil srečanje 3. kroga proti Franciji. V drugem polčasu ni bilo zadetkov, tako da je Avstralija osvojila prvo točko na SP 2018.

Fotoutrinki 8. dne SP (Reuters)

Fotogalerija
1 / 49

Skupina C:

Skupina D:

Najboljši strelci:

4 - Ronaldo (Portugalska)
3 - Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Dzjuba (Rusija), Jedinak (Avstralija), Kane (Anglija), Lukaku (Belgija)
- ...

Sportal Avstralija
Sportal Danska
Sportal Francija
Sportal Peru
Sportal Hrvaška
Sportal Argentina
Samara SP 2018
Sportal Samara
Štadion Jekaterinburg Ural SP 2018 Rusija
Sportal Jekaterinburg
Nižni Novgorod Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Nižni Novgorod
Ne spreglejte