Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 8. 2015,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 12. 8. 2015, 15.42

8 let

So na vrhu, a se ne slepijo: manjka še ogromno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Smo na vrhu, kar nas veseli, a naš cilj ostaja obstanek v ligi. Da bo klub deloval tako, kot mora, bo treba postoriti še marsikaj," po novi, četrti zaporedni zmagi pravi trener Gorice Miran Srebrnič.

Po porazu v prvem krogu proti Olimpiji je Gorica, ki je bila pred začetkom sezone morda celo prvi kandidat za izpad, nanizala zmage nad Rudarjem, Krko, Celjem in v torek še Zavrčem. Tega je pred domačimi navijači premagala s 3:0. Vse tri gole je dosegla v drugem polčasu, v prvem so bili gostje izrazito boljši nasprotnik.

"V prvem polčasu smo igrali slabo, a smo imeli zelo razpoloženega vratarja, ki nas je ohranil med živimi. Gregor Sorčan je dokazal, da je izjemen potencial. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz in odigrali tako, kot je treba. Z zmago smo zadovoljni, po petih krogih imamo 12 točk, kar je seveda super. Nič, še naprej moramo zavzeto delati in pozitivno gledati v prihodnost. Vsaka tekma je poglavje zase. Ne smemo gledati nazaj, pogled moramo usmeriti le naprej," nam je dan po četrti zaporedni prvenstveni zmagi povedal Miran Srebrnič.

Daleč od tega, kar bi moralo biti

Tudi on tega, da bo s klubom, ki ima velike finančne težave, in z ekipo, ta se je sestavila šele pred kratkim, po petih prvenstvenih krogih na vrhu lestvice, ni pričakoval.

"Smo na vrhu, a se ne slepimo. Naš cilj še vedno ostaja obstanek v ligi. Upam, da bodo rezultati, ki jih dosegamo, prinesli pozitivnost v okolje. Da bodo ljudje klubu pomagali, da spet zaživi tako, kot mora. Dejstvo je, da nam do ravni, da bi Gorica delovala tako, kot je potrebno, manjka še dosti. Imamo ogromno težav. Ljudje v upravi se trudijo, a stvari iz preteklosti so pustile posledice, ki jih čutimo zdaj. Še nekaj časa bo trajalo, da se stvari uredijo, a verjamem, da se bomo vsi skupaj spravili iz tega," pravi legenda Gorice, v njenem dresu je zbral kar 398 prvenstvenih nastopov, ki klubu nesebično pomaga tudi v verjetno najtežjih časih v klubski zgodovini.

Stanje v klubu je slabo. Dolgovi iz preteklosti so ogromni, v tej sezoni so igralci in strokovni štab dobili le eno plačo. Na začetku priprav. Eno naj bi kmalu. Ekipa, ki jo ima Gorica, je poceni. "Verjetno najcenejša v ligi. Morda ima cenejšo le Krško. Igralci so tisti, ki so najbolj zaslužni, da je klub še med živimi," je svoje nogometaše pohvalil 45-letni trener.

V Novo Gorico so se v zadnjih tednih vrnili številni izkušeni igralci. Miran Burgič, Matija Škarabot, Uroš Celcer in še nekateri so se priključili mladim, obetavnim nogometašem. Vsi skupaj so na začetku nove sezone pokazali ogromno, zato se marsikdo sprašuje, ali bo kdo izmed njih do konca poletnega prestopnega roka odšel.

"Seveda si kot trener želim, da bi ostali vsi, a se hkrati zavedam, da to glede na položaj, v katerem smo, v primeru dobre ponudbe ni realno. Nikakor pa si ne želim, da bi igralce prodajali pod ceno, kot se je dogajalo v preteklosti. Nogometaši, kot so Nejc in Miha Mevlja, Goran Galešić, Dejan Žigon, Welle Ndiaye in še nekateri, so proizvod Gorice, a od njih nismo dobili praktično nič. To se ne sme več dogajati," opozarja Srebrnič.

V prejšnji sezoni niso igrali, to je težava

Ker je ekipo skupaj s sodelavci sestavil zelo pozno, mnogi pričakujejo, da bo Gorica v zdajšnji zasedbi v prihodnosti, ko se bodo prišleki povsem vklopili v moštvo, še boljša.

"Večja težava kot to je dejstvo, da imamo razen Matije Široka in Alena Jogana na voljo nogometaše, ki v prejšnji sezoni niso igrali veliko. Zato potrebujejo nekaj časa, da pridejo v ritem in do prave forme. Delamo na tem, da bomo v prihodnosti še boljši. Sem pa z vsemi, tako z izkušenimi kot z mladimi, zelo zadovoljen," je še povedal trener, ki ne rine v ospredje, pa čeprav je že večkrat dokazal, da obvlada svoj posel.

Evforije ni, v Novi Gorici je drugače

To je zagotovo prepoznala tudi okolica. Med navijači uživa veliko zaupanje, a posebne evforije kljub sijajnemu začetku sezone (še) ne čuti.

"To je normalno. Mi smo Gorica, in ne Krško, ki je debitant. Naši navijači so se veselili že štirih naslovov državnega prvaka, zato od nas morda pričakujejo celo več, kot je realno. Tukaj je občinstvo malce drugačno. Upam predvsem, da bodo ljudje prepoznali trud fantov in ljudi v okolju in nas začeli spodbujati. Predvsem pa si želim, da nam bodo ob strani stali v dobrem in slabem. Moji fantje si zaslužijo podporo," si je zaželel za konec.

Kot igralec je njegove barve neprekinjeno branil kar 14 let, član njegovega strokovnega štaba je v takšni ali drugačni obliki, dvakrat je bil že pomočnik trenerja, sedem let. Zagotovo človek, ki pooseblja drugi najbolj trofejen slovenski nogometni klub.

Ne spreglejte