Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 6. 2020,
23.27

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

Kevin Kampl Matej Pucko Uroš Korun Simon Rožman Andraž Šporar slovenski nogometaši na delu v tujini Benjamin Verbič Rajko Rep

Nedelja, 7. 6. 2020, 23.27

3 leta, 10 mesecev

Slovenski nogometni legionarji

Rožman ponovno navdušil navijače Rijeke #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Simon Rožman | Simonu Rožmanu gre z Rijeko imenitno. Na lestvici zaostaja le za vodilnim zagrebškim Dinamom.  | Foto Vid Ponikvar

Simonu Rožmanu gre z Rijeko imenitno. Na lestvici zaostaja le za vodilnim zagrebškim Dinamom.

Foto: Vid Ponikvar

Iz tedna v teden je na delu več slovenskih nogometnih legionarjev. Andraž Šporar je v prvem "pokoronskem" nastopu dosegel kar dva zadetka, Kevin Kampl se je vrnil v prvo postavo rdečih bikov, na Poljskem se je med strelce vpisal Saša Aleksander Živec, v Belorusiji pa Miha Goropevšek. Poškodovani Benjamin Verbič je visoko zmago Dinama iz Kijeva pozdravil s klopi, Rajko Rep pa je s Hartbergom doživel polom proti prvaku Salzburgu (0:6). Na Hrvaškem se je pod novo zmago Rijeke podpisal trener Simon Rožman. Rečani so prehiteli Hajduk in se vrnili na drugo mesto.

Prvič po skoraj treh mesecih je nogometno tekmo odigral Andraž Šporar. Pred tem je nazadnje zaigral 8. marca, ko se je vpisal med strelce, tokrat, ko je gostoval pri nekdanjemu klubu Zlatka Zahovića Vitorii Guimaraes, pa je bil strelsko uspešen kar dvakrat. To je bila njegova prva tekma za Sporting, odkar se je preselil na Portugalsko. Po dvoboju je prejel priznanje za najboljšega igralca dvoboja, a ni bil pretirano zadovoljen.

''To priznanje mi ne pomeni nič, saj nismo zmagali. Vesel sem, ker sem dosegel zadetka, a tudi razočaran, ker smo ostali brez zmage. Napadalci živimo od zadetkov, zato bosta dobro vplivala na mojo samozavest, a bi veliko raje videl, da ne ni zadel v polno, Sporting pa bi zmagal,'' je po uvodni ''pokoronski'' tekmi dejal Šporar in dodal, da pričakuje pod vodstvom novega trenerja v nadaljevanju sezone še boljše predstave.

Andraž Šporar
Sportal Šporarjeva zadetka premalo za zmago, jezni navijači napadli avtobus Benfice #video

Slovenski nogometaši/trenerji na delu v tujini:

Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Altach : Swarovski Tirol 1:1 (sobota) Ni kandidiral za srečanje.
Zlatko Dedić (Swarovski Tirol) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Altach : Swarovski Tirol 1:1 (sobota) V igro je vstopil v 61. minuti.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Rapid Dunaj : Sturm Gradec 4:0 (nedelja) V igro je vstopil v 65. minuti, ko je bil rezultat 2:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Hartberg : Salzburg 0:6 (nedelja) Odigral je vso tekmo. Salzburg je v jesenskem delu premagal Hartberg s 7:2, tokrat pa je tekmecu v teniškem žargonu "zavezal kravato". Gostje so že po 11 minutah vodili s 3:0.
Patrik Eler (Austria Lustenau) Avstrija, 2. liga GAK : Austria Lustenau 1:1 (sobota) Zaradi poškodbe kolena ni kandidiral za tekmo.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga

Floridsdorfer AC : Vorwärts Steyr 0:0 (petek) 

V igro je vstopil v 60. minuti.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga Austria Celovec : Kapfenberger SV 3:2 (nedelja) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering) Avstrija, 2. liga Horn : Liefering 1:1 (petek) V igro je vstopil v 46. minuti.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Belshina : Dinamo Minsk 0:4 (nedelja)  Odigral je vso tekmo in se v 50. minuti po strelu z neposredne bližine vpisal med strelce (ogled videa spodaj). Prednost Dinama je povišal na 3:0. To je drugi zadetek legionarja iz Vranskega v beloruskem prvenstvu. 
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Etar 2:0 (petek) V igro je vstopil v 85. minuti.
Žiga Laci (AEK Atene) Grčija, 1. liga, liga za prvaka AEK Atene : Panathinaikos 1:1 (nedelja) Ni kandidiral za srečanje.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga, liga za obstanek Panionios : Volos Nps 1:0 (sobota) Branil je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.
Marko Nunić (AE Larissa) Grčija, 1. liga, liga za obstanek Larissa : Asteras Tripolis 1:2 (nedelja) Ni kandidiral za srečanje.
Žiga Frelih (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Inter 2:1 (petek) Ni kandidiral za dvoboj.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Inter 2:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi. Inter je izgubil po zadetku, ki ga je prejel v sedmi minuti sodnikovega podaljška.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1 liga Varaždin : Dinamo Zagreb 1:3 Zaradi kazni rumenih kartonov ni igral. Je tudi lažje poškodovan. Dinamo je odigral prvo tekmo pod vodstvom novega trenerja Igorja Jovičevića in ohranil visoko prednost +18 pred Rožmanovo Rijeko.
Simon Rožman (Rijeka - trener) Hrvaška, 1. liga Istra 1961 : Rijeka 1:3 (nedelja) Mladi slovenski strateg je po dramatičnem preboju v finale pokalnega tekmovanja, ko je Rijeka doma preobrnila 0:2 proti Osijeku v 3:2, gostje pa so bili zelo nezadovoljni s sojenjem, znova razveselil navijače Rijeke. Rečani so v sosedskem obračunu v Pulju ugnali Istro s 3:1 in se na lestvici vrnili na drugo mesto. Prehiteli so splitski Hajduk, pred katerim imajo dve točki prednosti. Na Hrvaškem se bo v kvalifikacije za ligo prvakov uvrstil tudi podprvak, zato želi Rijeka zadržati vlogo najbližjega zasledovalca zagrebškega Dinama.
Sandro Bloudek (Slaven Belupo - pomočnik trenerja) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Gorica 0:0 (sobota)  
Klemen Bolha (Žalgiris Vilna) Litva, 1. liga Kauno Žalgiris : Žalgiris Vilna 0:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Diosgyör 3:0 (nedelja) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za srečanje.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Paderborn 1:1 (sobota) Odigral je 88 minut. Ko je zapusti igro, je Leipzig še vodil proti zadnjeuvrščenemu Paderbornu (1:0), nato pa v zadnji minuti prejel zadetek in dvoboj, v katerem je bil absolutni favorit, končal le z eno novo točko. Kampl je odpravil težave z živcem, ki so ga oddaljile od zasedbe rdečih bikov na zadnjih dveh tekmah pred remijem s Paderbornom.
Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Arminia Bielefeld : Nürnberg 1:1 (sobota) Ni igral, ponovno je ostal na klopi.
Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga Magdeburg : Krefelder Uerdingen 1:1 (petek) Odigral je vso tekmo.
Nik Omladič (Hansa Rostock) Nemčija, 3. liga Meppen : Hansa Rostock 0:3 (sobota) Ni igral zaradi poškodbe rame. Verjetno je že končal sezono.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Lech Poznan 3:3 (sobota) Odigral je vso tekmo in ostal brez zmage, čeprav je njegova ekipa še 14 minut pred koncem vodila s 3:1.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Lechia Gdansk 2:2 (petek) Odigral je vso tekmo in v 85. minuti prejel rumeni karton.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Piast Gliwice 1:2 (petek) Odigral je vso tekmo, Piast se je utrdil na drugem mestu.
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Lechia Gdansk 2:2 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Matej Pucko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Piast Gliwice 1:2 (petek) Odigral je 84 minut.
Rok Sirk (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Lech Poznan 3:3 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga Rakow Czestochowa : LKS Lodz 1:1 (nedelja) Odigral je 65 minut, nato pa zapustil igro. Takrat je bil že dosežen končni rezultat 1:1.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga Rakow Czestochowa : LKS Lodz 1:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Lech Poznan 3:3 (sobota) Odigral je 73 minut in v 26. minuti po natančnem strelu z glavo (ogled videa spodaj) zadel v polno za vodstvo Zaglebieja (2:1). To je bil že njegov osmi zadetek v tej sezoni. Ko je zapustil igrišče, so gostitelji še vodili s 3:1, nato pa popustili in se morali na koncu zadovoljiti le s točko (3:3).
Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Vitoria Guimaraes : Sporting Lizbona 2:2 (četrtek)

Odigral je vso tekmo in se dvakrat vpisal med strelce. Najprej je zadel v polno v 18. minuti in po nespametni potezi domačega vratarja povedel zeleno-bele v vodstvo (ogled videa spodaj), v 51. minuti pa je ušel zanki nedovoljenega položaja in poskrbel za novo vodstvo gostov (2:1). Na koncu je Sporting osvojil točko, tako da z odigrano tekmo več za tretjeuvrščeno Brago zaostaja tri točke. Šporar je vknjižil osem nastopov za Sporting in dosegel štiri zadetke. Prvič, odkar se je iz Bratislave preselil na Portugalsko, je postal dvakratni strelec na eni tekmi.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga, skupina za prvaka Dinamo Kijev : Oleksandria 5:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi. trener Oleksij Mihajlčenko ni želel tvegati z nastopom Vojničana, ki se ubada z lažjo poškodbo mišice.

Video:

Zadetek Mihe Goropevška (pri 1:30):

Zadetek Saše Aleksandra Živca (pri 0:40):

Prvi zadetek Andraža Šporarja:

Drugi zadetek Andraža Šporarja:

 

 

Ne spreglejte