Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2020,
0.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

7

Natisni članek

Etien Velikonja Blaž Kramer Andraž Šporar Jure Balkovec Haris Vučkić Tim Matavž Jasmin Kurtić Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Miloš Kostić Simon Rožman slovenski nogometaši na delu v tujini

Torek, 28. 1. 2020, 0.23

4 leta, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Nepozaben večer za Šporarja, ki ga je dočakal nepričakovano hitro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

7

Andraž Šporar | Andraž Šporar je debitiral za Sporting le nekaj dni po sklenitvi petletne pogodbe. | Foto Vid Ponikvar

Andraž Šporar je debitiral za Sporting le nekaj dni po sklenitvi petletne pogodbe.

Foto: Vid Ponikvar

Zimski premor je prekinilo vedno več slovenskih nogometnih legionarjev. Konec tedna sta z atraktivnima evrogoloma zablestela Josip Iličić in Haris Vučkić, v ponedeljek pa je prvi nastop v dresu portugalskega velikana Sportinga vknjižil Andraž Šporar. Začel je na klopi, nato pa ga je trener zaradi poškodbe soigralca poslal v ogenj že v 15. minuti. Sodnik je v drugem polčasu zaradi prekrška Ljubljančana v napadu razveljavili zadetek, a so zeleno-beli na koncu le zmagali z 1:0.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Brest : Amiens 2:1 (sobota)

Nadaljuje se rezultatska kriza Amiensa, ki je v zadnjih devetih srečanjih v francoskem prvenstvu osvojil zgolj dve točki in na lestvici padel na 18. mesto, ta pa zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za obstanek. Mladi slovenski trener se je znašel v težavah, saj se mu po slabih rezultatih maje stolček, veča se tudi nezadovoljstvo navijačev. Francoskim novinarjem je pred gostovanjem v Brestu pojasnil, da v klubu še vedno čuti podporo, tako od vodstva kot tudi od nogometašev.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga Mouscron : St. Truiden 1:3 (sobota)

Slovenski trener je vodil St. Truiden drugič v belgijskem prvenstvu in prvič v gosteh. Nanizal je še drugo zmago, njegov klub pa je napredoval na lestvici in skočil na 9. mesto. Nekdanji selektor mlajših slovenskih reprezentanc je prejšnji teden debitiral na klopi St. Truidna in premagal Kortrijk, zdaj pa je bil boljši še od Mouscrona in prekinil negativen rezultatski niz. Njegovi izbranci so pred njegovim prihodom na zadnjih štirih tekmah osvojili le eno točko.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja.

Rijeka je prvi del hrvaškega prvenstva končala na tretjem mestu, v pokalu pa se je prebila v četrtfinale, kjer bo 5. februarja na domači Rujevici obračunala z Dinamom. V uvodnem nastopu v novem koledarskem letu se bo za točke pomerila z zagrebško Lokomotivo. Na začetku pripravljalnega obdobja je napolnila mrežo slovenskemu tretjeligašu Šampionu iz Celja (9:0), v sredo je podobno usodo doživel kranjski Triglav (7:0), v soboto pa je v generalki za nadaljevanje sezone na Rujevici premagala ljubljansko Olimpijo s 4:2.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Doxa : Apoel Nikozija 0:3 (sobota)

Branil je vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno. Tretjeuvrščeni Apoel za vodilnim Anorthosisom, ki je odigral tekmo manj, zaostaja pet točk. To je bila prestavljena tekma ciprskega prvenstva zaradi napada na avto 33-letnega nogometnega sodnika Andreasa Constantinouja. Neznani storilci na Cipru so prejšnji teden na avto nastavili bombo. Na srečo je eksplodirala takrat, ko je bil avto prazen in parkiran pred hišo. Apoel je med tednom izgubil prvo tekmo osmine finala pokala pri Apollonu (0:1), Mariborčan pa je sedel na klopi.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Leganes 0:0 (nedelja)

Branil je vso tekmo, ubranil štiri strele in reševal Atletico zlasti v začetku dvoboja, ko so bili gostje zelo nevarni. Bil je izbran za najboljšega igralca tekme, navijači pa niso skrivali nezadovoljstva zaradi novega neuspeha rdeče-belih. Po treh zaporednih neuspehih, porazih z Realom (v finalu superpokala), Eibarjem (v prvenstvu) in tretjeligašu Cultural Leonesi (v pokalu) je v nedeljo na domačih tleh zgolj remiziral z enim najslabših španskih prvoligašev, Leganesu. Trener Diego Simeone se sooča s številnimi neprijetnostmi, zaradi poškodb ne more računati na številne prvokategornike, v prihodnjem krogu pa ga čaka gostovanje pri madridskem Realu.

''Razočarani smo. Nismo osvojili treh točk, ki smo jih nameravali. Stvari se ne odvijajo po naših načrtih, a moramo ostati ponižni, še naprej trdo delati in upati, da bomo kmalu začeti dosegati želene rezultate. Smo sredi zahtevnega obdobja. Ne bom rekel, da čutimo prevelik pritisk, a se zavedamo, kako moramo na igrišču pokazati bistveno več. Radi bi igrali bolje, da bi bili navijači srečnejši,'' je po novem neuspehu, remiju z 0:0 proti predzadnjeuvrščenem Leganesu, povedal Jan Oblak.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Chievo 1:1 (petek)

Zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za tekmo. Empoli se je po nizu slabših rezultatov v serie B, v zadnjih 15 prvenstvenih srečanjih je zmagal le enkrat, približal dnu. Trenutno zaseda 15. mesto.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Paksi 4:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Ferencvaroš, jesenski madžarski prvak, je imenitno vstopil v leto 2020. Pred drugouvrščenim Fehervarjem ima s tekmo že šest točk prednosti.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Piast je prezimil na šestem mestu.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja.

Soči prvič nastopa v elitnem ruskem prvenstvu. Prezimil je na zadnjem mestu. Na zadnjih osmih tekmah je zaman čakal na zmago.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Dinamo je zanesljivo postal jesenski prvak na Hrvaškem. Pred drugouvrščenim Hajdukom ima kar 12 točk prednosti.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se bo začelo 29. februarja. Houston je prejšnjo sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja 11 točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Prvenstvo se nadaljuje 29. januarja.

Nürnberg je prezimil na 16. mestu.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

St. Gallen : Lugano 3:1 (nedelja)

Švicarski prvoligaši so odigrali prve tekme v letošnjem letu, vprašanje pa je, če bomo v njem v majici Lugana še spremljali Črnigoja, ki se dogovarja o menjavi klubskega okolja in selitvi v Italijo, kjer se zanj zanimata Livorno in Chievo. Tokrat ga ni bilo niti na klopi gostov.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Torino : Atalanta 0:7 (sobota)

Iličić je dvoboj v Torinu začel od prve minute in v 17. minuti povedel goste v vodstvo. Zadetek je po podaji Joseja Luisa Palomina dosegel z neposredne bližine (ogled videa spodaj) in navdušil številne navijače Atalante, ki so se odpravili v Torino (ogled videa spodaj). Atalanta po prvem polčasu vodi s 3:0, tudi po zaslugi Kranjčana, po zaslugi katerega je sodnik ob koncu prvega dela pokazal na belo točko.

Slovenski reprezentant se je v 53. in 54. minuti ponovno vpisal med strelce, tako da se lahko pohvalil kar s hat-trickom. Najprej je presenetil vse, najbolj pa vratarja Torina, z ekspresnim izvajanjem prostega strela, po katerem je skoraj s polovice igrišča z natančnim lobom povišal vodstvo na 4:0 (ogled videa spodaj), nato je zadel v polno še minuto pozneje (ogled videa spodaj)! Odigral je 71 minut.

V tej sezoni je dosegel že 13 zadetkov, tako da je četrti najboljši strelec tekmovanja. Že petič v karieri bo sezono v serie A kronal z dvomestnim številom zadetkov, izenačil pa je tudi dozdajšnji rekord, ko je v sezoni 2015/16 za Fiorentino dal 13 golov. Zadel je že na deseti zaporedni prvenstveni tekmi. 

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Bordeaux 0:1 (nedelja)

Do te tekme je Krhin v tej sezoni v prvenstvu nastopil le na treh tekmah in odigral vsega 144 minut, tokrat pa je bil na igrišču od prve do zadnje minute, a ne na mestu vezista, ampak branilca. Trener Nantesa se je ob pomanjkanju nekaterih branilcev odločil, da v obrambo posadi izkušenega slovenskega vezista, ki bi mu skorajda uspelo ohraniti nedotaknjeno mrežo Nantesa, ki pa je štiri minute pred koncem tekme prejel gol in izgubil.
Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Parma : Udinese 2:0 (nedelja)

Odigral je 73 minut in zapustil igrišče, ko je bil že dosežen končni rezultat. Parma ostaja na visokem sedmem mestu.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Hellas Verona : Lecce 3:0 (nedelja) V igro je vstopil v 43. minuti, ko so gostitelji že vodili z 2:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Hartberg je v jesenskem delu osvojil šesto mesto, nogometaš iz Rogatca pa je prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Sivasspor : Rizespor 1:1 (ponedeljek)

V igro je vstopil v 82. minuti in štiri minute pozneje prejel rumeni karton. Vrnil se je po odsluženi kazni. Rizespor je v turškem prvenstvu na lestvici na 11. mestu.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Istanbul Basaksehir 2:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Primorec je zaradi poškodbe gležnja izpustil veliko srečanj ob koncu leta 2019, zdaj pa so zdravstvene težave že preteklost. To je dokazal že med tednom, ko je pomagal Fenerbahčeju do pokalne zmage nad Kayserisporjem in odigral zadnjih 14 minut. Fenerbahče je po zmagi v derbiju v turškem prvenstvu skočil na drugo mesto.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Prvenstvo se bo začelo 1. marca.

Krčan je bil v zadnjem obdobju v nemilosti trenerja, namigovanja francoskih medijev, da bi se lahko v zimskem prestopnem roku preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire, pa so se izkazale za resnična. Berić je tako zapustil Evropo in se odpravil v Severno Ameriko. V uvodnem krogu ga 1. marca čaka gostovanje v Seattlu.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Doxa : Apoel Nikozija 0:3 (sobota)

Bezjak je zapustil Apoel. V tej sezoni je v ciprskem prvenstvu nastopil le na štirih tekmah in ostal brez zadetkov. Apoel je med tednom v prvi tekmi osmine finala pokala izgubil pri Apollonu, Korošec, ki išče novega delodajalca, pa ni kandidiral za srečanje.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Vitesse : Emmen 1:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in prvič v letu 2020 končal tekmo brez doseženega gola. Najprej je kletos zadel dvakrat na uvodnem spomladanskem krogu, nato pa se vpisal med strelce še na pokalnem srečanju proti Heraclesu v Almelu (2:0), s katerim si je priigral veliko nagrado – četrtfinalno pokalno poslastico proti Ajaxu. Primorec je v tej sezoni v eredivisie dosegel že devet zadetkov in si na lestvici najboljših strelcev deli sedmo mesto. Navijače skrbi, da bi lahko do konca januarja zapustil klub, saj mu pogodba z Vitessejem poteče ob koncu sezone, tako da bi lahko klub na Matavžu zaslužil odškodnino le še v primeru zimske prodaje.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Maritimo 1:0 (ponedeljek)

V igro je vstopil v 15. minuti in debitiral v portugalskem prvenstvu. Že po dveh minutah je zapravil lepo priložnost (glej video spodaj). Na začetku drugega polčasa je njegov soigralec Camacho dosegel zadetek za 1:0, a ga je glavni sodnik po ogledu VAR razveljavil. Tako se je odločil zaradi slovenskega reprezentanta, ki je tik pred zadetkom soigralca storil prekršek v napadu. Šporar je odrinil branilca Maritima, tako da je ostalo pri 0:0. V 76. minuti so gostitelji vendarle dosegli zmagoviti zadetek. Mojstrsko ga je dosegel Cristian Borja, pred tem pa ni manjkalo veliko, pa bi se strelskega prvenca v zeleno-belem dresu Sportinga, kjer nosi številko 90, veselil 25-letni Ljubljančan, a je bil prekratek, tako da ni uspel žoge z neposredne bližine spraviti v mrežo (glej video spodaj).

Šporar je imel po prihodu v Lizbono in sklenitvijo petletne pogodbe s slovitim klubom nekaj želodčnih težav, zaradi katerih v soboto ni treniral. Zdravstveno stanje se je do tekme izboljšalo, tako da ga je trener sprva posadil na klop. Ko se je kmalu poškodoval Brazilec Luiz Phellype, s šestimi goli drugi strelec Sportinga v tej sezoni, je priložnost nepričakovano hitro prejel Šporar in dočakal krstni nastop za klub, kjer se je pred njim izmed Slovencev dokazoval le še vratar Ažbe Jug. Sporting je z zmago z 1:0 na lestvici poskočil na tretje mesto, Šporar pa je po dvoboju za Sport TV povedal: ''Bilo je izjemno. Nisem pričakoval, da bom vstopil po 15 minutah, a sem se odlično počutil. Do zadetka smo se spopadali s težavami, na koncu pa so najbolj pomembne tri osvojene točke.''

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga PSV Eindhoven : Twente 1:1 (nedelja)

Twente je odščipnil točki velikanu nizozemskega nogometa in nekdanjemu evropskemu prvaku, za točko na igrišču PSV v Eindhovnu pa je tri minute pred koncem tekme poskrbel prav Vučkić, ki je tako prišel do devetega prvenstvenega zadetka v tej sezoni. Zadel je prvič letos in prvič po petih prvenstvenih tekmah posta, njegov gol pa je pravcata mojstrovina, ki si jo lahko ogledate spodaj. Na igrišče je sicer v 66. minuti vstopil s klopi.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, pokal FA, 1/16 finala

Queens Park Rangers : Sheffield Wednesday 1:2 (petek)

Ni kandidiral za tekmo. V kratkem bi lahko zapustil QPR. Za posojenega nogometaša Brightona se zanima poljski Slask iz Vroclava.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Konec tedna brez tekme.

 
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Salford City : Oldham Athletic 1:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Altach je prezimil na osmem mestu.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Swarowski Tirol je prezimil na zadnjem (12.) mestu.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Austria Lustenau je prezimila na šestem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

GAK je prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Lafnitz je prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Vorwärts je prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Austria Celovec je prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Liefering je prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Standard Liege : Oostende 2:1 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Lommel 2:2 (nedelja) Ni branil, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : OH Leuven 1:1 (petek) V igro je vstopil v 57. minuti in v 71. minuti prejel rumeni karton.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Lommel 2:2  (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Lommel 2:2  (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Lokeren : OH Leuven 1:1 (petek) Ni kandidiral za tekmo.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Etar je prezimil na desetem mestu.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sloboda je prezimila na desetem mestu.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Mladost je prezimila na devetem mestu.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Nea Salamis : Enosis Neon Paralimni 1:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos : Olympiakos Nikozija 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Bordeaux 0:1 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Caen : Ajaccio 0:1 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Atromitos 1:0 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : Panathinaikos 0:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 31. januarja. Inter je prezimil na osmem mestu.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 31. januarja. Inter je prezimil na osmem mestu.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Inter : Cagliari 1:1 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter : Cagliari 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo in zbral dve obrambi.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Fiorentina : Genoa 0:0 (sobota) Ni kandidiral za srečanje.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Perugia : Livorno 1:0 (ponedeljek) Zaradi kazni ni kandidiral za srečanje.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Cittadella : Benevento 1:2 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Empoli : Chievo 1:1 (petek) Odigral je vso tekmo in v 21. minuti prejel rumeni karton.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Ascoli : Frosinone 0:1 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Empoli : Chievo 1:1 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Chievo 1:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Cittadella : Benevento 1:2 (sobota) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Padova 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Viterbese Castrenze : Catania 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Padova 1:1 (sobota)

Zaradi kazni ni kandidiral za dvoboj.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Potenza : Bisceglie 1:0 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je v Litvi osvojil peto mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Akademija Puskas 1:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Eintracht Frankfurt : RB Leipzig 2:0 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo. Rdeči biki iz Leipziga so izgubili šele tretjič v tej sezoni.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Prvenstvo se nadaljuje 29. januarja.  

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Bayern München II 0:3 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Hallescher SC 1:0 (petek)

Zaradi poškodbe rame ni kandidiral za tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Fortuna Sittard 1:1 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga NEC Nijmegen : Ajax Amsterdam II 3:3 (petek) V igro je vstopil v 81. minuti, ko je NEC zaostajal z 2:3 in prispeval podajo za izenačuji zadetek v 87. minuti za končnih 3:3.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Bohar je z desetimi zadetki četrti najboljši strelec poljskega prvenstva. Zaglebie je prezimil na desetem mestu.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja. Gornik je prezimil na 12. mestu.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja.

Korona je prezimila na 14. mestu.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Zaglebie je prezimil na desetem mestu.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Rakow je prezimil na 11. mestu.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Lodz je prezimil na zadnjem (16.) mestu.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja.

Zaglebie je prezimil na desetem mestu.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 29. februarja.

Chojniczanka Chojnice je prezimila na zadnjem (18.) mestu.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Estoril : Benfica B 1:0 (ponedeljek)  Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Voluntari je prezimil na zadnjem (14.) mestu. 
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Voluntari je prezimil na zadnjem (14.) mestu. 

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Sered je prezimil na desetem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

St. Johnstone : Kilmarnock 2:1 (sobota)

Branil je vso tekmo. To je bil njegov prvi nastop v škotskem prvenstvu.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Thun – Sion, 16.00 (nedelja) Thun je prezimil na zadnjem (desetem) mestu.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Zürich : Luzern 2:3 (sobota)

Odigral je vso tekmo, v 45. minuti prejel rumeni karton, v 78. minuti pa dosegel zadetek za končni rezultat 2:3 (ogled videa spodaj). To je bil njegov sedmi zadetek v tej sezoni.

Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga

Zürich : Luzern 2:3 (sobota)

Ni kandidiral za dvoboj, povezuje se ga s prestopom na Ciper.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Schaffhausen : Lausanne 0:0 (petek) V igro je vstopil v 90. minuti.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Konyaspor : Galatasaray 0:3 (nedelja) Igral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Altinordu 3:3 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisarspor : Bursaspor 0:1 (petek) Ni kandidiral za tekmo.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 20. marca.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 29. februarja. New England je v prejšnji sezoni izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 2. marca. Portland je v prejšnji sezoni izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Sportinga in velika priložnost Andraža Šporarja:

Prva priložnost Andraža Šporarja:

Zadetek Harisa Vučkića:

Drugi zadetek Josipa Iličića:

Tretji zadetek Josipa Iličića:

Veselje navijačev Atalante po prvem zadetku Iličića:

Zadetek Blaža Kramerja (pri 2:41):

 

Ne spreglejte