Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
21.43

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

4

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Matjaž Kek Slaviša Stojanović Luka Elsner

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 21.43

5 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Strelski prvenec Mateja Pučka na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

4

Od slovenskih nogometašev, ki so na delu v tujini, se je v nedeljo z novo odlično predstavo v majici kijevskega Dinama izkazal Benjamin Verbič, ki je pri visoki zmagi s 4:0 prispeval gol in podajo. Na Poljskem so se med strelce vpisali Roman Bezjak, Damjan Bohar in Matej Pučko. Josip Iličić je v Italiji spet odigral nekaj minut. Kevin Kampl v Nemčiji spet ni prišel do zmage.

Jaka Bijol
Sportal Smučar, ki je pri 19 letih izpolnil sanje vsakega nogometaša

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Kek pri Lokomotivi izgubil že tretjič zapored

Matjaž Kek je z Rijeko izkusil prvi poraz v tej sezoni, s katerim bi se lahko povečal zaostanek za vodilnim Dinamom. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je z Rijeko izkusil prvi poraz v tej sezoni, s katerim bi se lahko povečal zaostanek za vodilnim Dinamom. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Rijeke so v soboto v 8. krogu hrvaškega prvenstva izgubili proti Lokomotivi (0:2) in s svojo nemočjo jezili navijače, za dodatno slabo voljo pa so poskrbele sodniške napake.

Zagrebški klub, ki je v tesnih odnosih z vodilnim Dinamom, je v zadnjih letih Matjažu Keku prizadejal že veliko bolečih trenutkov. Podobno je bilo tudi tokrat, saj je Lokomotiva "povozila" reško ekipo, ki ni mogla računati na poškodovanega najboljšega strelca Heberja, in ji prizadejala prvi poraz v prvenstveni sezoni. To pa še ni vse. Rijeka, ki je v Zagrebu od 52. minute igrala z igralcem manj, je po porazu na lestvici padla na četrto mesto, Lokomotiva pa se povzpela na drugo.

Kek je tako nadaljeval črni niz na gostovanjih pri Lokomotivi. Na zadnjih petih tekmah v Zagrebu je proti omenjenemu tekmecu izgubil kar štirikrat, od tega trikrat z 0:1, v soboto pa z 0:2. Prvi zadetek za Lokomotivo je dosegel Toni Datković, nekdanji branilec Kopra, a so posnetki pokazali, da je bil v nedovoljenem položaju. Poraz bi bil lahko še višji, če ne bi vratar Simon Sluga na začetku drugega polčasa ubranil strela z bele točke, na katero sodnik ne bi smel pokazati, saj Roberto Punčec sploh ni igral z roko. Za nameček je bil takrat še izključen, tako da je bila Rijeka v Zagrebu po poročanju hrvaškega portala Index večkratno oškodovana.

Prvi zadetek Lokomotive, dosežen iz nedovoljenega položaja:

Rijeka za vodilnim Dinamom, ki je navdušil v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige, zaostaja že sedem točk.

Stojanović skočil na vrh, nato padel na drugo mesto

Slovenski trener Slaviša Stojanović je prejšnji konec te Slaviša Stojanović je vodilni v Bolgariji. | Foto: Vid Ponikvar Slaviša Stojanović je vodilni v Bolgariji. Foto: Vid Ponikvar dna po sanjskem začetku, v katerem je Levski iz Sofije popeljal kar do petih zaporednih zmag, prvič naletel na boljšega tekmeca, in sicer na gostovanju pri Lokomotivu iz Plovdiva. Na lestvici je padel na drugo mesto.

V petek se je vrnil v zmagovite tirnice in na svojem štadionu navdušil. Levski je v Sofiji Vitošo Bistrico premagal s 4:1 in se vsaj začasno spet vrnil na vrh lestvice. Dan pozneje je padel na drugo mesto, saj je CSKA po novi zmagi zaradi boljše razlike v zadetkih spet prehitel Levskega.

Levski na nov, že 27. naslov državnega prvaka čaka že desetletje.

Elsner skočil na tretje mesto

Nekdanji trener Domžal in Olimpi Luka Elsner je zmagal drugič v nizu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Elsner je zmagal drugič v nizu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida je Luka Elsner je v petek v 7. krogu druge belgijske lige z Union St. Gilloisejem gostoval pri Tubizeju, sosedu na lestvici, in zmagal z 2:0.

S tem je Ljubljančan skočil na drugo mesto, dan pozneje pa je zdrsnil za mesto, tako da bo v novi teden vstopil s tretjega položaja.

V pokalu se je Union uvrstil med 32 najboljših, a ni imel sreče pri žrebu, saj bo 25. septembra v šestnajstini finala gostoval pri mestnem tekmecu Anderlechtu.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je po Monacu (v torek 2:1 v ligi prvakov) premagal še Getafe. | Foto: Getty Images Jan Oblak je po Monacu (v torek 2:1 v ligi prvakov) premagal še Getafe. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v soboto v 5. krogu italijanskega prvenstva doma izgubila z Interjem (0:1). Mariborčan je dvoboj, ki ga je v zadnji minuti z zadetkom odločil hrvaški reprezentant Marcelo Brozović, spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar je poškodovan, zato ga še nekaj časa ne bo mogoče pričakovati med vratnicama Pafosa, ki je v soboto v 4. krogu ciprskega prvenstva doma izgubil proti AEL Limassolu (0:2). Tako še vedno ostaja brez zmage v tej sezoni.

Matic Kotnik: Panionios je v ponedeljek v 4. krogu grškega prvenstva doma izgubil z vodilnim Olympiakosom iz Pireja (0:1). Nekdanji vratar Celja je branil od 62. minute in vpisal prvi nastop v tej sezoni.. 

Jan Oblak: največji zvezdnik slovenskega nogometa je v soboto pomagal Atleticu do gostujoče zmage nad Getafejem. Rdeče-beli so si tako po najslabšem začetku v španskem prvenstvu - v uvodnih štirih krogih so zbrali "le" pet točk - nekoliko popravili položaj na lestvici. Škofjeločan je branil vso tekmo in zaklenil vrata.

V tej sezoni je v vseh tekmovanjih branil na sedmih tekmah, mrežo pa ohranil nedotaknjeno "šele" drugič, kar je daleč od povprečja, s katerim je v zadnjih sezonah v sodelovanju z obrambo Atletica razvadil navijače in svetovno nogometno javnost.

Bojan Jokić je odslužil kazen, tako da se je vrnil na igrišče in pomagal Ufi do točke na gostovanju v Rostovu na Donu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Jokić je odslužil kazen, tako da se je vrnil na igrišče in pomagal Ufi do točke na gostovanju v Rostovu na Donu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave je v 9. prvenstvenem krogu v soboto doma premagal Sered (2:1) in se utrdil na prvem mestu. Slovan v tej sezoni v domačem prvenstvu še ni izgubil. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v soboto v drugi italijanski ligi na tekmi 4. kroga z 2:1 v gosteh premagala Crotone. Nekdanji branilec Domžal je v obračunu nekdanjih prvoligašev, ki se želita čim hitreje vrniti med italijansko elito, sedel na klopi.

Miha Blažič: Ferencvaroš je v soboto v prvem krogu madžarskega pokalnega tekmovanja gostoval pri nižjeligašu Szegedu in ga brez večjih težav izločil. Vlogo favorita je upravičil z zmago z 2:0. Primorec je odigral vso tekmo.

Matija Boben: Rostov je v 8. krogu ruskega prvenstva v soboto doma remiziral z Ufo (0:0) in začasno ostal na visokem drugem mestu. Primorec v tej sezoni še ni nastopil za klub iz Rostova na Donu. V soboto ni kandidiral za tekmo.

Erik Janža: Osijek je v 8. krogu hrvaškega prvenstva v soboto doma nepričakovano klonil pred novopečenim prvoligašem Gorico (0:1). Prekmurec je odigral 70 minut, igrišče pa zapustil v trenutku, ko je bil že dosežen končni rezultat. Slavonski klub je na lestvici padel na tretje mesto, za vodilnim Dinamom zaostaja šest točk.

Bojan Jokić: Ufa je v 8. krogu ruskega prvenstva v soboto gostovala pri Rostovu in osvojila točko (0:0), kapetan slovenske izbrane vrste pa se je vrnil v zasedbo Ufe, saj je odslužil kazen nenastopanja na treh tekmah. Odigral je vso tekmo in v 87. minuti prejel rumeni karton.

Luka Krajnc: Frosinone je v 5. krogu prve italijanske lige v nedeljo doma ostal praznih rok proti prvaku Juventusu, za katerega je zadel v polno tudi Cristiano Ronaldo (0:2). Štajerec je spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce. Frosinone je v tej sezoni osvojil le točko in je na lestvici boljši le od Chieva (Verončani so bili kaznovani z odvzemom in imajo -1 točko).

Miha Mevlja: vodilni Zenit je v ruski premier ligi v nedeljo navdušil in doma s 5:3 premagal branilko naslova, moskovsko Lokomotivo. Žal spet brez pomoči izkušenega slovenskega branilca, ki v zadnjem času za moštvu iz Sankt Peterburga ne igra. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v 9. krogu poljskega prvenstva v nedeljo gostovala pri Gorniku Zabrze in zmagala s 3:1. Nekdanji branilec Olimpije je igral vso tekmo.

Petar Stojanović: zagrebški Dinamo, ki vodi na Hrvaškem in tudi brani naslov, se je v nedeljo igral z ognjem, saj je proti Interju iz Zaprešića dvakrat zaostajal (z 1:2 in 2:3), a nato prišel do polnega izkupička in zmagal s 5:3. To je bila tekma, v kateri je trener Nenad Bijelica po veliki četrtkovi evropski zmagi v ligi Europa nad turškim velikanom Fenerbahčejem (4:1), namenil počitek kar nekaj prvokategornikom. Med njimi tudi slovenskemu branilcu, ki ga ni bilo niti na klopi.

Aljaž Struna: Palermo je v soboto v 4. krogu druge italijanske lige doma visoko premagal Perugio (4:1), ki je med reprezentančnim premorom v prijateljskem srečanju odpravila Gorico z 2:1. Pirančan zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Nejc Skubic: Konyaspor je v 6. krogu turškega prvenstva v soboto gostoval pri Kayserisporju in zmagal z 2:0. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Benjamin Verbič se je pri visoki zmagi Dinama v Kijevu izkazal z golom in podajo. | Foto: Getty Images Benjamin Verbič se je pri visoki zmagi Dinama v Kijevu izkazal z golom in podajo. Foto: Getty Images

Vezisti:

Domen Črnigoj: Lugano, ki je na lestvici uvrščen v sredini, je v nedeljo v prvi švicarski ligi gostoval pri drugouvrščenem St. Gallnu in remiziral z 2:2. Slovenski vezist je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Josip Iličić: najboljši slovenski reprezentant v zadnjih kvalifikacijah se je v ponedeljek vrnil po dolgotrajnih zdravstvenih težavah, zaradi katerih ga poleti ni bilo med igralci Atalante. Kranjčan se je vrnil na veliki oder, 15 minut pa odigral tudi v nedeljo, ko je z Atalanto remiziral z 2:2 v gosteh pri sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu. Na igrišče je prišel v 76. minuti, ko je njegova ekipa še zaostajala z 1:2, potem pa se v 91. minuti s soigralci veselil gola za veliko točko.

Kevin Kampl: rdeči biki iz Leipziga so v nedeljo v prvi nemški ligi z 1:1 remizirali v Frankfurtu pri Eintrachtu, slovenski vezist pa je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v soboto v 6. krogu izgubil pri Lillu (1:2). Štajerec je odigral vso tekmo in si v prvem polčasu prislužil rumeni karton. Izbrancem Miguela Cardosa ne gre vse po načrtih, saj so s petimi točkami na skromnem 18. mestu.

Jasmin Kurtić: SPAL, najbolj pozitivno presenečenje serie A v tej sezoni do petega kroga, saj je zasedal visoko drugo mesto, je v soboto doživel visok poraz v Firencah. Proti Fiorentini je izgubil z 0:3. Belokranjec je odigral vso tekmo, v 73. minuti pa prejel rumeni karton.

Žan Majer: Rostov je v 8. krogu ruskega prvenstva v soboto doma remiziral z Ufo (0:0) in začasno ostal na visokem drugem mestu. Štajerec v tej sezoni še ni nastopil za klub iz Rostova na Donu. V soboto ni kandidiral za tekmo.

Rajko Rotman: Kayserispor je v 6. krogu turškega prvenstva v soboto doma izgubil s Konyasporjem (0:2). Mariborčan je odigral vso tekmo.

Leo Štulac: novinec v prvi italijanski ligi Parma je v izjemni formi. V drugi tekmi 5. kroga italijanskega prvenstva je v soboto pred domačimi gledalci premagal Cagliari (2:0) in po odmevni zmagi nad Interjem v Milanu nanizal nov uspeh. Štulac, standardni član udarne enajsterice Parme, je odigral vso tekmo.

Benjamin Verbič: s kijevskim Dinamom je v nedeljo v ukrajinski premier ligi doma s soigralci s 4:0 razbil Desno. Igral je od prve do zadnje minute in blestel. Najprej je v 67. minuti poskrbel za gol za 2:0, ko mu ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine.

Gol Benjamina Verbiča:

Še bolj pa je navdušil v 87. minuti, ko je atraktvino podal za gol soigralca, ki je postavil končni izid. Nekdanji nogometaš Celja, ki je na zadnjih tekmah Slovenije razočaral in ni pokazal veliko, je zdaj pri štirih golih in dveh podajah v majici ukrajinskega nogometnega velikana.

Podaja Benjamina Verbiča:

Miha Zajc: drugoligaški prvak Empoli je v petek v prvi italijanski ligi gostoval pri Sassuolu in izgubil z 1:3. Slovenski vezist tekme ne bo pomnil po dobrem, saj je bil v 71. minuti izključen, potem ko je prejel drugi rumen karton.

Izključitev Mihe Zajca (pri 2:55):

Sodnik ga je kaznoval zaradi simuliranja, potem ko je padel v nasprotnikovem kazenskem prostoru.

Tim Matavž je v 19. minuti popeljal Vitesse v vodstvo, na koncu pa osvojil točko (1:1). | Foto: Getty Images Tim Matavž je v 19. minuti popeljal Vitesse v vodstvo, na koncu pa osvojil točko (1:1). Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v soboto v 6. krogu francoskega prvenstva premagal Caen z 2:1 brez pomoči Krčana, ki zaradi poškodbe stegenske mišice ni kandidiral za dvoboj.

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v 9. krogu poljskega prvenstva v nedeljo s 3:1 zmagala v gosteh pri Gorniku Zabrze. Rumeno-rdeči so najprej zaostajali, potem pa je v 54. minuti za izenačenje poskrbel prav slovenski napadalec in gostom utrl pot do zmage. Igral je do 92. minute, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Tim Matavž: Vitesse je v 6. krogu nizozemskega prvenstva v soboto doma v Arnhemu remiziral z moštvom ADO Den Haag (1:1). Primorec je odigral vso tekmo in v 18. minuti popeljal gostitelje v vodstvo (1:0). Dokazal je, da je v dobri strelski formi. V tej sezoni je v nizozemskem prvenstvu dosegel že pet zadetkov.

Zadetek Tima Matavža:

Andraž Šporar: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave je v 9. prvenstvenem krogu v soboto doma premagal Sered (2:1) in se utrdil na vrhu. Slovan v tej sezoni v domačem prvenstvu še ni izgubil. Šporar je odigral vso tekmo in se šele drugič v tej prvenstveni sezoni ni vpisal med strelce. Ljubljančan je v tej sezoni v slovaškem prvenstvu na osmih tekmah dosegel osem golov in je prvi strelec tekmovanja. Odličen je bil tudi v Evropi, kjer je v šestih tekmah zadel v polno petkrat, tako da je v tej sezoni za Slovan dosegel že 13 zadetkov.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori oziroma na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Damjana Boharja (pri 0:59):

Zadetek Dejana Djermanovića (pri 4:55):

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Leicester City : Huddersfield Town 3:1

Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Cambridge United : Mansfield Town 1:1

V igro je vstopil v 76. minuti,

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Admira Wacker : Wacker Innsbruck 1:3

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Admira Wacker : Wacker Innsbruck 1:3 Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga St. Pölten : Hartberg 3:0 Igral je vso tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga Austria Celovec : Wiener Neustadt 1:1 Branil je vso tekmo.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Wattens 0:2 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga 

Eupen : Oostende 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga

Septemvri Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:3

V igro je vstopil v 81. minuti in debitiral za Lokomotiv.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga Vitebsk : Dinamo Brest 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga Krupa : Sarajevo 1:4 Ni igral, ostal je na klopi.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Sloboda Tuzla : GOŠK Gabela 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Željezničar 2:2 Igral je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Sloboda Tuzla : GOŠK Gabela 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Alki Oroklini : Anorthosis 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga AEK Larnaka : Omonia Nikozija 1:0 Odigral je 75 minut.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : AEL Limassol 0:2 Igral je vso tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Sparta Praga : Slovan Liberec 4:1

V 56. minuti je prejel neposreden rdeči karton in moral predčasno pod prho.

Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga Karvina : Pribram 4:1 Odigral je vso tekmo in v 89. minuti prejel rumeni karton.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga Paide : Trans Narva 2:5 V 89. minuti je zadel v polno z bele točke in v tretjem nastopu za Pade dosegel četrti gol.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Bordeaux 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

St. Etienne : Caen 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga Panionios : Olympiakos Pirej 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga Atromitos Atene : Larissa 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Prvenstvo se začne konec septembra.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga Prvenstvo se začne konec septembra.  
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Udinese 0:2 Igral je do 74. minute.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Udinese 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Sampdoria : Inter 0:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Lazio : Genoa 4:1 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Lecce : Venezia 2:1

Igral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Brescia 1:1

Igral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Vissel Kobe 4:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarski pokal, 1. krog

Komarom : Puškaš 1:3

Ni igral.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga Floriana - Birkirkara, ponedeljek 20.00  

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Heidenheim : Greuther Fürth 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 2. liga Karlsruher : Uerdingen 2:0 Ni kandidiral za tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Unterhaching 3:3

Odigral je vso tekmo in se v 32. minuti vpisal med strelce. To je njegov prvi gol v tej sezoni.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Telstar : Twente 1:3

Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Stabaek : Ranheim 3:2 Igral je do 71. minute.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Lechia Gdansk : Zaglebie Lubin 3:3

V igro je vstopil v 46. minuti in v 62. minuti dosegel zadetek za 3:1. To je bil njegov strelski prvenec na Poljskem.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Arka Gydinia : Lech Poznan 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga 

Slask Wroclaw : Piast Gliwice 4:0

Igral je vso tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga 

Pogon Szczecin : Wisla Krakov 2:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Zaglebie Sosnowiec 3:1

Odigral je vso tekmo in v 60. minuti dosegel zadetek za 2:0. To je njegov prvi zadetek na Poljskem.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Zaglebie Sosnowiec 3:1 V igro je vstopil v 65. minuti.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Jastrzebie Zdroj 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Jenisej Krasnojarsk : Ural 1:2

Igral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga Rostov : Ufa 0:0 V igro je vstopil v 90. minuti.
Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Spartak Moskva 1:1 Igral je do 83. minute.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Akhmat Grozni : Orenburg 1:1

Igral je vso tekmo in v 60. minuti prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Krasnodar 0:3

Igral je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Sion 4:1

V igro je vstopil v 86. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Servette 1:1

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Yeni Malatyaspor : Rizespor 1:0

Tekmo je začel od 1. minute, nato pa v 61. minuti prejel neposreden rdeči karton in moral predčasno pod prho.

Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga Bursaspor : Istanbul Basaksehir 0:0 Ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA in Kanada, liga MLS

New England Revolution : Chicago Fire 2:2

Odigral je vso tekmo in v 31. minuti prejel rumeni karton.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte