Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
22.48

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Nejc Skubic Miha Zajc Luka Elsner Josip Iličić Kenan Bajrić Valter Birsa Andraž Šporar Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Luka Krajnc slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 22.48

5 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Haris Vučkić še naprej čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

V ponedeljek sta bila od klubov slovenskih nogometašev na delu v tujini v akciji dva. Matej Palčič je odigral vseh 90 minut pri zmagi Wisle Krakov. Haris Vučkić, ki je po hudi poškodbi začel trenirati, na Nizozemskem za Twente, ki je prav tako osvojil vse tri točke, ni nastopil. Nekdanji veliki up slovenskega nogometa je nazadnje igral v začetku marca lani. Kaj se je s slovenskimi nogometnimi legionarji dogajalo v petek, soboto in nedeljo? Preverite.

Slovenski trener na delu v tujini:

Elsner izgubil, a se bo potegoval za Evropo

Luka Elsner je z Unionom še v igri za Evropo. | Foto: Sportida Luka Elsner je z Unionom še v igri za Evropo. Foto: Sportida Mladi slovenski trener Luka Elsner je prejšnji mesec z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, v katerem se poteguje za drugoligaške točke, pa je v soboto izgubil proti Roeselareju. Čeprav je igral na domačem igrišču v Bruslju, je ostal brez točk (1:2), drugi zadetek za goste pa je dosegel njegov rojak 25-letni Nicolas Rajsel. Slovenec, rojen v Franciji, je pred leti igral za Celje, med letoma 2014 in 2017 pa je nosil prav dres Uniona. 

Klub iz Bruslja je na lestvici drugega dela druge lige na četrtem mestu, še vedno pa zaseda tretje mesto na skupni lestvici tekmovalne sezone 2018/19. Ker mu ga ne more več vzeti nihče, bo izpolnil cilj, saj se bo v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa. Do konca rednega dela prvenstva bosta odigrana le še dva kroga.

Če bi želel napredovati v prvo belgijsko ligo, bi moral v drugem delu druge lige osvojiti prvo mesto, kar pa je nemogoče, saj za vodilnim dvojcem Beerschot-Wilrijk in Mechelen zaostaja za deset točk.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je na gostovanju pri Rayu Vallecanu zbral kar šest obramb in znova ostal nepremagan. | Foto: Reuters Jan Oblak je na gostovanju pri Rayu Vallecanu zbral kar šest obramb in znova ostal nepremagan. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: izkušeni slovenski vratar, ki so ga v zadnjih januarskih dneh povezovali s prestopom v Nantes, kar pa se nazadnje ni zgodilo, je s Sampdorio v italijanski prvi ligi v nedeljo gostoval pri nekdanjemu klubu Interju in izgubil z 1:2. Tudi na dvoboj na San Siru, na katerem je prvič v serie A nosil kapetanski trak Interja Samir Handanović, ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerviste.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, se pripravlja na začetek nove sezone. Sezono lige MLS bo začel 3. marca z gostovanjem pri Colorado Rapidsih, na dvoboju pa ne bo sodeloval Slovenec, saj bo zaradi poškodbe mišice počival od šest do osem tednov. Poškodba nekdanjega čuvaja mreže Olimpije je tako razhudila njegove nove delodajalce, da Olimpiji ne bodo odšteli vsega načrtovanega odškodninskega zneska.

Jan Koprivec: Pafos je v 21. krogu ciprskega prvenstva v soboto remiziral pri moštvu Enosis Paralimni (1:1). Slovenski vratar, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi stopala, še ni kandidiral za srečanje. Do konca rednega dela ciprskega prvenstva bo odigran le še en krog, Pafos pa se ne more več prebiti v skupino za prvaka, ki jo bo sestavljalo šest najuspešnejših ekip. 

Matic Kotnik: Panionios je v 21. krogu grškega prvenstva v nedeljo gostoval v Solunu pri Arisu in remiziral z 1:1. Nekdanji vratar Celja je branil vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico je v soboto v gosteh premagal Raya Vallecana (1:0) in prekinil niz dveh zaporednih porazov v španskem prvenstvu. Škofjeločan se je izkazal. Na dvoboju je zbral kar šest obramb, kar pet po strelih tekmeca v kazenskem prostoru, in si za nastop prislužil visoke ocene. Izbran je bil za najboljšega igralca tekme.

Rdeče-beli so na lestvici s tekmo več prehiteli madridski Real in se prebili na drugo mesto. Zmagoviti gol za Atletico je dosegel Antoine Griezmann, po dveh mesecih in pol pa je zaigral povratnik Diego Costa. 

Oblak je v tej sezoni prejel le 17 zadetkov, tako da prepričljivo vodi v točkovanju za prejemnika priznanja zamora. V 140 nastopih v španskem prvenstvu, odkar brani pri Atleticu, je na kar 80 tekmah ostal nepremagan, skupno pa prejel le 84 zadetkov! V tej sezoni je branil na 24 tekmah in na kar polovici (12) ohranil mrežo nedotaknjeno.

To je bila zadnja tekma Atletica pred razburljivim tednom, ki prinaša prvo tekmo osmine finala lige prvakov in gostovanje Juventusa s Cristianom Ronaldom na Wanda Metropolitanu. Oblak je nakazal, da je pred uvodno evropsko tekmo v tem letu v odlični formi, s tem pa poslal prvemu zvezdniku Juventusa, proti kateremu je v karieri odigral že nič koliko derbijev, pomenljivo sporočilo.

Kenan Bajrić je na dobri poti, da osvoji državni naslov na Slovaškem. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Kenan Bajrić je na dobri poti, da osvoji državni naslov na Slovaškem. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je v uvodnem krogu spomladanskega dela v soboto gostoval pri drugouvrščenem DAC. Veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva je dobil z 1:0. DAC 1904 iz Dunajske Strede, ki je na pripravah v Turčiji premagal Olimpijo s 3:2, se je izkazal za žilavega tekmeca. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Slovan ima pred moštvom DAC po novem že ogromnih 11 točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v nedeljo v drugi italijanski ligi z 2:1 zmagala v gosteh pri Spezii. Nekdanji branilec Domžal je tako kot na zadnjih tekmah tudi tokrat grel klop. 

Miha Blažič: vodilni madžarski prvoligaš Ferencvaroš je v soboto na uvodni tekmi 21. kroga madžarskega prvenstva presenetljivo izgubil pri Debrecenu (1:2). Primorec zaradi zdravstvenih razlogov znova ni kandidiral za srečanje. Ferencvaroš je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat.

Matija Boben: Livorno je v nedeljo v drugi italijanski ligi gostoval pri Lecceju in izgubil z 2:3, na tej tekmi pa je v majici Livorna debitiral tudi nekdanji branilec Gorice, ki je v Italijo prišel s statusom posojenega nogometaša ruskega Rostova. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution bo začel sezono v ligi MLS 2. marca v "Dončićevem" Dallasu. Tako bo nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, gostoval v teksaškem velemestu, kjer s košarkarskimi vragolijami nase opozarja mladi rojak Luka Dončić.

Erik Janža: Osijek je v nedeljo v 21. krogu hrvaškega prvenstva doma z 1:0 premagal Istro 1961. Prekmurec je igral vso tekmo.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije, ki je ob koncu jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je z Ufo prezimil na skromnem 14. mestu. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito. Spomladanski del bo začel 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Luka Krajnc: s Frosinonejem je v petek visoko izgubil na gostovanju pri vodilnem Juventusu (0:3), prvem kandidatu za naslov prvaka. Mariborčan je dvoboj italijanskega prvenstva spremljal s klopi za rezervne igralce.

Uroš Korun: branilec Piasta iz Gliwic, ki je prejšnji mesec prvič oblekel dres članske izbrane vrste B na prijateljskem dvoboju v Španiji, je v petek s klopi spremljal odlično predstavo svojih soigralcev, ki so v 22. krogu poljskega prvenstva doma ponižali Lech Poznan s 4:0.

Miha Mevlja: Zenit je v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že nekaj krogov pred koncem, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko. V Evropo je v leto 2019 vstopil v četrtek s porazom pri Fenerbahčeju (0:1). Primorec je v zimskem prestopnem roku že sklenil sodelovanje z Empolijem, a se je kljub veliki želji zalomilo pri administrativnih opravkih, tako da je njegov status do nadaljnjega pod velikim vprašajem.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok, ki je v zimskem prestopnem roku ostala brez slovenskega napadalca Romana Bezjaka (APOEL Nikozija), je spomladanski del poljskega prvenstva začela z dvema zmagama. V soboto je na domačem štadionu z 1:0 ugnala Wislo Plock. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je v hrvaškem prvenstvu razred zase, dobro pa mu gre tudi v Evropi, kjer je v četrtek izgubil v Plznu (1:2), tako mu prihodnji četrtek za napredovanje v osmino finala evropske lige zadošča že tesna zmaga nad Viktorio z 1:0. Visoko prednost pred zasledovalci na Hrvaškem pa je utrdil v nedeljo, ko je na Maksimirju s 3:0 premagal Slaven Belupo iz Koprivnice. Na tej tekmi Ljubljančan, ki je pred časom nosil dres Maribora, ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Aljaž Struna: Houston Dynamo se pripravlja na začetek nove sezone lige MLS. Ta se bo začela 3. marca proti klubu Real Salt Lake.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v nedeljo v 21. krogu ciprskega prvenstva doma remiziral brez zadetkov z Omonio iz Nikozije. Primorec je igral od 22. minute, ko je na igrišču zamenjal poškodovanega soigralca.

Nejc Skubic: s Konyasporom, s katerim je pred kratkim podaljšal pogodbo in postal eden od bolje plačanih igralcev v klubu, s čimer se bodo njegovi prihodki približali milijonu evrov na sezono, se je v soboto mudil v Istanbulu in prekrižal načrte Zajčevemu Fenerbahčeju (1:1). Čeprav so gostje od 32. minute igrali z igralcem manj, so ostali neporaženi. Skubic je odigral vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumeni karton.

Miha Zajc je v soboto debitiral za Fenerbahče, a po tekmi ni mogel biti zadovoljen z razpletom. | Foto: Vid Ponikvar Miha Zajc je v soboto debitiral za Fenerbahče, a po tekmi ni mogel biti zadovoljen z razpletom. Foto: Vid Ponikvar

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Mladi Korošec je 21. januarja na prijateljski tekmi proti Ventspilsu iz Latvije dosegel prvi zadetek v dresu ruskega velikana, 7. februarja pa je proti norveškemu prvoligašu Sogndalu zatresel mrežo kar dvakrat. Spomladanski del ruskega prvenstva se bo začel 3. marca. CSKA bo gostoval pri Arsenalu v Tuli.

Domen Črnigoj: Lugano je v 21. krogu švicarskega prvenstva v soboto gostoval pri Luzernu in zmagal s 3:0. Primorec zaradi poškodbe ni kandidiral za dvoboj.

Josip Iličić: Atalanta se je v soboto v Bergamu v enem najbolj zanimivih dvobojev 24. kroga italijanskega prvenstva pomerila z AC Milanom. Če bi Atalanta premagala sedemkratnega evropskega prvaka, bi se na lestvici povzpela na četrto mesto. Začelo se je po njenih načrtih, saj je v 34. minuti povedla z 1:0. Pod asistenco za zadetek se je po izjemni akciji vpisal Kranjčan, ki je odigral vso tekmo. Milančani so vrnili udarec, nato pa v drugem polčasu poskrbeli za preobrat in zmagali s 3:1. Atalanta zdaj za četrtim mestom, ki vodi v ligo prvakov, zaostaja štiri točke.

Podaja Josipa Iličića za zadetek Atalante:

Rene Krhin: Nantes je v soboto izgubil na gostovanju pri Monacu (0:1). Štajerec je v igro vstopil v 62. minuti, ko so rumeno-zeleni že zaostajali za tekmecem, ki po vrnitvi trenerja Leonarda Jardima dosega boljše rezultate in se vzpenja po lestvici.

Jasmin Kurtić: Spal je v 24. krogu italijanskega prvenstva v času nedeljskega kosila pričakal Fiorentino in izgubil z 1:4. Belokranjec je proti svojemu nekdanjemu klubu igral vso tekmo.

Žan Majer: Štajerec je konec januarja končal sodelovanje z ruskim prvoligaškim klubom Rostov in išče novega delodajalca. Po vesteh, ki prihajajo iz Italije, si ga je našel. Dogovoril naj bi se za štirimesečno pogodbo z italijanskim drugoligašem Leccejem, njegov nogometaš pa naj bi uradno postal, če bo v ponedeljek uspešno prestal zdravniške preglede.

Rajko Rotman: Mariborčan se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k Akhisarsporju, s katerim je v soboto v 23. krogu turškega prvenstva doma remiziral proti Ankaragucuju (0:0). Rotman je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Leo Štulac: Parma je v soboto v 24. krogu italijanskega prvenstva gostovala na Sardiniji pri Cagliarju in kljub vodstvu z 1:0 ostala brez točk. Dvoboj, na katerem so gostitelji pogrešali poškodovanega Valterja Birso, se je končal z rezultatom 2:1 za Cagliari. Koprčan je odigral 64 minut. Ko je zapustil igro, je njegov klub še vodil z 1:0.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, v leto 2019 pa je vstopil izjemno, saj je Dinamo po zaslugi njegovega poznega zadetka remiziral z Olympiakosom iz Pireja (2:2). Spomladanski del prvenstva bo začel 25. februarja proti Zorji.

Miha Zajc: zadnji dan zimskega prestopnega roka mu je uspel 6,5 milijona evrov vreden prestop iz Empolija v Fenerbahče, prejšnji petek je prvič sedel na klopi slovitega turškega kluba, ki se v tej sezoni spopada z nepričakovano veliko krizo, v soboto pa je prvič zaigral. V Istanbulu je gostoval Konyaspor, za katerega je nastopil tudi Nejc Skubic. Zajc je začel od prve minute, nato pa v 62. minuti, ko je bil na semaforju že končni rezultat 1:1, zapustil zelenico. Gostitelji so imeli od 32. minute igralca več, a tega niso znali pretopiti v zmago.

Andraž Šporar je v soboto odločil veliki derbi na Slovaškem z zadetkom z bele točke. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andraž Šporar je v soboto odločil veliki derbi na Slovaškem z zadetkom z bele točke. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v nedeljo v 25. krogu francoskega prvenstva gostil vodilni PSG. Krčan, ki se je med tednom pri prvenstveni zmagi izkazal z golom in asistenco, je tokratno tekmo kljub temu začel na klopi. Na igrišče je prišel v 71. minuti, le tri minute za tem pa so gostje zabili edini gol na tekmi in zmagali z 1:0.

Roman Bezjak: vodilni ciprski klub APOEL Nikozija je v soboto v derbiju 21. kroga ciprskega prvenstva gostil AEK iz Larnake. Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, nato pa so jih gostje dvakrat spravili v slabo voljo in povedli z 2:0. Korošec je tudi v četrtem nastopu vstopil v igro s klopi. Ko je zaigral v 68. minuti, je APOEL izgubljal 0:1. Še sedem minut pred koncem je zaostajal z 0:2, nato pa je Korošec dosegel strelski prvenec na Cipru in napovedal preobrat. Dve minuti pozneje je zadel v polno še njegov soigralec Lucas (2:2), APOEL pa je zadržal vodilni položaj. Bezjak je zadel v polno prvič po 23. septembru 2018.

Zadetek Romana Bezjaka pri 3:46:

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Na igriščih ga ne bo še nekaj časa. Njegov Vitesse je v prvi nizozemski ligi v soboto zvečer ugnal Willem II s 3:2.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je začel spomladanski del na Slovaškem z zelo pomembno zmago na MOL Areni v Dunajski Stredi. Gostoval je pri drugouvrščenem DAC 1904 in zmagal z 1:0. Edini gol na tekmi je v 79. minuti z bele točke dosegel Ljubljančan. Odigral je vso tekmo, s 16 zadetki pa je prepričljivo najboljši strelec slovaškega prvenstva. Slovan je prednost pred DAC povišal na kar 11 točk, tako da se mu nasmiha naslov slovaškega prvaka. Konec meseca bo Slovan prvič zaigral na svojem novem štadionu.

Izjemna navijaška kulisa na slovaškem derbiju:

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na katerem koli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Zadetek Marka Nunića v Grčiji (pri 0:25):

Zadetka Mateja Poplatnika v Indiji (pri 0:19 in 0:44):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton : Crawley Town 0:0

Odigral je 72 minut in v 56. minuti prejel rumeni karton.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga Zulte-Waregem : St. Truiden 1:1 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Union St.-Gilloise : Roeselare 1:2

Odigral je vso tekmo in v 60. minuti povišal vodstvo Roeselareja na 2:0. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Vereja : Ludogorec Razgrad 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Levski Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Anorthosis : Omonia Nikozija 0:0

Igral je od 22. minute.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Enosis Paralimni : Pafos 1:1

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Banik Ostrava : Slovan Liberec 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga OB : Vejle 1:0 Igral je vso tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Lyon : Guingamp 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Strasbourg 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Aris Solun : Panionios 1:1

Odigral je vso tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : Xanthi 1:1

Igral je vso tekmo in v 8. minuti zabil gol za 1:0.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Delhi Dynamos : Bengaluru 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Kerala Blasters : Chennaiyin 3:0

Odigral je vso tekmo in se v 23. in 55. minuti vpisal med strelce. V tej sezoni je dosegel štiri zadetke.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Parma 2:1 Zaradi hude poškodbe roke, dvojnega zloma, ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Udinese - Chievo 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Sampdoria 2:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Lazio 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Foggia 1:1

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Perugia 0:1

V igro je vstopil v 76. minuti.

Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Benevento : Cittadella 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor do 9. marca.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Ujpest 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Stuttgart : RB Leipzig 1:3 Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Holstein Kiel : Greuther Fürth 2:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen 05) Nemčija, 3. liga

Sonnenhof Grossaspach : Uerdingen 3:2

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Energie Cottbus 3:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Heracles : Fortuna 6:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Jong PSV : Twente 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor do 1. aprila.

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Miedz Legnica 3:0

Igral je 84 minut.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Arka Gdynia 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Slask Vroclav 1:0

Igral je vso tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Lechia Gdansk 0:0

Odigral je 69 minut.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Crvena zvezda : Vojvodina 4:0 Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

St. Gallen : Thun 1:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Kriens 1:2 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Zimski premor.  
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Rizespor 0:2

Ni kandidiral za tekmo.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Altay Izmir : Boluspor 1:0 Odigral je vso tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte