Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
23.54

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Natisni članek

Damjan Bohar Alen Ožbolt Saša Aleksander Živec Etien Velikonja slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Benjamin Verbič

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 23.54

4 leta, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Dvojno razočaranje za Miho Zajca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Jasmin Kurtić | Jasmin Kurtić je s prvim golom sezone Spalu v Italiji prinesel prvo zmago v tej sezoni. | Foto Getty Images

Jasmin Kurtić je s prvim golom sezone Spalu v Italiji prinesel prvo zmago v tej sezoni.

Foto: Getty Images

Slovenski nogometaši, ki si služijo kruh v tujini, so imeli opravka s pestrim klubskim koncem tedna. Nekateri reprezentanti so bili dejavni tudi v ponedeljek. Bojan Jokić je odigral 84 minut na gostovanju v Moskvi in dokazal, da poškodba na srečanju z Izraelom ni bila hujše narave, Žan Majer je pomagal Lecceju do velike zmage, Miha Zajc je ponovno ostal brez priložnosti na dvoboju Fenerbahčeja, hkrati pa izkusil še prvi poraz v tej sezoni, izgubil je tudi Uroš Korun na Poljskem. Andres Vombergar se je znova pojavil na klopi, Ufe Lovro Bizjak pa je odigral 25 minut.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Apoel : Ael Limasol 3:0

Branil je vso tekmo.
Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Real Sociedad : Atletico Madrid 2:0

Branil je 66 minut, nato pa ob zaostanku z 0:2 zapustil igrišče. Trener Diego Simeone ga je zamenjal zaradi poškodbe, ki jo je staknil v akciji, iz katere so gostitelji dosegli drugi gol. Po njegovi napaki je zadel Nacho Monreal, ob tem pa našega vratarja z žogo zadel tudi v glavo in zdelo se je, da je Oblak za nekaj časa izgubil tudi zavest. Takoj po tekmi so se javili iz Atletica in v sporočilu za javnost zapisali, da Oblak ni izgubil zavesti, je pa prejel močan udarec v glavo, zato so se gostje iz preventivnih razlogov odločili, da ga pokličejo z igrišča.ob tem pa navijači Atletica trepetajo, kaj je s Slovencem. Skrbi in zanima jih, ali bo lahko nastopil na sredini tekmi lige prvakov proti Juventusu. V prvem polčasu je navdušil s posredovanjem v 25. minuti.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Crotone : Empoli 0:0

Igral je od 55. minute.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Paksi : Ferencvaroš 0:4 Odigral je vso tekmo. To je bila najvišja zmaga branilcev madžarskega naslova v tej sezoni.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Dinamo Moskva : Ufa 0:0

Odigral je 84 minut in dokazal, da poškodba, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni tekmi, ni bila hujše narave.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga

Cracovia : Piast Gliwice 2:0

Odigral je vso tekmo in v 25. minuti prejel rumeni karton. Gostje so hitro ostali z igralcem manj (od 12. minute).

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči : Lokomotiv Moskva 0:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Peter Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Istra 1961 1:0 Slovenski reprezentant ni zaigral proti moštvu iz Pulja. Trener Dinama Nenad Bjelica je pred sredino tekmo skupinskega dela lige prvakov proti Iličićevi Atalanti spočil kar nekaj pomembnih členov, med njimi je tudi Ljubljančan. Dinamo je z zmago nad Istro prevzel prvo mesto na lestvici.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Vancouver Whitecaps : Houston Dynamo 2:1 Zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni tekmi z Izraelom, ni kandidiral za nastop.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Tambov : CSKA Moskva 0:2

Očitno je okreval po poškodbi, zaradi katere je naknadno odpovedal zadnjo reprezentančno akcijo, saj se je znašel na klopi CSKA, a tokrat priložnosti za igro ni dočakal.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, pokal, 1/16 finala Lausanne : Lugano 3:0 Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za tekmo.
Josip Iličić (Atalanta) Italija, 1. liga Genoa : Atalanta 1:2 Odigral je 60 minut in zapustil igrišče pri rezultatu 0:0. Ob koncu prvega polčasa je prejel rumeni karton. Namesto njega je vstopil v igro Luis Muriel in štiri minute pozneje z bele točke popeljal Atalanto v vodstvo.
Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Reims 1:0

Tudi tokrat ga ni bilo niti na klopi Nantesa, pri katerem je očitno na stranskem tiru.
Jasmin Kurtić (Spal) Italija, 1. liga

Spal : Lazio 2:1

S Spalom je v nedeljo gostil Lazio in ob polčasu zaostajal z 0:1, potem pa v drugem delu igre prišel do preobrata in prve zmage v tej sezoni. Zanjo je poskrbel prav Kurtić, ki je s prvim golom v sezoni v 92. minuti zadel za 2:1 po strelu znotraj kazenskega prostora. Kurtić je prišel do 22. gola v najboljši italijanski ligi, očitno pa še drugič v enem tednu dokazal, da je mož za odločitve v izdihljajih tekme. Prav on je bil namreč tisti, ki je podal za zmagoviti gol Benjamina Verbiča proti Izraelu v zadnji minuti tekme. Igral je vso tekmo.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Torino : Lecce 1:2 Odigral je 81 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil že dosežen končni rezultat. To so bile prve točke Lecceja v tej sezoni.
Denis Popović (Zürich) Švica, pokal, 1/16 finala Wil : Zürich 1:2 Odigral je 88 minut in napredoval med najboljših 16 v švicarskem pokalu.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Dinamo Kijev : Desna 1:2

Zaradi rdečega kartona tudi tokrat ni smel nastopiti za kijevski Dinamo, ki je doma presenetljivo ostal brez točk.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Alanyaspor : Fenerbahče 3:1

Ni igral, ostal je na klopi. Podobno kot na septembrskih reprezentančnih tekmah je zaman čakal na priložnost. V tej sezoni je skupaj v turškem prvenstvu odigral le 38 minut, Fenerbahče pa je v derbiju 4. kroga za nameček ostal praznih rok pri vodilnem Alanyasporju. Čeprav so gostje iz Istanbula povedli z 1:0, so doživeli prvi poraz v tej sezoni in na lestvici padli na tretje mesto. September tako Primorca (še) ni osrečil z odigranimi minutami.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francija, 1. liga

St. Etienne : Toulouse 2:2

Igral je v drugem polčasu. Ko je prišel na igrišče, je Saint Etienne zaostajal z 1:2.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Apoel : Ael Limasol 3:0 Odigral je 65 minut in zapustil igrišče pri rezultatu 2:0.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

PSV Eindhoven : Vitesse 5:0

Odigral je 64 minut in zapustil igrišče pri zaostanku z 0:3. Dvoboj je zaznamoval 20-letni napadalec PSV, nizozemski reprezentant Donyell Malen, saj je dosegel vseh pet zadetkov! Postal je prvi nogometaš, ki se je v nizozemskem prvenstvu vpisal med strelce kar petkrat po Basu Dostu (2011) v dresu Heerenveena.
Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Spartak Trnava 2:0 V reprezentančnem dresu je navdušil na obeh septembrskih tekmah in se proti Poljski izkazal tudi z golom, odlično formo pa potrdil tudi v prvem klubskem nastopu po reprezentančnem premoru. Zabil je gol za Slovan pri domači zmagi nad Spartakom iz Trnave, ko se je med strelce vpisal v 24. minuti in svojo ekipo popeljal v vodstvo z 1:0. To je bil njegov peti prvenstveni gol sezone, s katerim se je prebil na vrh lestvice strelcev, na kateri je prepričljivo zmagal v prejšnji sezoni. Odigral je vseh 90 minut.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Poljski (6. september - 2:0) in Izraelu (9. september - 3:2) v Stožicah, ki je bil naknadno osvežen za tri imena.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

QPR : Luton Town 3:2

V igro je vstopil v 66. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Huddersfield : Sheffield Wednesday 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Oldham : Grimsby Town 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Casar (Altach)

Avstrija, 1. liga

Altach : St. Pölten 6:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Mattersburg : Swarowski Tirol 0:2 Odigral je vso tekmo in v 18. minuti z bele točke popeljal goste v vodstvo z 1:0. To je njegov četrti zadetek v tej sezoni. Več zadetkov je od njega v avstrijskem prvenstvu dosegla le četverica.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Red Bull Salzburg : Hartberg 7:2

Odigral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga Austria Celovec : Austria Lustenau 3:3 Ni igral, zaradi poškodbe kolena ga ni bilo niti na klopi.

Luka Kirić (GAK)

Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck : GAK 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Floridsdorfer : Lafnitz 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Amstetten : Vorwärts Steyr 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Austria Lustenau 3:3 Odigral je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Dornbirn : Liefering 2:2 Najmlajši debitant v zgodovini Lieferinga (prvi nastop je vknjižil pri 16 letih, enem mesecu in 25 dneh) je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, v 62. minuti pa se je vpisal med strelce in postavil končni rezultat. To je bil njegov četrti nastop v tej sezoni, prvi po rdečem kartonu, ki ga je prejel sredi avgusta in šokiral avstrijsko javnost s tem, ko je jezno brcnil tekmeca s tal. Tokrat se je predstavil v neprimerno lepši luči. Dosegel je strelski prvenec. Kot posojen nogometaš Salzburga se je prvič vpisal na seznamu strelce pri zgolj 16 letih, treh mesecih in pol. Avstrijski prvak je zanj Domžalam odštel poltretji milijon evrov.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende : Standard Liege 1:4

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Beerschot : Lommel 2:0 Zaradi kazni, počivati bo moral kar na petih tekmah, ni kandidiral za dvoboj.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : OH Leuven 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : OH Leuven 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Ludogorec : Etar 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Carsko Selo Sofia 2015 : Lokomotiv Plovdiv 2:3

Odigral je vso tekmo in v 53. minuti po strelu z bližine povišal vodstvo gostov na 3:0. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Zvijezda 09 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Čelik Zenica : Mladost Doboj Kakanj 1:0

Ni igral.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Apollon Limasol : Pafos 3:2

Zaradi kazni ni kandidiral za tekmo.

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Inter Turku : IFK Mariehamn 2:0

Igral je vso tekmo.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Reims 1:0

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Troyes : Caen 2:1

V igro je vstopil v 74. minuti.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : AE Larissa 1:0

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Panionios : AE Larissa 1:0 Igral je od 69. minute.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Slaven Belupo 3:1 Branil je vso tekmo. To je bil njegov šesti nastop v tej sezoni.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Parma : Cagliari 1:3

Ni igral. Sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter : Udinese 1:0

Branil je vso tekmo, ohranil mrežo nedotaknjeno in zbral pet obramb. Milančani ostajajo na vrhu serie A.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Atalanta 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Ascoli : Livorno 2:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Cittadella : Trapani 2:0

Odigral je 79 minut in se vpisal med strelce v 46. minuti, ko je popeljal Cittadello v vodstvo z 1:0. Posojeni napadalec Rome je tako pri 20 letih in pol dočakal prvi zadetek, odkar se v članski konkurenci dokazuje v Italiji. To je bil njegov prvi gol v serie B. Igro je zapustil v 79. minuti pri rezultatu 2:0. V tej sezoni je skupno zadel v polno že trikrat. Enkrat v prvenstvu, dvakrat pa v pokalnem tekmovanju.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Venezia : Chievo 0:2 Odigral je vso tekmo. To je bil njegov prvi nastop v tej sezoni.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Virtus Entella : Frosinone 1:0 V igro je vstopil v 73. minuti.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Venezia : Chievo 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Crotone : Empoli 0:0 Igral je vso tekmo.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Salernitana : Benevento 0:2 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga

Padova : Carpi 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catania : Viterbese Castrense 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga Vibonese : Rende 3:0 Ni igral, sedel je na klopi.

Adnan Golubović (Pesaro)

Italija, 3. liga Ravenna : Pesaro 2:1 Ni igral.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga

Padova : Carpi 0:0

NI kandidiral za nastop.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga

Bisceglie : Potenza 0:3

Igral je vso tekmo.

Klemen Bolha (Žalgiris Kaunas)

Litva, 1. liga

Žalgiris : Panevežys 5:0

Odigral je vso tekmo in v 84. minuti prispeval podajo za četrti zadetek gostiteljev,

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Žalgiris : Panevežys 5:0 V igro je vstopil v 46. minuti.

Matej Poplatnik (Kaposvari)

Madžarska, 1. liga Akademija Puškaš : Kaposvari 2:0 V igro je vstopil v 50. minuti.

Matej Palčič (Šerif)

Moldavija, 1. liga

Petrocub : Šerif 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Bayern München 1:1

Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za tekmo.
Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Darmstadt : Nürnberg 3:3 Ni igral, ostal je na klopi. To je bila prva tekma, za katero je kandidiral mladi slovenski reprezentant po selitvi iz Domžal v Nemčijo.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Bochum : Dynamo Dresden 2:2 Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Zwickau : Uerdingen 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Eintracht Braunschweig : Hansa Rostock 1:2

Igral je vso tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Twente 2:3 Ni igral, sedel je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Fortuna Sittard : Twente 2:3

Igral je do 82. minute in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom, štiri minute pred odhodom z igrišča pa zabil avtogol in postavil končni izid.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Den Bosch : NEC Nijmegen 2:2 V igro je vstopil v 77. minuti, ko je bil rezultat 1:0 za Den Bosch, nato pa v tretji minuti sodnkovega podaljška prispeval zadetek za končnih 2:2. V prvem nastopu za NEC je zadel v polno in pomagal ekipi do točke.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Rakow Czestochowa : Arka Gdynia 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Wisla Plock 5:0 Odigral je 89 minut in v 44. minuti dosegel zadetek za 3:0. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni, prvi po skoraj dveh mesecih igranja na Poljskem.

Erik Janža (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Slask Vroclav 0:0

Igral je vso tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Wisla Krakov 1:1

V igro je vstopil v 76. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Wisla Plock 5:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Wisla Plock 5:0

Odigral je 84 minut. Prispeval je zadetek, ko je v 14. minuti zadel za vodstvo z 1;0, v 44. minuti pa je prispeval asistenco za tretji gol gostiteljev. To je že njegov tretji zadetek v tej sezoni, tretji v zadnjih petih tekmah.

Matic Žitko (Chojniczanka) Poljska, 2. liga Chojniczanka : Belchatow 3:0 Odigral je vso tekmo.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Academica Viseu 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga CFR Cluj : Voluntari 5:0 Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga Dinamo Moskva : Ufa 0:0 V igro je vstopil v 65. minuti.

Žiga Škoflek (Orenburg)

Rusija, 1. liga Orenburg : Rubin Kazan 2:1 Odigral je 66 minut in v 13. minuti prejel rumeni karton. Ko je zapustil igro, je bil rezultat 1:1.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga Dinamo Moskva : Ufa 0:0

Ni igral, ostal je na klopi. Še drugič zapored v tej sezoni.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Spartak Trnava 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.

Til Mavretić (Zemplin Michalovce)

Slovaška, 1. liga Michalovce : Trenčin 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Ružomberok : Sered 1:1 Odigral je 68 minut.
Željko Filipović (Vojvodina) Srbija, 1. liga Radnički Niš : Vojvodina 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga Kilmarnock : Hibernian 2:0 Ni igral, ostal je na klopi. Prvič je kandidiral za nastop na tekmi škotskega prvenstva.
Nino Irgolič (Mjällby) Švedska, 2. liga Degerfors - Mjällby, torek 19.00  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, pokal, 1/16 finala Stade Nyonnais : Thun 0:1 Igral je od 79. minute.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, pokal, 1/16 finala

Wil : Zürich 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Mevlja (Schauffhausen)

Švica, 2. liga Brez tekme.  

Aris Zarifović (Samut Prakan City)

Tajska, 1. liga Samun Prakan : Bangkok United 1:1 Odigral je vso tekmo.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Denizslispor : Konyaspor 0:1 Igral je vso tekmo.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga Rizespor : Göztepe 0:0 Igral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Hatayspor : Fatih Karagümrük 0:0 Igral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Memene Belediye Spor : Akhisar Belediyespor 0:1 Igral je od 79. minute.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga Volyn : Balkany Zorya 2:2 Igral je vso tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Orlando City : New England 3:3 Odigral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton. Pri gostiteljih je dva zadetka dosegel portugalski zvezdnik Nani.

Aljaž Ivačič (Portland Timbers 2)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Portland Timbers : DC United 0:1 Ni igral, sedel je na klopi. Tretjič v tej sezoni je kandidiral za nastop na tekmi lige MLS:

Video:

Gol Andraža Šporarja:

Gol Jasmina Kurtića:

Zadetek Saše Aleksandra Živca:

Zadetek Damjana Boharja (pri 1:10):

Zadetek Alena Ožbolta (pri 2:20):

 

Ne spreglejte