Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2011,
16.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 19. 11. 2011, 16.22

7 let, 12 mesecev

Slovenke izgubile proti Nizozemkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Ivančni Gorici na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2013 izgubila proti Nizozemski z 0:2 (0:1).

Izbranke Darka Žižka bodo naslednjo tekmo igrale 5. aprila, ko bodo gostovale pri današnjih tekmicah. Nizozemke, vodilne v skupini 6, sta do zmage popeljali Kirsten van de Ven, ki je zadela v 31., in Chantal de Ridder, ki je bila uspešna v 90. minuti.

"Nizozemke so homogene, tehnično in taktično zelo dobro podkovane. So hitre in igrajo s kratkimi podajami. To smo vse pričakovali. Kljub težkemu terenu pa smo dokaj uspešno zapirali prostor pred našim kazenskim prostorom in pred golom. Poraz z 0:2 je realen in ne preveč boleč, tako da lahko mirno nadaljujemo delo in se pripravljamo na spomladanski del," je po tekmi povedal Žižek.

Za Slovenijo, ki je doživela tretji poraz v kvalifikacijah, so danes igrale Lucija Mori, Kaja Jerina, Ines Špelič, Anisa Rola, Lucija Grad, Katja Nežmah, Mateja Zver, Anja Milenkovič, Tanja Vrabel, Urška Žganec in Tjaša Tibaut, s klopi za rezerve pa so vstopile še Pamela Begič, Anja prša in Barbara Kralj.

"Dosedanji izkupiček je po moji oceni nekoliko slabši, kot bi moral biti glede na moč naše ekipe. Točka proti Hrvaški je bila premalo, saj smo imeli zmago v žepu, a tekme nismo pripeljali do konca. Podobno lahko rečem tudi za poraz s Srbijo. Slovenija in Srbija sta vsaj enakovredni ekipi in bi morali proti njim doma osvojiti vsaj točko, če ne celo zmage. Toda to bomo skušali v spomladanskem delu kvalifikacij popraviti," je še dejal Žižek.

Na evropsko prvenstvo 2013 se bodo poleg gostiteljic Švedinj uvrstile zmagovalke sedmih skupin in najboljša drugouvrščena ekipa, preostalih šest drugouvrščenih ekip pa bo igralo dodatne kvalifikacije še za tri mesta na zaključnem turnirju.

Ne spreglejte