Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 3. 2009,
19.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 22. 3. 2009, 19.08

7 let, 12 mesecev

Slovenci potrdili nastop na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca v futsalu je v tretjem, zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja za preboj na evropsko prvenstvo (skupina 7) v Parizu visoko premagala Črno goro s 7:1 (1:1).

Z današnjo zmago se se izbranci Andreja Dobovičnika tudi uvrstili na EP 2010, ki bo januarja prihodnje leto na Madžarskem (v Budimpešti in Debrecenu).

Slovenska futsal-reprezentanca je na zadnji tekmi zabeležila visoko zmago. Po petkovem porazu proti Rusiji so se slovenski reprezentanti zavedali, da jim napredovanje lahko prinese le visoka zmaga na tekmi proti Črni gori in nekaj sreče pri razpletu v ostalih skupinah. Po zmagi na zadnji tekmi so Slovenci zasedli drugo mesto v skupini in čeprav vse tekme v vseh skupinah še niso končane, so se že uvrstili med štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Belorusom je namreč uspelo odpraviti Gruzijce zgolj z 2:0, kar je bilo premalo, da bi po gol-razliki prehiteli Slovenijo.

Kokalj: Poezija v belem

Povedli so Črnogorci v 12. minuti, štiri minute pozneje pa je razmerje moči izenačil Slaviša Goranovič. Med 21. in 28. minuto pa so Slovenci Črni gori vzeli veselje do igre. Kristjan Čujec je zadel za vodstvo z 2:1 (21. minuta), Miha Osojnik je povišal na 3:1 (24.), potem pa sta bila uspešna še Rok Mordej (4:1, 26.) ter Gorazd Drobnič za 5:1 (28.). Do konca tekme sta se med strelce še enkrat vpisala Goranovič (33.) ter Mordej (39.). Gašper Vrhovec je zadel še štiri vratnice.

Slovenija je v prvem delu tekme igrala slabo in precej v krču, precej bolje je bilo v drugem delu, ki ga je direktor reprezentance Stane Kokalj opisal kot "poezijo v belem". "V tem trenutku sem v bistvu brez besed, tako kot vsi ostali. Če se spomnite, smo pred tremi leti na turnirju v Laškem zgolj za en samcat zadetek ostali brez nastopa na evropskem prvenstvu, zdaj pa se nam je ta izgubljeni gol vrnil v veliki meri," je bil po uvrstitvi na EP navdušen Kokalj. "To je izjemen dosežek te generacije, te nove pomlajene reprezentance, v kateri nastopajo kar štirje mladi reprezentanti iz ekipe U-21, ki so nastopili na prvenstvu v Rusiji," je še pojasnil Kokalj.

Dobovičnik: Vsaka čast

Z visoko zmago so izbranci Dobovičnika izpolnili cilj in se uvrstili na EP 2010, ki bo januarja v Budimpešti in Debrecenu. Vse tekme še niso končane, iz vsake kvalifikacijske skupine (teh je sedem) pa se bodo na EP, kjer bo po novem nastopilo 12 reprezentanc (doslej le osem), poleg gostiteljev uvrstile le prvouvrščene ekipe in štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

"Fantje so si res zaslužili to evropsko prvenstvo. Kdor jih je danes spremljal s tribune, lahko reče le 'vsaka čast'. Dali so vse od sebe in proti Črnogorcem odigrali vrhunsko, skozi celo tekmo odigrali presing in ne bi bilo nič čudnega, če bi dosegli še pet zadetkov več. Težko je zbrati misli ob takem uspehu, vsi smo izredno veseli uvrstitve na Madžarsko," pa je dejal selektor Dobovičnik.

Ne spreglejte