Senzacija, v četrtfinalu Češka in Grčija

V zadnjem krogu skupine A evropskega prvenstva smo bili priče neverjetnemu razpletu. V četrtfinale sta se uvrstili Češka in Grčija. Rusija in Poljska se poslavljata.

1 / 51

Foto: Vid Ponikvar

2 / 51

Foto: Vid Ponikvar

3 / 51

Foto: Vid Ponikvar

4 / 51

Foto: Vid Ponikvar

5 / 51

Foto: Vid Ponikvar

6 / 51

Foto: Vid Ponikvar

7 / 51

Foto: Vid Ponikvar

8 / 51

Foto: Vid Ponikvar

9 / 51

Foto: Vid Ponikvar

10 / 51

Foto: Vid Ponikvar

11 / 51

Foto: Vid Ponikvar

12 / 51

Foto: Vid Ponikvar

13 / 51

Foto: Vid Ponikvar

14 / 51

Foto: Vid Ponikvar

15 / 51

Foto: Vid Ponikvar

16 / 51

Foto: Vid Ponikvar

17 / 51

Foto: Vid Ponikvar

18 / 51

Foto: Vid Ponikvar

19 / 51

Foto: Vid Ponikvar

20 / 51

Foto: Vid Ponikvar

21 / 51

Foto: Vid Ponikvar

22 / 51

Foto: Vid Ponikvar

23 / 51

Foto: Vid Ponikvar

24 / 51

Foto: Vid Ponikvar

25 / 51

Foto: Vid Ponikvar

26 / 51

Foto: Vid Ponikvar

27 / 51

Foto: Vid Ponikvar

28 / 51

Foto: Vid Ponikvar

29 / 51

Foto: Vid Ponikvar

30 / 51

Foto: Vid Ponikvar

31 / 51

Foto: Vid Ponikvar

32 / 51

Foto: Vid Ponikvar

33 / 51

Foto: Vid Ponikvar

34 / 51

Foto: Vid Ponikvar

35 / 51

Foto: Vid Ponikvar

36 / 51

Foto: Vid Ponikvar

37 / 51

Foto: Vid Ponikvar

38 / 51

Foto: Vid Ponikvar

39 / 51

Foto: Vid Ponikvar

40 / 51

Foto: Vid Ponikvar

41 / 51

Foto: Vid Ponikvar

42 / 51

Foto: Vid Ponikvar

43 / 51

Foto: Vid Ponikvar

44 / 51

Foto: Vid Ponikvar

45 / 51

Foto: Vid Ponikvar

46 / 51

Foto: Vid Ponikvar

47 / 51

Foto: Vid Ponikvar

48 / 51

Foto: Vid Ponikvar

49 / 51

Foto: Vid Ponikvar

50 / 51

Foto: Vid Ponikvar

51 / 51

Foto: Vid Ponikvar

Prav neverjetno, kaj se je zgodilo v zadnjem krogu skupine A. Rusija, ki so jo po prvih dveh krogih mnogi uvrščali med kandidate za naslov, se poslavlja. Odhajajo tudi Poljaki, medtem ko se Češka in Grčija veselita napredovanja v četrtfinale. Kdo bi pomislil na takšen scenarij pred zadnjim, odločilnim krogom. Prvo mesto v skupini so zasedli Čehi, drugo pa Grki.

V Vroclavu je Poljska, ki je do zadnjega kroga imela dve točki, skušala priti do zmage. V prvem polčasu je bila boljša, a ni izkoristila premoči. Sredi drugega polčasa so Čehi uspešno realizirali protinapad in prišli do zmage, ki jih je popeljala naprej. Češki junak je Petr Jiraček. Poljake čakajo dnevi grenkobe in žalovanja.

V Varšavi je bila Rusija v vseh pogledih igre boljša od Grčije, ki je imela do zadnjega kroga le točko, a bila nenatančna v zaključkih akcij. Grki pa so, kot ničkolikokrat doslej, izkoristili praktično prvo priložnost, ki so jo imeli. Zadeli so v idealnem trenutku, povsem ob koncu prvega polčasa. Zadel je izkušeni Giorios Karagounis, ki je blestel že na evropskem prvenstvu pred osmimi leti, ko so Grki senzacionalno prišli do naslova.

Poteka tekme Grčija : Rusija in Češka : Poljska:

Konec tekme v Varšavi. Grčija je premagala Rusijo z 1:0! Napredovanja se veselita reprezentanci Grčije in Češke! Grki se veselijo skupaj z navijači, Rusi molče zapuščajo igrišče. Navijači so jim namenili žvižge.

Grčija : Rusija, 90. minuta: Igrale se bodo še štiri minute sodnikovega podaljška.

Češka : Poljska, 94. minuta: Češkim navijačem je zastal dah. Błaszczykowski je imel v četrti minuti sodnikovega podaljška stoodstotno priložnost, a ni bil natančen. Konec tekme in Čehi čakajo na razplet tekme v Varšavi.

Češka : Poljska, 88. minuta: Lewandowski je streljal mimo vrat. Poljakom ne gre in ne gre.

Grčija : Rusija, 88. minuta: Časa za izenačenje, ki bi Rusijo popeljal naprej, je vedno manj, priložnosti pa od nikoder.

Grčija : Rusija, 84. minuta: Rusijo so centimetri delili od četrtfinala. Aršavin je podal Dzagojevu, njegov strel z glavo končal tik ob vratnici.

Grčija : Rusija, 81. minuta: Zadnjemu Advocaatovemu adutu je ime Marat Izmailov. Zamenjal je branilca Anjukova, tako da bo Rusija napadala kar s štirimi napadalci.

Grčija : Rusija, 75. minuta: Ruski navijači so očitno izvedeli za rezultat v Vroclavu, saj so bili nekaj minut povsem tiho. Denisov je po dolgem času sprožil nevaren strel na grška vrata, a je bil Sifakis na mestu.

Grčija : Rusija, 73. minuta: Rusiji ne preostane nič drugega, kot da gre na vse ali nič. V igro je vstopil Pogrebnjak in zamenjal Glušakova.

Grčija : Rusija, 70. minuta: Bledo Rusijo je sedaj rešila sreča. Tzavellas je s prostega strela zatresel stičišče prečke in vratnice. Malafejev je bil že premagan. Pred tem je rumeni karton prejel Žirkov.

Češka : Poljska, 72. minuta: Šok za Poljake! Po napaki na polovici Češke so Čehi izvedli hiter protinapad, po katerem je zadel Jiraček. Če bo izid ostal nespremenjen in bo v Varšavi Grčija premagala Ruse, bo razplet skupine A senzacionalen. Napredovali bosta Češka in Grčija!

Grčija : Rusija, 68. minuta: Igro je zapustil grški kapetan Karagounis. Zamenjal ga je Makos.

Grčija : Rusija, 63. minuta: Rusija igra nepovezano in neprepoznavno, Grčija pa se vseeno zapira. Napadalca Gekasa je zamenjal bočni branilec Holebas. Prekmalu?

Češka : Poljska, 64. minuta: Po prostem strelu priložnost tekme za Čehe! Z glavo je z nekaj metrov streljal Sivok. Tyton se je izkazal.

Grčija : Rusija, 61. minuta: Grki so jezni, najbolj pa kapetan Karagounis, strelec edinega zadetka! Z imenitnim slalomom je nanizal nekaj ruskih branilcev, nato pa v kazenskem prostoru padel. Švedski sodnik je le zamahnil z roko, za nameček pa Karagounisu pokazal še rumen karton. Če se Grčija uvrsti med osem, bo tako zaigrala brez njegove pomoči.

Grčija : Rusija, 57. minuta: Denisov se je odločil za poizkus z razdalje okrog 23 metrov, sprožil močan strel, a je žoga zgrešila cilj za nekaj decimetrov. Grški vratar bi bil najverjetneje brez moči.

Grčija : Rusija, 51. minuta: Najlepša priložnost Rusije v drugem delu. Širokov je prejel uporabno žogo v kazenski prostor, a je nato zaključil napad z nenatančnim strelom.

Češka : Poljska, začetek drugega polčasa! Oba selektorja nista menjala.

Grčija : Rusija, začetek drugega polčasa! Ruski selektor je opravil eno menjavo. Namesto Keržakova je v igro vstopil Pavljučenko. Rusija mora zadeti, če bo hotela v četrtfinale brez tega, da bi bila odvisna od razpleta srečanja v Vroclavu.

Po prvem polčasu ni bilo zadetkov v Vroclavu, v Varšavi pa so do vodstva prišli Rusi. Če bo tako tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu, se bosta napredovanja veselili prav Grčija in Rusija.

Konec prvega polčasa v Varšavi! Rusija ni izkoristila očitne premoči, kar s eji je ob koncu maščevalo. Razmerje strelov proti golu kar 13:2 v korist Rusije.

Grčija : Rusija, 45. minuta: To je Grčija! Kapetan Karagounis je izkoristil napako ruskega branilca, se zagnal proti vratom in v izdihljajih sodnikovega podaljška prvega polčasa matiral Malafejeva. Grčija vodi z 1:0 in je v tem trenutku četrtfinalistka!

Grčija : Rusija, 44. minuta: Rusija še naprej plete obroč okrog kazenskega prostora, kjer so zbrani skoraj vsi Grki. Dzagojev je lepo podal Širokovu, a so Grki njegov strel še pravočasno blokirali.

Konec prvega polčasa v Vroclavu! V prvih 45 minutah nismo videli zadetka. Če bo tako ostalo tudi ob koncu, se bodo Poljaki, ki so domačin prvenstva, morali posloviti od tekmovanja.

Na tem Euru presenetljivo dolgo nismo videli tekem brez zadetkov. Bi jih lahko danes?

Grčija : Rusija, 39. minuta: Pritisk Rusije se stopnjuje. Grčija se še brani, a visi ruski zadetek v zraku. Strel Glušakova so Grki uspeli pretopiti v kot, nato je zletel projektil Žirkova tik ob vratnici.

Češka : Poljska, 41. minuta: Po daljšem času je bila nevarna Češka. Streljal je Pilar. Njegov poizkus je bil lahek plen za Tytona.

Grčija : Rusija, 37. minuta: Keržakovu na tem prvenstvu ne gre in ne gre. Prejel je lepo podajo, a nato iz ugodnega položaja zgrešil žogo.

Grčija : Rusija, 27. minuta: Po daljšem času nova priložnost za Ruse. Predložek Aršavina je prestregel Papadopoulos. Če ga ne bi, bi bili Rusi blizu gola.

Igra na obeh tekmah se je malce umirila v zadnjih minutah. Zatišje pred razburljivim nadaljevanjem?

Češka : Poljska, 22. minuta: Prvič je moral posredovati češki vratar Čech. Boenisch je streljal od daleč, vratar Chelseaja je odbil v kot.

Grčija : Rusija, 17. minuta: Vnovič poizkus Rusov. Tokrat je streljal mladi Dzagojev, ki je doslej zabil že tri gole na tem prvenstvu. Sifakis je bil vnovič zanesljiv.

Grčija : Rusija, 15. minuta: Nov strel Rusije. Meril je Keržakov, a kot vselej doslej na tem prvenstvu spet zgrešil cilj. Žoga je zletela mimo gola.

Češka : Poljska, 15. minuta: Še en poizkus Poljske. Čez gol tokrat Polanski.

Češka : Poljska, 13. minuta: Poljaki so bili spet blizu zadetka. Streljal je Boesnich in zgrešil češka vrata.

Češka : Poljska, 10. minuta: Najlepša priložnost na tekmi doslej. Robert Lewandowski je stekel proti češkim vratom in z leve strani meril malce mimo cilja.

Grčija : Rusija, 9. minuta: Andrej Aršavin je streljal, grški vratar se je izkazal.

Češka : Poljska, 6. minuta: Zapretili so Poljaki! Lodovic Obraniak je z desne strani izvajal prosti strel in meril v gol. Meril je malce mimo gola.

Češka : Poljska, 4. minuta: Čehi so imeli prvo priložnost na tekmi! Vaclav Pilar je imel odlično priložnost, da neoviran strelja z desetih metrov, a zgrešil žogo.

Grčija : Rusija, tekma se je začela! S sredine igrišča so krenili grški nogometaši.

Češka : Poljska, tekma se je začela! S sredine igrišča so krenili češki nogometaši.

Na prvem mestu skupine A je pred zadnjim krogom Rusija, ki ima štiri točke. Druga je Češka s tremi, tretja Poljska, ki ima dve, najmanj možnosti za napredovanje pa imajo Grki. Evropski prvaki izpred osmih let imajo le točko.

Postavi reprezentanc na tekmi Češka : Češka: Čech, Sivok, Kadlec, Limbersky, Gebre Selassie, Plašil, Hübschman, Kolar, Pilar, Juraček, Baroš; Poljska: Tyton, Perquis, Boesnich, Wasilewski, Piszczek, Dudka, Polanski, Obraniak, Murawski, Blaszczykowski, Lewandowski;

Postavi reprezentanc na tekmi Grčija : Rusija: Grčija: Sifakis, Torosidis, Papadopoulos, Papastathopoulos, Maniatis, Tzvelas, Karagounis, Katsouranis, Samaras, Gekas, Salpingidis; Rusija: Malafejev, Ignjaševič, Berezutsk, Anjukov, Žirkov, Širokov, Denisov, Aršavin, Glušakov, Dzagojev, Keržakov;

EP 2012, 9. dan:

Skupina D, 3. krog:

Češka : Poljska 1:0 (0:0) Jiraček 72. Grčija : Rusija 1:0 (1:0) Karagounis 45.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano