Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 11. 2016,
19.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Rok Kronaveter Leon Benko Etien Velikonja Prva liga Telekom Slovenije nogomet

Nedelja, 6. 11. 2016, 19.04

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Luka Koper : Olimpija

Prvaki so trepetali, a v Ljubljano prihajajo nasmejani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Etien Velikonja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 16. krogu prve lige Telekom Slovenije na gostovanju premagali Koper z 2:1 (1:0) in ponovno prevzeli vodstvo na lestvici.

Mariborčani so si v soboto po slavju v štajerskem derbiju s Celjem povzpeli na prvo mesto lestvice, vendar so bili na vrhu manj kot 24 ur, saj je Olimpija slavila v Kopru.

Ljubljančani so začeli zelo odločno. Po kombinaciji Mihe Zajca in Etiena Velikonje je slednji podal do Leona Benka, ki je neoviran nekaj metrov od gola žogo poslal v mrežo. Olimpija je tako že v peti minuti povedla in imela tudi v nadaljevanju nekaj več od igre. Tako je devet minut po zadetku Zajc streljal z glavo, žoga pa je zletela mimo gola.

Še zrelejšo priložnost je imela Olimpija v 27. minuti, ko je Blessing Chibuike Eleke prodrl po levi strani, iz težkega položaja streljal, koprski vratar Marijan Antolovič je žogo odbil v sredino kazenskega prostora, kjer je Rok Kronaveter slabo streljal, kljub temu pa je žoga oplazila prečko. Le dve minuti pozneje je Benko z roba kazenskega prostora za las zgrešil vrata. Ljubljančani tudi v nadaljevanju polčasa niso uspeli povišati prednosti proti tekmecu, ki je v prvih 45 minutah le enkrat sprožil proti vratom Olimpije, toda še to iz velike razdalje.

Ljubljančani so v Kopru do zmage prišli v 87. minuti. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani so v Kopru do zmage prišli v 87. minuti. Foto: Vid Ponikvar

Koprčani so bolj agresivno krenili v drugi del. Domači navijači so se izenačenja veselili v 52. minuti po prekinitvi, ko je Matic Paljk najprej v kazenskem prostoru sprožil strel v prečko, odbito žogo pa je natančno z glavo v gol spravil Matej Pučko in premagal nemočnega Roka Vodiška. Ljubljančani so se dvakrat jezili na sodnika, ker ni dosodil enajstmetrovk potem, ko je žoga zadela roki obrambnih igralcev tekmecev, drugič v 73. minuti, ko je Andraž Kirm, ki je v igro vstopil iz klopi, streljal, Matic Paljk pa se je neuspešno izmikal žogi. Piščalka Slavka Vinčiča se ni oglasila.

Olimpija je v zadnji četrtini tekmi napadala za zmago, do drugega gola pa prišla po protinapadu v 88. minuti. Začel ga je rezervist Julius Wobay, ki je deset minut prej zadel okvir vrat, v zaključku pa je Kronaveter dobro zadel žogo okrog 20 metrov pred črto gola in s pravim evrogolom zadel desni zgodnji kot vrat tekmecev ter odločil dvoboj.

Ljubljanska Olimpija bo v 17. krogu 19. novembra gostovala pri Gorici, na isti dan pa bo Luka Koper igrala v Krškem.

Luka Koper : Olimpija 1:2 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 1300, sodniki: Vinčič (Maribor), Vukan (Gornja Radgona), Benc (Rače).

Strelec: 0:1 Benko (5.), 1:1 Pučko (52.), 1:2 Kronaveter (88.).

Luka Koper: Antolovič, Horvat, Dedić, Sikošek, Paljk, Kokorovič, Biljan, Posavac (od 78. Štromajer), Jurina (od 85. Muslimović), Pučko, Pekuson.
Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Bajrić, Krefl, Zajc, Matić (od 68. Alves) , Kronaveter, Velikonja (od 74. Wobay), Benko, Eleke (od 63. Kirm).

Rumeni kartoni: Benko, Matić, Delamea Mlinar; Paljk, Posavac.

Ne spreglejte