Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2019,
21.36

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi prijateljske tekme

Torek, 19. 11. 2019, 21.36

4 leta, 5 mesecev

Prijateljske tekme (14. do 20. november)

Brazilci brez težav do skalpa Južne Koreje, Hrvati boljši od Gruzije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Brazilija - Južna Koreja | Brazilci so se v Abu Dabiju pomerili z Južnokorejci in jih premagali s 3:0. | Foto Reuters

Brazilci so se v Abu Dabiju pomerili z Južnokorejci in jih premagali s 3:0.

Foto: Reuters

Brazilska nogometna reprezentanca je v torek na prijateljski tekmi v Abu Dabiju s 3:0 premagala Južno Korejo. Na razprodanem stadionu Bloomfield v Izraelu sta v ponedeljek Argentina in Urugvaj remizirala z 2:2. Poraz gavčev, ki so dvakrat zaostajali, je v sodnikovem podaljšku po uspešno izvedeni 11-metrovki preprečil kapetan Lionel Messi. Urugvajce sta v vodstvi (1:0, 2:1) popeljala Edinson Cavani in Luis Suarez, za Argentino pa je ob Messiju zadel še Sergio Agüero.

Brazilci so v Abu Dabiju udobno, s 3:0 premagali Južno Korejo, strelci so bili Lucas Paqueta, Philippe Coutinho in Danilo. Selektor Tito še vedno ne more računati na pomoč zvezdnika Neymarja.

Vrhunci tekme v Abu Dabiju:

Hrvaška je v Pulju premagala Gruzijo z 2:1 (1:1). V 19. minuti so povedli Gruzijci z golom Giorgija Papunašvilija, tudi drugi gol na tekmi so dosegli gostje na stadionu v Pulju, le da je Guram Kashia zatresel lastno mrežo, zmago pa je sveovnim podprvakom v 53. minuti pristreljal Ivan Perišić.

Črna gora je bila na prijateljski tekmi v Podgorici boljša od Belorusije z 2:0 (2:0). Za Črnogorce sta zadela Stefan Mugoša (9.) in Sead Hakšabanović (13.).

V Suiti na Japonskem je domača izbrana vrsta na prijateljski tekmi visoko izgubila proti Venezueli z 1:4 (0:4). V južnoameriški izbrani vrsti je blestel 30-letni napadalec Salomon Rondon, ki je dosegel tri gole. Za Venezuelo je zadel še Yeferson Soteldo, za Japonsko pa je častni gol prispeval Hotaru Jamaguči.

Vrhunci dvoboja v Izraelu:

Argentina se je v petek, 15. novembra v Savdski Arabiji pomerila z Brazilijo in jo premagala z 1:0. Napadalec Barcelone Lionel Messi je imel na voljo enajstmetrovko, brazilski vratar Alisson mu je strel ubranil, odbitek pa je nato Messi vendarle pospravil v mrežo. Še nekaj minut pred gavči so imeli priložnost za zadetek z bele točke tudi Brazilci, a je Gabriel Jesus žogo poslal mimo vrat vratarja Estebana Andrade.

Messi je za argentinsko reprezentanco nastopil prvič po trimesečni kazni, ko je neprimerno govoril o sodniški odločitvi na tekmi južnoameriškega prvenstva. Brazilci so na drugi strani igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Neymarja.

Kolumbijska nogometna reprezentanca, ki je igrala brez poškodovanega Jamesa Rodrigueza (na zadnjem treningu si je poškodoval koleno), je v Miamiju z 1:0 premagala Peru, edini zadetek je v sodnikovem podaljšku dosegel Alfredo Morelos.

Prijateljske tekme (14. do 20. november):

Ne spreglejte