Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 20. 10. 2012, 20.51

8 let

Požeg Vancaš režiser preobrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domžale so v 14. krogu 1. slovenske nogometne lige premagale kranjski Triglav z 2:1 (0:1).

Kranjčani so v mesto ob Kamniški Bistrici prišli s "skalpom" nad vodilnimi Mariborčani, svojo visoko pripravljenost pa so zadržali navkljub reprezentančnemu premoru. Gorenjci so bili dve tretjini tekme v prednosti, a zmage so se vendarle veselili favorizirani, a oslabljeni Domžalčani in se tako utrdili na tretjem mestu. Režiser preobrata je bil "rezervist" Rudi Požeg Vancaš, ki je sredi drugega polčasa najprej izid izenačil, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa dosegel zmagoviti gol.

Gorenjci so bili v uvodu zelo aktivni, predvsem Enis Đurković. Napadalec Triglava se je v uvodnih šestih minutah dvakrat ujel v prepovedanem položaju, v sedmi minuti pa se mu je vendarle izognil in se znašel pred vratarjem Gregorjem Zabretom, po natančnem strelu po tleh pa ga tudi premagal. Že v naslednjem napadu so bili blizu izenačenju tudi domači nogometaši, Saša Aleksander Živec je lepo prodrl v kazenski prostor in podal na drugo vratnico, za las pa je bil prekratek Jure Balkovec.

Domžalčani so po prejem golu zagospodarili na domačem igrišču in imeli premoč. V prvem polčasu sta bila še najbližje zadetku Nejc Skubic in Goran Vuk. Skubic je v 28. minuti sprožil močan strel, vendar je žoga zletela tik ob desni vratnici, Vuk pa je zagrozil v 37. minuti, njegov strel z glavo pa je bil za malenkost netočen. V prvem polčasu je nekajkrat poskusil tudi Denis Halilović, a je bil neuspešen.

V drugem polčasu je bila tekma na račun napadalne igre in želje domače ekipe po izenačenju povsem odprta. Domžalčani so imeli pobudo, po zapravljenih priložnostih Halilovića, Zenija Husmanija in Vuka pa so prek Dinnyuyja Kongnyuyja in Anžeta Jelarja nevarno zapretili tudi gosti, a izid se ni spremenil.

V 68. minuti je bil trud domžalskih nogometašev vendarle poplačan: po kotu, ki ga je izvajal Rudi Požeg Vancaš, so obrambni igralci gostov žogo odbili do njega, po močnem strelu z desnega roba kazenskega prostora pa je žoga zadela Petra Stojnića in končala za hrbtom vratarja Žana Pelka.

V zadnjih 15 minutah minutah so bili nekoliko aktivnejši Gorenjci. Đurković se je v 75. minuti znova znašel pred vratarjem Zabretom, ki je z bravurozno obrambo preprečil najhujše, v 90. minuti pa je Kongnyuy po bliskovitem nasprotnem napadu zadel zunanji del mreže. V tretji minuti podaljška so gosti najprej blokirali strel Slobodana Vuka, žoga se je odbila do Požega Vancaša, ki je neubranljivo zadel zgornji desni kot vrat Pelka za zmago z 2:1.

Ne spreglejte