Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2008,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2008, 18.38

8 let

Oražem: Iščemo trenerja in direktorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je nekoliko nepričakovano barko državnih nogometnih prvakov v ponedeljek zapustil direktor Nenad Protega, je nejasna tudi prihodnost trenerja Slaviše Stojanoviča.

Domžale so pot od druge lige do dvakratnega zaporednega naslova državnih prvakov začeli leta 2002, ko je trojica - Stane Oražem kot predsednik, Nenad Protega v vlogi direktorja in Slaviša Stojanovič na trenerski klopi - začela graditi temelje uspeha.

Odhod Protege ga je presenetil

Vse do ponedeljka, ko je športni direktor naznanil, da se umika iz mesta ob Kamniški Bistrici in bo izzive bržkone iskal v drugi sredini. Omenja se predvsem ambiciozni ljubljanski Interblock. "Odhod Nenada me je zelo presenetil," je uvodoma za Sportal dejal predsednik Domžal Stane Oražem, ki je novico izvedel na dopustu v tujini. "Mnenja o vsem skupaj si še nisem ustvaril, saj je minilo premalo časa, zato še zbiram misli. Prekinitev pogodbe je enostranska. Protega v direktorski vlogi ostaja vsaj še približno mesec ali dva, dokler na izpeljemo primopredaje."

Domžale bi utegnil zapustiti tudi trener Stojanovič, ki že dalj časa omenja, da si želi počitka. Kako pa na to plat zgodbe gleda predsednik kluba? "Tudi to me, moram priznati, zelo preseneča. Še vedno čakam, da me pokliče, kar se še ni zgodilo. Potem se bova pogovorila kako naprej," razmišlja pomemben člen zdaj že nekdanje domžalske ''svete trojke'', ki opravlja tudi vlogo podpredsednika ZNPL. Stojanovič je med drugim že omenil, da se k ljubljanskemu Interblocku ne bo preselil, morda pa ga bo pot vodila k "sosednji" Olimpiji Bežigrad.

Kandidati iz slovenskega prostora

Ob tem se poraja vprašanje, kdo bi lahko pri klubu, ki bo v prihodnji sezoni znova zastopal slovenske barve v kvalifikacijah za ligo prvakov, prevzel vlogo direktorja in trenerja. "Ko sem uvidel, da je Protega zelo odločen glede odhoda, sem moral emocije potisniti na stran in reagirati. Normalno je, da sedaj že iščem zamenjave, a o imenih še ne bi govoril, saj ne bi bilo korektno," je dejal Oražem in na vprašanje, če išče zamenjavo tudi za trenerja, odgovoril: "Tako je, tudi za trenerja. Zadal sem si rok do konca tedna, tako da bo v nedeljo bržkone že več znanega …" Pogovori s kandidati so tako že stekli, vsi pa naj bi bili Slovenci in imeli izkušnje iz slovenskega nogometnega prostora.

Ne spreglejte