Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 8. 2018,
20.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Goool! Prva liga Telekom Slovenije Sašo Udovič NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 21. 8. 2018, 20.10

5 let, 7 mesecev

Sašo Udovič o večnem derbiju in NK Olimpija

Udovič o izjavi Milaniča, ki dviguje prah, in tem, kaj manjka Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

2

NK Olimpija NK Maribor 2 | Maribor je v nedeljo v Stožicah dosegel tri zadetke, Olimpija pa niti enega. | Foto Grega Valančič / Sportida

Maribor je v nedeljo v Stožicah dosegel tri zadetke, Olimpija pa niti enega.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nekdanji reprezentant in športni direktor Olimpije Sašo Udovič se je v oddaji Goool na Planet 2 dotaknil večnega derbija med Olimpijo in Mariborom, ki so ga v nedeljo s 3:0 dobile vijolice, ter poudaril, kaj pogreša v igri zeleno-belih. Spregovoril je tudi o izjavi Darka Milaniča o tem, ali bo navijal za Olimpijo v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo, ki je v Sloveniji dvignila veliko prahu.

Mariborčani so v nedeljo z visoko zmago nad Olimpijo povišali prednost na razpredelnici. Pred Ljubljančani, ki branijo naslov, imajo po petih krogih že visokih osem točk prednosti. ''Maribor je z izkušnjami, ki jih ima iz Evrope in jih je zbral v vseh teh letih, mojster iger na rezultat. Je mojster igre na protinapad in polprotinapad. Zasluženo je dobil tekmo,'' je nekdanji slovenski reprezentant Sašo Udovič čestital vijolicam za zmago v Stožicah, s katero so potrdili vodilni položaj v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ljubljančan, ki je pred leti za kratek čas opravljal pri zmajih vlogo športnega direktorja in ve, kako boleči so porazi proti večnemu tekmecu, je pri Olimpiji pogrešal pravega napadalca. ''Pogrešal sem nekoga, ki bi os igre zadržal na sebi,'' je v pogovoru z voditeljem Danijem Bavcem povedal v oddaji Goool, ki je na sporedu vsak ponedeljek zvečer na Planet 2.

Vprašanje je, kaj bi Dare povedal pozneje

Darko Milanič je v nedeljo proslavljal najbolj sladko zmago sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Darko Milanič je v nedeljo proslavljal najbolj sladko zmago sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Po dvoboju je izjava Darka Milaniča, ki je spregovoril o tem, ali bo stiskal pesti za Olimpijo v odločilnem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, kjer se bodo zmaji pomerili s slovaškim prvakom Spartak Trnava, dvignila veliko prahu. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, v kateri je delil slačilnico tudi z Udovičem, je na omenjeno vprašanje na novinarski konferenci najprej globoko zavzdihnil, nato pa dejal, da je popolnoma jasno, da kot predstavnik slovenskega nogometa navijaš za slovensko ekipo, po drugi strani pa je rivalstvo med Mariborom in Olimpijo tako veliko, da so občutki zelo mešani.

''Ta izjava je plod tega, da jo je povedal pol ure po derbiju, ko so prisotna še močna čustva. Vprašanje je, kaj bi Dare, moj prijatelj in dolgoletni soigralec, povedal pozneje. Samo ... Saj je povedal, da kot Slovenec navija za slovensko moštvo, v drugem delu pa, da je rivalstvo med kluboma veliko,'' se je dotaknil izjave trenerja Maribora, ki želi v tej sezoni z varovanci osvojiti dvojno slovensko krono. 

Drugi večni derbi v tej sezoni bo 27. oktobra v Ljudskem vrtu. Ogledali si ga boste lahko v neposrednem prenosu na Planet TV.

Olimpija Maribor PLTS
Sportal Kapetana Olimpije presenetil odziv navijačev #video
NK Olimpija NK Maribor 1
Sportal Mandarić brzda čustva, Cime ve, kdaj so vsi najbolj pametni #video
Sportal Kje s(m)o gledalci videli najlepšega in najlepšo?
Darko Milanič
Sportal Besede trenerja Maribora so otročje in nespoštljive

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte