Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 4. 2016,
15.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

Zlatko Zahović Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije

Sreda, 13. 4. 2016, 15.42

6 let, 6 mesecev

Zahović se počuti grozno: Lahko tudi grem. To je najmanjša težava. (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je javnosti podal svoj pogled na spor s suspendiranim nogometašem Agimom Ibraimijem. Makedonski reprezentant je šel tako daleč, da je javnosti posredoval vsebino SMS-ov, s katerimi ga je žalil Zahović.

Težko pričakovana novinarska konferenca, na kateri je prvič po Ibraimijevem odhodu iz karantene pred predstavniki sedme sile spregovoril športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović, je potekala v konferenčni sobi pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta.

''Kar se tiče primera Ibraimi, lahko rečem, da je bila moja reakcija neprimerna in grozna. Vsem prizadetim se opravičujem za reakcijo, to moram narediti kot človek,'' je uvodoma dejal nekdanji slovenski reprezentant, ki je s svojimi SMS-i užalil Makedonca s slovenskim potnim listom. 

Ni ponosen na reakcijo

"Reakcija je bila grozna, nisem ponosen na njo. Vsem, ki se čutijo prizadeti, se globoko opravičujem. To sem rekel tudi predsedniku in mu dejal, da sem pripravljen za svoja dejanja, kar se tiče kluba, tudi plačati. Lahko tudi grem. To je najmanjša težava," je dejal Zahović in dodal, da bi o njegovem morebitnem odhodu odločal upravni odbor kluba. Mariborski klub stoji za njim, kar je pokazal že v torkovem sporočilu za javnost.

Zahović je želel spor z Ibraimijem rešiti v soboto, a je užaljeni Makedonec takšno možnost zavrnil. | Foto: Zahović je želel spor z Ibraimijem rešiti v soboto, a je užaljeni Makedonec takšno možnost zavrnil.

Kar se tiče prihodnosti suspendiranega Agima Ibraimija pri 13-kratnih državnih prvakih, je prvi kadrovik mariborskega kluba dejal: ''Bo že sam povedal, kaj želi ali česa ne želi. Čas bo povedal svoje. V soboto smo hoteli rešiti spor z njim, a je nato prišlo vse v javnost. Šest let smo skupaj. NK Maribor je imel za vse težave vsakega igralca, pa naj je šlo za osebne, finančne ali kake drugačne, vedno posluh. In še nekaj je. NK Maribor jih je vedno rešil,'' ni skrival nezadovoljstva, ker se je 27-letni makedonski reprezentant odločil, da bo umazano perilo pral v javnost. 

"Mi, ki smo starejši v klubu, opravljamo vlogo filtra. Stvari naj bi zadržali v klubu. Slačilnica je zakon. Mladi fantje lahko postanejo obremenjeni s slavo in denarjem. Lahko gredo na drugo pot, mi pa skušamo te stvari reševati drugače," je večkrat ponovil, da sam niti pod razno ne misli nikoli umazanega perila prati v javnosti.

Zahović: Kriminalci pa že nismo

Športni direktor je spregovoril tudi o navijačih, ki so prejšnji petek obiskali trening in med pridigo dali zaušnico Amirju Derviševiću.

"Navijači imajo v našem klubu vedno pravico povedati, kaj menijo. Tako kot mi živijo za ta klub. Saj smo eno. Lahko se še enkrat opravičim v imenu kluba Derviševiću, da so se uporabljale besede, ki so ponižujoče za športnega direktorja. Vsak se počuti užaljenega. Brez zveze pa je govoriti, da bomo zdaj nekoga pošiljati na igralce. Vsak dela napako, se opravičujem. Kriminalci pa že nismo. Kot klub rečeš, da se opravičuješ, nato pa greš naprej in zbiraš novo energijo. Kaj bomo zdaj ugasnili klub?'' je še pripomnil, da ni NK Maribor edini klub, kjer se dogajajo podobne reči.

 

 

Maribor je specifični klub

Zahović je priznal, da ga bo celotno dogajanje v tej aferi izučilo. ''Tako pozitivno kot negativno. Dejstvo je, da smo specifični klub, saj so se nam zgodile stvari, ki nam v bistvu ne pripadajo," je spomnil na vse evropske podvige, pri katerih je najbolj izstopal nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2014/15. Takrat je v vijoličastem dresu blestel tudi Ibraimi. "Mi, ki smo prenašali izkušnje na njih, imamo nekaj zaslug. Vsa čast igralcem, vedno sem jim branil, vsepovsod, a kaj vse smo morali 'peglati' ... Uf ...," se je zamislil najboljši reprezentančni strelec na sončni strani Alp.

"Mislite, da so fantje prišli v klub kot izdelani igralci? Niso. Ko je prišel Filipović, po dveh krogih ni mogel več teči. Z igralci smo se ukvarjali 24 ur na dan. Ali bomo totalni profesionalci in bom le sedel? Trener bo prišel, pisal, po dveh urah pa zaprl trgovino in šel domov? In bomo osvajali tretje, četrto, peto mesto? Kaj pa šele potem, ko pride reakcija, vse dobrine, slava, denar? Ko to pride mlademu človeku v glavo? Moraš skrbeti zanj vsak dan. To je vedno prvo, profesionalizem pa pride kot zadnji,'' je spregovoril o tem, kako je Maribor za slovenske razmere nevsakdanji klub in kakšne so pasti, v katere bi se lahko vsakodnevno ujeli njegovi igralci, če se Zahović in njegovi sodelavci ne bi žrtvovali. ''Se bo kdo drug žrtvoval, če se spremenim?'' se je vprašal.

Agim Ibraimi s tem, ko je pral umazano perilo v javnosti, ni osrečil športnega direktorja vijolic. | Foto: Agim Ibraimi s tem, ko je pral umazano perilo v javnosti, ni osrečil športnega direktorja vijolic.

Nogometaše Maribora čaka v četrtek prva polfinalna tekma pokala Slovenije. Vijolice bodo s športnim direktorjem Zahovićem in brez suspendiranega Ibraimija gostovale v Zavrču.

Ne spreglejte