Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 4. 2016,
18.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

3

Natisni članek

Agim Ibraimi Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Petek, 15. 4. 2016, 18.50

6 let, 6 mesecev

Nov preobrat v aferi Ibraimi-Zahović: Mariborčani trdijo, da je sklenjeno premirje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

3

Afera med enim izmed nosilcev Maribora Agimom Ibraimijem in športnim direktorjem prvakov Zlatkom Zahovićem je dobila novo poglavje.

Po dobro znanih dogodkih dan pred prvenstveno tekmo med Mariborom in Domžalami je bil Agim Ibraimi, eden izmed glavnih nogometašev Maribora in strelec desetih prvenstvenih golov za vijoličaste, po sporu z glavnim snovalcem uspešne mariborske nogometne zgodbe Zlatkom Zahovićem suspendiran. Zadnji je Ibraimija žalil zato, ker naj bi mu Makedonec po fizičnem napadu najzvestejših navijačev Maribora na soigralca Amirja Derviševića očital dejstvo, da ni zaščitil ekipe.

 

Sledilo je Ibraimijevo razkritje vsega, kar se je dogajalo. To je podkrepil tudi z Zahovićevimi telefonskimi sporočili z žaljivo vsebino, ki jih je prek edinega slovenskega športnega časopisa Ekipe SN delil z javnostjo. Takoj potem so pri Mariboru izkušenega vezista suspendirali, sledila je novinarska konferenca z Zahovićem v glavni vlogi, na kateri se je glavni kadrovik Maribora Ibraimiju in vsem prizadetim opravičil.

Kdaj, če sploh, bo izkušeni makedonski vezist spet na voljo trenerju Darku Milaniču? | Foto: Kdaj, če sploh, bo izkušeni makedonski vezist spet na voljo trenerju Darku Milaniču?

Po pismih za javnost se je zdelo, da spor ni končan

Dan pozneje so pri Mariboru sporočili, da Ibraimi ni več suspendiran in zdelo se je, da je primer končan. Toda po današnji objavi Ibraimijevih javnih pisem, naslovljenih na slovensko športno javnost in Zahovića, je dal Makedonec jasno vedeti, da vse skupaj že zdaleč ni končano. Tudi to je nogometaš opravil s pomočjo Ekipe SN in videti je bilo, da se bo nečedna zgodba nadaljevala.

 

Zdaj iz Maribora sporočajo, da se ne bo. V novi izjavi za javnost so namreč sporočili, da je primer končan. "Sklenjen je dogovor med športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem! Na zadovoljstvo vseh zainteresiranih, tako da primer Ibraimi več ne spada med sporne. Kot smo obvestili javnost že včeraj popoldne, so se začeli pogovori o reševanju nastale situacije. Tako NK Maribor kot igralec sta si prizadevala priti do ustreznega razpleta, danes pa je bil storjen naslednji korak in v primeru Ibraimi lahko potrdimo obojestranski sporazum," so zapisali na spletni strani NK Maribor.

Maribor bo v sredo proti Zavrču iskal pot do finala pokala. Bo lahko računal tudi na makedonskega zvezdnika? | Foto: Maribor bo v sredo proti Zavrču iskal pot do finala pokala. Bo lahko računal tudi na makedonskega zvezdnika?

Bo v pokalu že igral?

Zdaj se lahko le vprašamo, ali zapisano res drži. In kakšen sporazum so vpletene strani sploh dosegle.

Glede na vse preobrate, ki smo jim bili priča v zadnjih dneh, bo treba na to, ali bo Ibraimi kmalu spet igral v vijoličastem dresu, še nekoliko počakati.

 

Na naslednji tekmi, Mariborčane v nedeljo čaka prvenstveno gostovanje v Krškem, ga zagotovo ne bo, saj cel teden ni treniral z ekipo. Ali bo prišel v poštev za sredino povratno tekmo polfinala slovenskega pokala proti Zavrču, na kateri bo Maribor lovil zaostanek s prve tekme (1:2), pa bomo videli.

 

Ne spreglejte