Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
21.52

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

4

Natisni članek

nogometna tržnica poletni prestopni rok

Petek, 25. 9. 2020, 21.52

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (25. september)

En sloviti Urugvajec je pristal pri Oblaku, bo kmalu še drugi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

4

Luis Suarez | Luis Suarez je tudi uradno postal nogometaš Atletico Madrida in z njim podpisal dveletno pogodbo.  | Foto Atletico Madrid

Luis Suarez je tudi uradno postal nogometaš Atletico Madrida in z njim podpisal dveletno pogodbo.

Foto: Atletico Madrid

Na poletni nogometni tržnici je za nami dan, ko smo le dočakali uradno potrditev prihoda Urugvajca Luisa Suareza k Atleticu Madridu, pri katerem si bo po novem garderobo delil z Janom Oblakom. Prav lahko pa se zgodi, da bo slovenski reprezentant kmalu dobil družbo še enega urugvajskega zvezdnika Edinsona Cavanija. Spremljajte nas tudi v naslednjih dneh.

21:51

Lahko noč!

21:48

V Atletico tudi Cavani?

21:44

City pogleduje proti Benfici

19:28

Suarez uradno v Atleticu

19:22

Candreva v Sampdorio

17:43

Na kaj še čakajo pri Realu?!

15:05

Tri okrepitve za SPAL

15:00

Olimpija posoja mladino

12:56

Dogaja se tudi v Sloveniji

12:40

Messi spet udaril po vodstvu

12:16

Iz Aston Ville v Fenerbahče

12:12

Zidanov sin v Afriko

12:05

Balotelli v Genoo?

12:00

Napadalec Reala v Romo?

11:55

Kepa odhaja?

11:49

Zadnji obupan poskus Uniteda

11:43

Posel Benfice in Monaca

11:38

Zdi se, da jih imajo preveč

11:33

Brazilski najstnik v Marseille

11:27

Dober dan!

  • 21:51

    Lahko noč!

    Dovolj za danes, počasi se izklapljamo. Spremljajte nas tudi jutri. Se vidimo in ... Lahko noč!

  • 21:48

    V Atletico tudi Cavani?

    Luis Suarez je danes tudi uradno pristal na stadionu Wanda Metropolitano, zdaj pa so vse glasnejše postale govorice, da se utegne Janu Oblaku pri Atleticu Madridu priključiti še en sijajni urugvajski napadalec, ki mu je letos poleti potekla pogodba s PSG in še čaka na novega delodajalca. Govora je seveda o Edinsonu Cavaniju, najboljšem strelcu v zgodovini evropskega podprvaka. Tretji najboljši strelec v zgodovini Barcelone in najboljši strelec PSG vseh časov v enem prestopnem roku? Diegu Simeoneju se v novi sezoni očitno obeta zelo močan napad …

    Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:44

    City pogleduje proti Benfici

    Pojavile so se govorice, da si pri Manchester Cityju želijo k sebi pripeljati branilca lizbonske Benfice Rubena Diasa. Zanj naj bi pripravljali med 60 in 65 milijonov evrov vredno ponudbo, prav lahko pa, da bo del posla tudi izkušeni argentinski branilec Cityja Nicolas Otamendi.

    Ruben Dias | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 19:28

    Suarez uradno v Atleticu

    No, zdaj pa je tudi dokončno jasno. Luis Suarez, tretji najboljši strelec v zgodovini Barcelone, je postal član Atletico Madrida, pri katerem ga bo pozdravil prvi zvezdnik slovenskega nogometa Jan Oblak. Izkušeni, 33-letni urugvajski napadalec, ki je do zdaj zabil že 144 golov v prvi španski ligi, je po uspešno prestanem zdravniškem pregledu z Madridčani podpisal dveletno pogodbo. Suarez je v novem dresu že treniral, s čimer so se pri Atleticu hitro pohvalili.

  • 19:22

    Candreva v Sampdorio

    Danes so očitno zelo dejavni predvsem na Apeninskem polotoku. Zdaj od tam prihaja uradna potrditev vesti, o kateri smo včeraj že poročali. Milanski Inter je posodil Sampdorii izkušenega vezista Antonia Candrevo. Ta nekdanji italijanski reprezentant, ki šteje 33 let, se v Genovo do konca sezone seli kot posojen nogometaš Milančanov, potem pa ga bodo lahko pri Sampdorii odkupili za tri milijone evrov.

    Candreva je skupno odigral 151 tekem za Inter, skupno pa dosegel 18 zadetkov in 31 podaj v vseh tekmovanjih, odkar je poleti 2016 za 22 milijonov evrov prišel iz Lazia.

  • 18:15

    Okrepitev tudi za Udinese

    Po podobnem ključu kot Genoa se je okrepil še en italijanski prvoligaš, in sicer Udinese, pri katerem so naznanili prihod Kevina Bonifazija. Ta branilec v Videm prihaja kot posojen član Spala, bo pa imel Udinese ob koncu sezone možnost, da ga odkupi za 11 milijonov evrov.

  • 18:13

    Iz Milana k Zajcu

    Italijanski prvoligaš Genoa, h kateremu je pred kratkim prišel slovenski reprezentant Gorazd Zajc, je naznanil novo okrepitev. Genoa si je do konca sezone od Interja sposodila švicarskega napadalca Dariana Malesa, ki je v Milan sicer prišel komaj pred desetimi dnevi, a so na San Siru očitno sklenili, da še ni zrel za igranje v njihovem klubu. Zanj so sicer švicarskemu Luzernu odšteli štiri milijone evrov.

  • 17:43

    Na kaj še čakajo pri Realu?!

    Real Madrid, španski prvak, letos poleti ni opravil še niti enega nakupa, česar od velikana s Santiaga Bernabea nismo vajeni. Na drugi strani, zanimivo, je bilo že kar nekaj odhodov. Maroški vezist Achraf Hakimi je za 40 milijonov evrov odšel v Inter, španski bočni branilec Sergio Reguilon za 30 milijonov evrov v Tottenham, Oscar Rodriguez, mladi španski ofenzivni vezist za 13,5 milijona evrov v Sevillo, odšel pa je tudi Gareth Bale, ki se je kot posojen član Reala preselil nazaj v Tottenham.

    Mnogi so prepričani, da bo Real do konca prestopnega roka zagotovo poskrbel za kak bombastičen prestop. Sploh ker ima ob poškodbah Edena Hazarda, Marca Asensia in tudi Lucasa Vazqueza kar nekaj težav, toda njegov trener pravi, da je z ekipo, ki jo ima na voljo, zadovoljen. "Zanima vas, kdo prihaja, a jaz sem z mojo ekipo zadovoljen. Moramo trdo delati in rezultati bodo prišli. Je pa do 4. oktobra, ko je konec prestopnega roka, še nekaj časa. Zgodi se lahko marsikaj," je bil skrivnosten trener Reala Zinedine Zidane, ki je prejšnji teden začel z novo prvenstveno sezono in brez zadetkov remiziral proti Real Sociedadu.

  • 15:05

    Tri okrepitve za SPAL

    Italjanski SPAL, ekipa, kjer je nekaj časa igral tudi Jasmin Kurtić, je predstavil kar štiri nove okrepitve. Iz mladinskih vrst Atalante je prišel Caleb Okoli, iz Fiorentine Luca Ranieri, iz Sassuola pa Enrico Brignola, Interja pa Sebastiano Esposito. Vsi bodo pri Spalu imeli status posojenega nogometaša.

     

  • 15:00

    Olimpija posoja mladino

    Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je 20-letnega in 190 centimetrov visokega napadalca Harisa Kadrića do konca sezone posodila drugoligašu Triglavu iz Kranja, so sporočili iz kluba.

    Kadrić, ki je k Olimpiji prišel leta 2018 iz Brava in bil vmes posojen velenjskemu Rudarju, je za Olimpijo na 24 nastopih zbral tri zadetke in podajo.

    V drugo ligo pa odhaja tudi Svit Sešlar, ki bo posojen novomeški Krki.

    Haris Kadrić | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

  • 12:56

    Dogaja se tudi v Sloveniji

    To, kar smo pisali že včeraj, je danes Gorica tudi potrdila. Etien Velikonja se vrača v njen kader. Enaintridesetletni napadalec bo imel v svojem nekdanjem klubu do konca sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije status posojenega igralca nizozemskega moštva NEC Nijmegen.

    Kadroval je tudi Maribor, ki se je odrekel Martinu Kramariču in z njim prekinil pogodbo. Napadalec bo kariero nadaljeval pri Bravu, kjer je nekdanji član Krke in Krškega v pretekli sezoni igral kot posojen nogometaš. Kramarič se je z Bravom dogovoril za triletno sodelovanje.

  • 12:40

    Messi spet udaril po vodstvu

    "Počasi sem začel dojemati, da se to res dogaja, a ko sem danes prišel v garderobo sem se zlomil. Težko bo nadaljevati brez tebe, zelo te bomo pogrešali. Čudno te bo gledati v drugem dresu, še bolj čudno bo, ko bova igrala drug proti drugemu. Zaslužil bi si, da bi odšel kot eden najpomembnejših igralcev v zgodovini tega kluba in na ne način, kot so to storili in te na tak način nagnali iz kluba. Resnica pa je, da me vse skupaj ne preseneča več," je v čustvenem zapisu na Instagramu, s katerim se je poslovil od svojega prijatelja in po novem nekdanjega soigralca Luisa Suareza, znova udaril po vodstvu kluba razočarani Lionel Messi, ki bo zdaj svojega prijatelja gledal v dresu Atletica Madrida.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

    A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

  • 12:16

    Iz Aston Ville v Fenerbahče

    Tanzanijski napadalec Mbwana Samatta se iz Aston Ville seli v Fenerbahče. Turki so za Afričana odšteli šest milijonov evrov, s 27-letnim igralcem pa so sklenili štiriletno sodelovanje.

  • 12:12

    Zidanov sin v Afriko

    Najstarejši sin Zinedina Zidana Enzo, ki je nazadnje igral za Almerio, bo kariero nadaljeval pri maroški ekipi Wydad Casablanca. Novico je z javnostjo delil nekdanji zvezdnik belega baleta Roberto Carlos.

  • 12:05

    Balotelli v Genoo?

    Pred dnevi smo že pisali o tem, da bo italijanski napadalec Mario Balotelli zagotovo kariero nadaljeval v Evropi, a se ni vedelo, kje točno. Zakaj? Ker ga nihče ni hotel, a očitno se je našel nekdo, ki je dovolj nor, da bo veliko tvegal.

    To ni nihče drug kot Genoa, ki je v tem poletju kupila vse, kar je našla, tudi našega Miho Zajca je vzela na posojo, že 14. novinec v ekipi pa bo očitno kontroverzni Italijan. Predsednik Genoe Enrico Preziosi naj bi bil Balotellijev velik navijač.

  • 12:00

    Napadalec Reala v Romo?

    Po poročanju zelo dobro obveščenega novinarja Gianluce Di Marzia se napadalec Reala Borja Mayoral seli v Romo. Mladi 23-letni napadalec se strinja s pogoji, medtem ko se ekipi še pogovarjata, ali se bosta dogovorili za prodajo ali le posojo. Vse bo odvisno od tega, ali bo Mayoral z Realom podaljšal pogodbo, ki se mu izteče prihodnje poletje.

  • 11:55

    Kepa odhaja?

    Chelsea se ne šali. Očitno mu je prav malo mar, da je pred letom dni za Španca Kepo Arrizabalago odštel kar 80 milijonov evrov, saj se je začelo pisati, da so ga Londončani po prihodu francoskega vratarja Edouarda Mendy pripravljeni izpustiti iz rok. Španski vratar naj bi po poročanju The Sun že dobil informacije, da ne bo več prvi vratar, zato je s svojo ekipo že začel iskati druge možnosti. Chelsea ga za zdaj ne bo prodal, pač pa le posodil, se še piše.

  • 11:49

    Zadnji obupan poskus Uniteda

    Po poročanju angleških medijev bo Manchester United v Nemčijo poslal še zadnjo ponudbo za nakup zvezdnika Borussie iz Dortmunda Jadona Sancha. Pripravljajo ''ček" za 90 milijonov funtov (75 milijonov takoj, 15 milijonov v bonusih), kar je skupaj nekaj več kot 98 milijonov evrov,  a zdi se, da bodo rumeno-črni ponudbo rdečih vragov gladko zavrnili. Ne samo da mladega zvezdnika ne želijo prodati, že večkrat so povedali, da zanj ne bodo sprejeli manj kot 120 milijonov evrov.

  • 11:43

    Posel Benfice in Monaca

    Portugalski velikan je Monacu za eno leto posodil vezista Florentina. A ne zastonj, ekipa iz kneževine bo Benfici plačala 1,2 milijona evrov.

  • 11:38

    Zdi se, da jih imajo preveč

    Pri Mariboru, ki ta konec tedna gostuje pri Sežani, se zdi, da imajo vsaj za slovenske razmere še vedno preštevilen kader. Sploh v napadu, kjer je res velika gneča. Glede na to, da imajo slovenski klubi le še pet dni časa za spremembe, bi lahko v prihodnjih dneh v štajerski prestolnici videli malce več dogajanja tudi na tem področju. Pred časom se je veliko govorilo o odhodu Luke Zahovića, a te govorice so v zadnjem času povsem potihnile. Odlični napadalec proti Sežani ne bo kandidiral za nastop.

  • 11:33

    Brazilski najstnik v Marseille

    Začnimo z uradnim prestopom v Franciji. Marseille je svoje vrste okrepil z mladim, komaj 18-letnim napadalcem Luisem Henriquejem, ki je s francoskim velikanom podpisal petletno pogodbo. Francozi so brazilski ekipi Tres Passos odšteli 12 milijonov evrov.

  • 11:27

    Dober dan!

    Dober dan in dobrodošli nazaj na nogometno tržnico. Pa poglejmo, kaj se dogaja danes.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Declan Rice
Sportal Chelsea zapravlja naprej, a govori se, da še ni končal #video

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 248.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte