Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2022,
8.40

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

3

Natisni članek

Tottenham Chelsea Antonio Conte Thomas Tuchel angleško prvenstvo Premier League

Ponedeljek, 15. 8. 2022, 8.40

1 leto, 8 mesecev

Tuchel in Conte po incidentu na londonskem derbiju

"Nisva se napadla s pestmi. Opravičilo je odveč." #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

3

Chelsea Tottenham Tüchel Conte | Takole sta se po tekmi spoprijela Tüchel in Conte. | Foto Reuters

Takole sta se po tekmi spoprijela Tüchel in Conte.

Foto: Reuters

Ko razjarjeni Thomas Tuchel ni popustil ob stisku rok z Antoniom Contejem, sta si trenerja Chelseaja in Tottenhama skočila v lase. Po tekmi sta spor označila, kot da ni šlo za nič posebnega. "Nikogar se ni žalilo, nihče ni nastradal. Nisva se napadla s pestmi ali kaj takega," je dejal Tuchel, ki se nima namena opravičiti. Londonski derbi se je končal  2:2.

Liverpool Crystal Palace
Sportal Liverpool ne najde poti do zmage, blamaža Manchestra

Londonski derbi med Tottenhamom in Chelseajem v drugem krogu nove sezone premier lige je imel več kot dramatičen razplet. Prvi zvezdnik Spursov Harry Kane je v šesti minuti sodnikovega dodatka zabil za remi 2:2, potem ko so bili modri večji del tekme boljši nasprotnik. Za Tottenham so gostovanja na Stamford Bridgu najtežja, saj so na tem stadionu na zadnjih 38 tekmah zmagali samo enkrat. 

Thomas Tüchel | Foto: Reuters Thomas Tüchel Foto: Reuters V glavni vlogi sta bila oba trenerja. Chelseajev strateg Thomas Tuchel je izgubil živce že ob prvem golu Spursov, ko je za izenačenje na 1:1 zadel Pierre-Emile Hoejbjerg, češ da je bil v prepovedanem položaju, in da je bil pred tem še prekršek nad Kaiem Havertzem. Nekaj ostrih besed sta si izmenjala s trenerjem Tottenhama Antoniom Contejem. A tukaj se ni končalo. Po zadnjem sodnikovem žvižgu sta si, kot veleva olika, segla v roke, a je Tuchel močneje stisnil Conteja in stiska rok ni popustil. Obema je zavrela kri. Ločiti so ju morali njuni pomočniki in ostalo osebje klubov. Glavni sodnik je tako že po izteku srečanja obema pokazal rdeči karton, kar pomeni, da ne bosta smela voditi vsaj naslednje tekme.

Tuchel: Sprla sta se dva trenerja, ker sta se borila za svojo ekipo

Chelsea Tottenham Tüchel Conte | Foto: Reuters Foto: Reuters Ko so se strasti umirile, sta trenerja prišla na novinarsko konferenco. In Tuchel je dejal, da razloga za opravičilo ni. "Veste, to je tako kot, ko se na zelenici udarita dva nogometaša in se nihče ne poškoduje. Ko naletiš v nasprotnika, na pošten način, se mu pozneje ne opravičiš. Ni potrebe. To je premier liga. Sprla sta se dva trenerja, ker sta se borila za svojo ekipo. In to je bilo to. Nikogar se ni žalilo, nihče ni nastradal. Nisva se napadla s pestmi ali kaj takega. Ne gre za veliko stvar. Bilo je vroče, a nič groznega. To je bil pač del te tekme." Ko ga je novinar vprašal, če je v tem petelinjenju s Contejem celo užival, je nemški trener odgovoril: "Ja, mislim, da je užival tudi on. Ni šlo za nič slabega. Nič slabega." 

Ima pa težavo z glavnim sodnikom te tekme Anthonyjem Taylorjem? "Vsekakor, ja." Tudi del navijačev je z žvižgi izrazilo nezadovoljstvo nad sojenjem. "Mislim, da ni šlo le za del navijačev. Lahko vam zagotovim, da je tako misli prav vsak posameznik v naši slačilnici. Ne razumem, kako pri prvem golu ni bilo prepovedanega položaja. In ne razumem, od kdaj vlečenje za lase ni prekršek. Zame je to brez dvoma prekršek." Dodal je še, da so si njegovi nogometaši zaslužili vse tri točke.

Conte: Ni pomembno. Govorimo raje o tekmi.

Antonio Conte o prepiru s Tuchlom ni želel govoriti. "Mislim, da to ni pomembno. Ni pomembno. Vedno je najbolj pomemben nogomet. Govorimo raje o tekmi. Tekma je bila napeta in za nas je bila zelo težka. Ampak vsaj veste, da je tukaj pri Chelseaju vedno zelo težko. Imajo zelo dobro ekipo." Rdeči karton, ki sta ga dobila trenerja, se mu zdi pretiran. "A ga pač moram sprejeti."

Manchester United Cristiano Ronaldo
Sportal Sramota Manchestra, trener kaže na igralce: Morajo prevzeti odgovornost
Ne spreglejte