Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2023,
19.26

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Dominik Szoboszlai Kevin Kampl Union Berlin Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo RB Leipzig

Nedelja, 29. 1. 2023, 19.26

1 leto, 2 meseca

NEMŠKO PRVENSTVO, 18. KROG

Prednost Bayerna se topi, vse bližje tudi Dortmund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Jude Bellingham | Mladi Anglež Jude Bellingham se je tako veselil po avtogolu Edmonda Tapsobe, ko je Borussia v Leverkusnu povedla z 2:0. | Foto Reuters

Mladi Anglež Jude Bellingham se je tako veselil po avtogolu Edmonda Tapsobe, ko je Borussia v Leverkusnu povedla z 2:0.

Foto: Reuters

Nogometaši Leipziga so v uvodni tekmi 18. kroga nemške bundeslige brez pomoči kaznovanega Kevina Kampla premagali Stuttgart z 2:1. Berlinski derbi je na Olimpijskem stadionu pripadel Unionu, ki je premagal Hertho z 2:0 in se vodilnemu Bayernu, ki je v derbiju kroga doma remiziral proti Eintrachtu iz Frankfurta, približal na točko zaostanka. Borussia Dortmund je v nedeljo v gosteh ugnala Bayer Leverkusen in se povzpela na četrto mesto.

Za RB Leipzig je v uvodni tekmi kroga za vodstvo poskrbel Dominik Szoboszlai v prvem polčasu, isti igralec je v 49. minuti zadel še drugič. Za bolj zanimivo končnico je poskrbel Chris Führich, a je na koncu domačim uspelo zadržati minimalno prednost. Rdeči biki so drago plačali zmago, Španec Dani Olmo si je poškodoval mečno mišico, tako da ga čaka nekajtedenska odsotnost z zelenic. Svojim soigralcem pri Leipzigu ni mogel pomagati Kevin Kampl, saj zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa.

Union je zadel boleč udarec mestnemu tekmecu Herthi. | Foto: Reuters Union je zadel boleč udarec mestnemu tekmecu Herthi. Foto: Reuters

Nogometaši berlinskega Uniona so se po zmagi v mestnem obračunu, ko so na Olimpijskem stadionu premagali Hertho z 2:0, približali Bayernu le na točko zaostanka. Union je poglobil krizo Herthe, ki na lestvici zaseda predzadnje mesto. Hertha je po novem neuspehu sporočila, da Fredi Bobič, nekdanji zvezdnik nemškega nogometa, sicer rojen v Mariboru, ni več športni direktor ekipe. Za zdaj ostaja trener Sandro Schwarz.

Osmoljenec finala SP 2022 prekrižal načrte Bayernu

Bavarci so na domači Allianz Areni v dvoboju udeležencev osmine finala lige prvakov obračunali z Eintrachtom iz Frankfurta. Leroy Sane je popeljal 10-kratne zaporedne nemške prvake v vodstvo v prvem polčasu, v drugem pa je dragoceno točko gostom zagotovil francoski napadalec Randal Kolo Muani.

Nogometaši Bayerna so tudi v tretjem nastopu v letu 2023 ostali brez zmage. Znova so remizirali z 1:1. | Foto: Reuters Nogometaši Bayerna so tudi v tretjem nastopu v letu 2023 ostali brez zmage. Znova so remizirali z 1:1. Foto: Reuters

Borussia Dortmund, v očeh Bayerna še vedno največji kandidat za osvojitev naslova, se je z zmago nad Bayerjem v Leverkusnu (2:0) približala Bavarcem na tri točke zaostanka. Čeprav je bil Bayer nevarnejši, o tem je pričalo tudi razmerje strelov na gol (14:4), so se končne zmage veselili rumeno-črni. Borussia je tako prekinila zmagovalni niz Bayerja, ki je pod vodstvom Španca Xabija Alonsa dobil v bundesligi kar pet tekem zapored.

Bayern München - Köln
Sportal Bayern rešil točko, Dortmund do treh v sodnikovem dodatku

Nemško prvenstvo, 18. krog:

Petek, 27. januar:

Sobota, 28. januar:

Nedelja, 29. januar:

Najboljši strelci:

13 - Fullkrug (Werder),
12 - Nkunku (Leipzig),
10 - Thuram (Borussia M.),
9 - Grifo (Freiburg), Musiala (Bayern), 
8 - Gnabry (Bayern),
7 - Becker (Union), Choupo-Moting (Bayern), Gregoritsch (Freiburg), Hofmann (Bochum), Kamada (Eintracht), Kolo Muani (Eintracht), Lindstrøm (Eintracht), Lukebakio (Hertha), Onisiwo (Mainz)
...

 

Ne spreglejte