Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 4. 2017,
0.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 18. 4. 2017, 0.59

6 let, 6 mesecev

Olimpija zdaj za Mariborom zaostaja že za 15 točk

Nadaljevanje agonije, muhasti Romun in opravičilo trenerja Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Blessing Eleke | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Takšen remi je velik neuspeh. Prevzemam krivdo nase," je po novem velikem prvenstvenem razočaranju, zgolj točki proti že zdavnaj odpisanim Radomljam, povedal Safet Hadžić, trener Olimpije. Ta še kar naprej čaka na prvo prvenstveno zmago v letošnjem letu.

Videti je, da je bil pokalni uspeh proti Mariboru le preblisk. Olimpija se je vrnila v stare tirnice in nadaljevala agonijo, ki jo v letošnjem letu iz tedna v teden prinaša svojim navijačem.

Približno tisoč jih je bilo, ki so kljub mrazu, ki je prekinil skoraj poletne dni v Ljubljani, prišli sedet na hladen štadion v Stožicah in bili prepričani o prvi letošnji prvenstveni zmagi.



Niso je dočakali. Ljubljančani zdaj nanjo čakajo že neverjetnih osem tekem zapored. Upoštevajoč zadnjo tekmo v lanskem letu pa kar devet.

Za nameček so se proti Radomljam, te so v 29 tekmah zmagale le enkrat in do tekme z Olimpijo osvojile pičlih enajst točk, pred porazom rešili tik pred koncem tekme.

Porazno, nepredstavljivo in, po besedah njenega trenerja, tudi pričakovano. "Opozarjal sem na to tekmo. Že pred tekmo sem govoril, da bo zelo težko. Med tednom izločiš Maribor, potem te čakajo Radomlje in če ne igraš maksimalno, potem se ti zgodi to, kar se je nam zgodilo danes," je Safet Hadžić priznal, da njegovi nogometaši niso bili dovolj zagnani.

Letošnji prvenstveni niz Olimpije:

- 25. februar (22. krog): Maribor : Olimpija 1:0 (0:0)
- 5. marec (23. krog): Olimpija : Rudar Velenje 2:4 (0:1)
- 12. marec (24. krog): Domžale : Olimpija 1:0 (1:0)
- 19. marec (25. krog): Olimpija : Koper 1:1 (1:0)
- 29. marec (26. krog): Olimpija : Gorica 1:2 (0:0)
- 2. april (27. krog): Aluminij : Olimpija 2:1 (0:1)
- 9. april (28. krog): Celje : Olimpija 1:1 (0:0)
- 17. april (29. krog): Olimpija : Radomlje 1:1 (0:0)

Prevzel je krivdo na sebe

"Po evforiji se je treba vrniti na realna tla. Takšen remi je velik neuspeh. Prevzemam krivdo nase," je povedal začasni trener Olimpije, ki po tem, ko je na njeni klopi nasledil Marijana Pušnika, še ne pozna poraza, a je bila to tokrat zanj bolj slaba tolažba.

Safet Hadžić je po prihodu na klop Olimpije z njo trikrat remiziral in enkrat zmagal. Izgubil ni. | Foto: Vid Ponikvar Safet Hadžić je po prihodu na klop Olimpije z njo trikrat remiziral in enkrat zmagal. Izgubil ni. Foto: Vid Ponikvar

"Radomlje so zasluženo osvojile točko," je priznal trener, pod čigar vodstvom je Olimpija najprej v pokalu z 2:1 premagala Maribor in potem trikrat, dvakrat v prvenstvu in enkrat v pokalu, remizirala. Vselej z 1:1.

"Težko dosegamo gole, a srž problema je, da smo bili anemični. Za nameček imamo veliko poškodovanih," je še nadaljeval in razkril, zakaj sta tekmo na klopi začela dva nogometaša, ki sta bila, odkar je spet postal trener Olimpije, vedno na igrišču od prve minute. Vezist Nik Kapun in najboljši strelec Leon Benko, ki je zadel tudi tokrat.

"Na klopi sta bila zato, ker sta bila utrujena, zato je obstajala nevarnost, da bi se poškodovala," je svojo odločitev pojasnil Hadžić.

Enega dvigujejo v nebo, drugega imajo na piki

Navijači so vzljubili Arisa Zarifovića. | Foto: Vid Ponikvar Navijači so vzljubili Arisa Zarifovića. Foto: Vid Ponikvar Ni dvoma, kdo je trenutno najbolj priljubljen nogometaš Olimpije med njenimi navijači. Branilec Aris Zarifović, čigar vsako potezo je sicer razočarano ljubljansko občinstvo pospremilo z aplavzom. Ob koncu tekme so številni tudi vzklikali njegovo ime.

Ni treba prav dolgo sedeti med tistimi, ki bodrijo Olimpijo, in človek hitro ugotovi tudi to, kdo občinstvo najbolj jezi. Napadalec Blessing Eleke. Praktično vsakič, ko ima žogo, ne manjka zbadljivk, pogosto tudi žaljivk, ki letijo na račun tega mladeniča.

Prvi spada med najslabše plačane nogometaše zdajšnje Olimpije, za drugega velja obratno. Za nameček je najdražji nakup v zgodovini kluba in tudi celotne slovenske lige.

Nič čudnega, da je tako.

Muhasti Romun je odkorakal kar naravnost v garderobo

Trener Olimpije je za konec nekaj besed namenil še dogodku, ki je zagotovo zmotil marsikaterega navijača. Odzivu Alexandruja Cretuja ob menjavi. Romun, ki ga je trener z igrišča povlekel po dobri uri igre, je z igrišča po svoji volji odšel kar neposredno v garderobo.

Namesto da bi se usedel na klop in v društvu soigralcev, je odšel, ne da bi se pozdravil s komerkoli. Kot da ga to, kaj se bo zgodilo z Olimpijo v zadnjem delu tekme, ni zanimalo.

Alexandru Cretu se ob menjavi ni odzval najbolj primerno. | Foto: Vid Ponikvar Alexandru Cretu se ob menjavi ni odzval najbolj primerno. Foto: Vid Ponikvar

"Ni igral slabo. Menjavo sem naredil, da smo bolj povezali igro. Ne obsojam njegove poteze, ko je brez pozdrava odšel v garderobo. To je del nogometa," je Romunovo ne najbolj primerno obnašanje upravičil trener Olimpije, ki se je pred porazom še drugič zapored rešil tik pred koncem tekme.

Nogometaši Olimpije težko razumejo, kaj se jim dogaja

Ricardo Alves upa na boljše čase. | Foto: Vid Ponikvar Ricardo Alves upa na boljše čase. Foto: Vid Ponikvar Kako pa so nov spodrsljaj Olimpije videli njeni nogometaši? "Težko tekma je za nami. Vedno si želimo zmagati, tudi tokrat smo si, a nam spet ni uspelo. Poizkušali smo, dosegli smo en gol, a je bilo premalo," je v njihovem imenu govoril Ricardo Alves.

"Težko je razložiti, zakaj ne moremo zmagati. Trudimo se, imamo priložnosti, da bi zadeli, a nato prejmemo gol. Težko je razumeti, zakaj se nam to dogaja," je nadaljeval portugalski vezist, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

"Na naslednji tekmi upamo na zmago. Verjamem, da nam bo končno uspelo," je še povedal. Olimpijo v naslednjem prvenstvenem krogu v nedeljo čaka gostovanje pri Krškem, ki ga je v tej sezoni dvakrat premagala in enkrat remizirala.

 

Ne spreglejte