Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2009,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 11. 2009, 13.27

8 let

Mourinho: Barcelono si želim v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če se je pred tekmo 5. kroga lige prvakov v katalonski prestolnici zdelo, da se obeta izjemna nogometna predstava z obeh strani, pa je "zabavo" pokvarila Barcelona, ki je nadigrala Inter.

Pred zelo pomembno tekmo, ki bi Barcelono ob porazu pahnila v nezavidljiv položaj, pa so aktualni evropski in španski prvaki odgovorili silovito in to brez Lionela Messija in Zlatana Ibrahimovića. Očitno je bilo, da bi se italijanski prvak na Camp Nou več kot zadovoljil že s točko, podobno kot na prvi tekmi.

Guardiola: Z Ibro in Messijem bi tvegal

"To je bila za nas zelo pomembna tekma in uspeli smo se prebiti na vrh. Začeli smo zelo dobro in z dvema zadetkoma prednosti nadzorovali potek srečanja. Sedaj razmišljam le še o tekmi proti madridskemu Realu," je misli proti prvenstvenemu derbiju "el clasicu" že preusmeril strelec prvega zadetka Gerard Pique. Njegov trener pa ga je dopolnil. "Čestitam igralcem za prikazano. Storili smo pomemben korak in sedaj moramo vse skupaj dokončati v Kijevu. Odvisni smo le od sebe. Dejstvo je, da bi se počutil bolje, če bi na igrišče lahko poslal Ibrahimovića in Messija, vendar bi s tem tvegal še daljšo odsotnost. Kljub temu pa vsi igralci lahko ponudijo različne stvari," je svoje mišljenje razkril Pep Guardiola.

Eto'o: Želim zadeti proti Rubinu

Precej manj zadovoljni so bili pri Interju in tudi tokrat so potrdili, da so za njih tekme lige prvakov, predvsem psihološko, precej obremenjujoče. Eden izmed tistih, ki si je še najbolj želel zmage, je bil nekdanji ljubljenec Barceloninih navijačev, Samuel Eto'o. "Doživel sem izjemen sprejem, vendar nihče ni rad poražen. Zato je bila to negativna noč. Osredotočiti se moramo le na tekmo proti Rubinu. Ne smemo misliti, kaj se je zgodilo proti Barceloni. Želim si zadeti proti Rubinu, saj bi bil to odločilen zadetek," željo razkriva Kamerunec.

Barceloni zadostuje tudi poraz

Bolj izčrpen je bil trener Interja. "V prvem polčasu so bili precej boljši od nas, v drugem polčasu pa smo bili nekoliko boljši. Lahko rečem, da je Barcelona kot ekipa in tudi kar se tiče kakovosti igralcev dosti boljša. Za nas bi lahko bila dosojena najstrožja kazen, ki bi nam dala samozavest pred nadaljevanjem tekme, vendar kljub temu je Barcelona povsem zasluženo zmagala. Bili so dobri tudi brez Messija in Ibrahimovića, izgledalo pa je bilo kot če bi igrala. Za njih to ni težava, saj imajo natančno določeno organizacijo igre. Xavi in Iniesta pa sta med najboljšimi na svetu. Sneijder je nam precej bolj manjkal. Pričakoval sem igro z več želje in manj strahu. Smo precej daleč od tega, da postanemo Barcelona, vsaj kar se tiče individualne kakovosti in igre. Ne moremo pa reči, da ne premagamo Barcelone v nadaljnjem delu tekmovanja, če se srečamo. Če bi moral jutri igrati proti Barceloni bi bil pripravljen. Takoj bi tudi sprejel, da se Inter z Barcelono sreča v polfinalu, " je v svojem slogu sporočil Jose Mourinho.

Pred zadnjim krogom Barceloni za napredovanje zadostuje tudi poraz z manj kot dvema goloma razlike proti Dinamu v Kijevu, Inter pa mora za zanesljivo uvrstitev v drugi del tekmovanja v Milanu premagati Rubin.

Ne spreglejte