Mladeniča iz Interblocka do Tottenhama

Mlada napadalca ljubljanskega nogometnega drugoligaša Bravo1 Interblocka Andraž Šporar in Gregor Bajde sta se zadnje dni mudila pri londonskem Tottenhamu.
Mladeniča iz Interblocka do Tottenhama

Da v Interblocku dobro delajo z mladimi, je jasno že nekaj časa. Novo potrdilo kakovostnega dela z mladimi nogometaši je prišlo pred kratkim, saj so pri enem izmed najboljših angleških klubov, Tottenhamu, k sebi na nekajdnevno testiranje povabili mlada napadalca ljubljanskega drugoligaša. Andraž Šporar in Gregor Bajde, oba sta stara 17 let, sta tako trenirala v Londonu in se spoznala z delom na najvišji ravni. V trenažnem centru londonskega kluba, pri katerem je pred leti igral Milenko Ačimović, sta opravila nekaj treningov s svojimi vrstniki in tudi rezervno člansko ekipo. Londončani so bili zadovoljni s tem, kar so videli, in ju bodo še naprej podrobno spremljali. Polna vtisov sta se v Ljubljano vrnila tudi mlada nogometaša.

''To je bila enkratna izkušnja. Spoznal sem ogromno novih stvari. Za naju je bilo odlično poskrbljeno. Od priložnostnih soigralcev do strokovnega štaba. Vsi so nama veliko pomagali in svetovali,'' je za uradno klubsko spletno stran povedal Bajde, ki je v Interblock prišel poleti iz vrst NK Brava. ''Poleg članov druge ekipe sva spoznala tudi vse zvezdnike prve ekipe in z njimi izmenjala tudi nekaj besed. Vsi so bili neverjetno prijazni in dostopni. Ni bilo nobenih težav – praktično nihče od njih ni bil zvezdnik v negativnem pomenu besede. Vsi so bili preprosti,'' pa je o zanimivi izkušnji povedal Šporar.

Oba igrata v članski ekipi Bravo1 Interblocka. Bajde je v prvem delu sezone zbral devet nastopov (brez zadetka), Šporar, ki je že na očeh številnih oglednikov iz tujine, za njim pa sta lovke bojda stegnila tudi Maribor in Olimpija, pa enajst in ob tem zabil pet prvenstvenih golov.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano