Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
16. 5. 2017,
17.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Matjaž Kek

Torek, 16. 5. 2017, 17.20

6 let, 6 mesecev

Matjaž Kek očitno ostaja v Rijeki

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43
Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Govorice o tem, da se bo po koncu sezone zagotovo preselil k beograjski Crveni zvezdi, so bile očitno neresnične. Vse kaže, da bo slovenski nogometni trener Matjaž Kek ostal v Rijeki. To je danes vnovič potrdil sam. Njegovim besedam je pritrdil tudi predsednik Rečanov.

"Nič. Razne informacije, špekulacije, ugibanja, tudi mešanje megle so del igre, del posla. Nekdo nekje nekaj reče, marsikdaj tudi brez osnove, in iz tega nastane cel halo. Z Reko imam pogodbo do 15. junija, dogovorjeni pa smo do leta 2021. Ta hip ne potrebujem nič več. S papirji se ne mudi, pri meni beseda šteje. Tudi nazadnje sva se s predsednikom, ki ga izjemno spoštujem, najprej ustno dogovorila, stisk roke je vse povedal. Papirologija lahko pride pozneje. S tem niti ne želimo posegati v ritem prvenstva, časa za urejanje tega bo dovolj. Vsaka moja misel, razmišljanje, vsa energija je v projektu Rijeka in nor bi moral biti, če bi razmišljal o čem drugem," je v pogovoru za slovenski časnik Večer povedal Matjaž Kek in vsem, ki ga častijo na Reki, sporočil, da ga bodo lahko na delu spremljali tudi v naslednji sezoni.

Kekove besede je potrdil tudi predsednik

Damir Mišković trdi, da Kek ostaja. | Foto: Sportida Damir Mišković trdi, da Kek ostaja. Foto: Sportida "Ne bomo se ubadali s takšnimi stvarmi. Vse je jasno. Beseda je močnejša od papirja. Usedli se bomo na koncu sezone. Preveč tega smo naredili skupaj, da bi se dopisovali prek medijev. Moč Rijeke je v družini. Ne bomo tratili energije s temi majhnimi stvarmi. Ne vidim razloga, da Kek, Jurčičić (Srečko Juričić, športni direktor, op. p.) in Mance (Ivan Mance, namestnik športnega direktorja, op. p.) ne bi nadaljevali na tej poti. Oni sestavljajo močno Rijeko. Verjamem v Rijeko in v vse, kar delamo skupaj," pa je v intervjuju za hrvaški dnevnik Novi list povedal predsednik Rijeke Damir Mišković in potrdil Kekove besede o tem, da bosta sodelovala tudi v naslednji sezoni.

Srbi so trdili, da zagotovo prihaja v Beograd

Prejšnji teden se je v srbskih medijih razširila novica o tem, da bo nekdanji selektor Slovenije, ki Rijeko zelo uspešno vodi že več kot štiri leta, v naslednji sezoni sedel na klopi Crvene zvezde. Srbski viri so trdili, da so njihove informacije stoodstotne.

Ker se Keku pogodba z Rečani izteče po koncu te sezone, je med navijači Rijeke, med katerimi ima slovenski trener status malodane božanstva, zavladala panika. Toliko bolj zaradi tega, ker Kek in njegovi nadrejeni možnosti za odhod z Reke niso izrecno zanikali, a medtem se je zgodba očitno obrnila v drugo smer.

Bodo navijači Rijeke že v nedeljo proslavljali zgodovinski prvi naslov državnega prvaka? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bodo navijači Rijeke že v nedeljo proslavljali zgodovinski prvi naslov državnega prvaka? Foto: Grega Valančič/Sportida

Po veliki zmagi so govorice potihnile

Do sobotnega derbija pred domačimi navijači proti Hajduku se je o zgodbi, ki je pred tednom dni dvignila veliko prahu, govorilo bolj malo. Po sobotni zmagi z 2:0, po kateri je Rijeka zelo blizu prvemu naslovu hrvaškega prvaka v zgodovini kluba (tri kroge pred koncem ima pred zagrebškim Dinamom pet točk prednosti), je najprej na vrsto prišlo opisovanje dogodkov na velikem jadranskem derbiju.

Rijeka lahko že ta teden osvoji zgodovinski naslov

Zdaj, dan pred zelo pomembnim prvenstvenim gostovanjem Rijeke v Koprivnici pri Slavenu Belupu, sta glavna akterja zgodbe skoraj sočasno potrdila, da po koncu sezone na klopi Rijeke zagotovo ne bo prišlo do sprememb in še dodatno dvignila vročico na Reki, kjer z nestrpnostjo pričakujejo veliko slavje ob naslovu prvaka. Če se v sredo Dinamo Rijeki na lestvici ne bo približal, bi se lahko zgodilo že v nedeljo. Takrat bo Rijeka doma gostila predzadnjeuvrščeno Cibalio.

Trener z najdaljšim stažem v zgodovini Rijeke

Kek je na klop Rijeke sedel 27. februarja leta 2013 in postal trener z najdaljšim stažem v zgodovini tega hrvaškega prvoligaša. V tem obdobju je Rijeki prinesel dve lovoriki: pokalno in superpokalno.

V zadnjih treh sezonah je bil z Rijeko v hrvaškem prvenstvu vselej drugi.

Dvakrat se je z Rijeko uvrstil tudi v skupinski del lige Europa.

Ne spreglejte