Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

3

Natisni članek

Luka Zahović Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor

Petek, 14. 7. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Proslava zadetkov Maribora (je) buri(la) duhove

Luka Zahović se je opravičil za svoje ravnanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

3

Luka Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Junaka Maribora pri sredini zmagi nad Zrinjskim v Mostarju z 2:1, kapetan Marcos Tavares in Luka Zahović, sta s proslavljanjem zadetkov, ki sta ju dosegla, poskrbela za nekaj vroče krvi. Zdaj sta svoje početje razložila. Mladi napadalec se je tudi opravičil.

Maribor je v sredo v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov zmagal v Mostarju z 2:1 in si pred povratno tekmo, ki bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu, priigral lepo prednost. Praktično ga ni človeka, ki ne verjame v to, da je Maribor že napredoval in si zagotovil še vsaj štiri evropske tekme.

Junaka nove evropske zmage sta bila napadalca slovenskega prvaka. Luka Zahović je po sijajni akciji Gregorja Bajdeta in predvsem Dina Hotića, ki je s sijajno podajo prebil obrambo Zrinjskega, zadel v 43. minuti in dosegel prvi gol na tekmi. Ko je žoga končala v mreži, je postavil prst na usta. To je bila gesta, s katero je domačinom sporočil, naj bodo tiho, in marsikoga razburil.

Pred tekmo je namreč Blaž Slišković govoril o tem, da je bil Maribor na zadnji pripravljalni tekmi proti Krasnodarju videti smešno. Trener Zrinjskega je pozneje sicer zatrdil, da česa takšnega nikoli ni rekel in da so ga novinarji narobe razumeli.

Zaveda se, da ni ravnal prav

Dosegel je prvi gol Maribora v sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Dosegel je prvi gol Maribora v sezoni. Foto: Vid Ponikvar "Rad bi se opravičil za potezo po doseženem zadetku, ki je bila namenjena domači klopi. Določene izjave njihovega trenerja pred tekmo, a tako se kljub temu ne bi smel odzvati. V tistem trenutku me je poneslo in nisem ravnal prav. Danes mi je žal, zato bi se rad trenerju Zrinjskega, ki je legenda nogometa s področja nekdanje skupne države, opravičil," je po tekmi povedal mladi napadalec, ki je bil v zadnjih dneh v središču pozornosti tudi zaradi tega, ker naj bi bil blizu vnovičnemu odhodu v tujino.

"Naš način je drugačen. Mi smo pred tekmo spoštljivi in raje govorimo na igrišču. Ravnal sem napačno, a tudi to je del nogometa. Najbolj pomembno pa je, da smo pokazali, da smo boljša ekipa. To želimo dokazati tudi na povratni tekmi," je še dejal napadalec, ki je bil na igrišču 71 minut.

Potem ga je zamenjal Marcos Tavares in postal junak, potem ko je v 93. minuti, vmes je prvak Bosne in Hercegovine izenačil izid, uspešno realiziral enajstmetrovko in Mariboru kljub igralcu manj prinesel zmago.

Nikdar ni niti pomislil, da bi jezil nasprotnikove navijače

Toda tudi on je s proslavo zadetka, že njegovega 18. v kvalifikacijah za evropske pokale, s čimer je postal rekorder, razburil domačine. Ko je zadel, je z rokami gestikuliral proti tribuni, na kateri so bili domači navijači in jih razjezil. Ne nalašč, po tekmi je pojasnil, kaj se je dogajalo.

Kapetan Maribora Marcos Tavares je pojasnil, zakaj je proslavljal tako, kot je. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Kapetan Maribora Marcos Tavares je pojasnil, zakaj je proslavljal tako, kot je. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Moje slavje je bilo namenjeno moji družini, ki je bila na tribuni. Nikdar nisem pomislil, da bi s takšno nešportno potezo jezil navijače Zrinjskega. Česa takega si nikoli ne bi dovolil. Žena in štirje otroci so bili namreč nameščeni prav nad tribuno z domačimi navijači," je pojasnil kapetan Maribora, ki je z dlanema "izrisal" podobo srca.

"Tekel sem proti njim, da bi skupaj slavili, nikakor pa ne zaradi tega, da bi koga provociral. To moram poudariti, saj je bilo celotno dogajanje zelo korektno. V Mostarju so nas lepo sprejeli in na tak način se želimo oddolžiti v Mariboru," je pojasnil z naskokom najbolj priljubljeni mariborski nogometaš zadnjega obdobja, ki si je tak status ob številnih zadetkih priboril tudi z vzornim vedenjem.


Kaj se je dogajalo v Mostarju?

Ne spreglejte