Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
22.57

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

Josip Iličić Benjamin Verbič Kevin Kampl Miha Blažič Samir Handanović Bayern München Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov

Sreda, 21. 10. 2020, 22.57

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (1. krog)

Debakel Oblaka v Münchnu, remi Handanovića in zmagovit povratek Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Jan Oblak | Jan Oblak si tokratnega gostovanja v Münchnu ne bo zapomnil po dobrem. | Foto Reuters

Jan Oblak si tokratnega gostovanja v Münchnu ne bo zapomnil po dobrem.

Foto: Reuters

V sredo smo v ligi prvakov prav tako videli tri slovenske nastope. V središču pozornosti je bil Jan Oblak, ki je z Atleticom doživel debakel v Münchnu, evropski prvak Bayern ga je premagal s 4:0. Samir Handanović je Interju pomagal do remija z 2:2 proti Borussii Mönchengladbachu. Josip Iličić, ki se je vrnil po daljši odsotnosti, se je pri zmagi Atalante s 4:0 nad danskim Midtyllandom izkazal z asistenco. Velik spodrsljaj si je privoščil Real, ki je proti močno oslabljenemu Šahtarju v Madridu izgubil z 2:3.

Bayern Atletico
Sportal Sodnik razbesnel Nemca: Kaj se dogaja? Igramo proti največjim nasilnežem v Evropi.

Jan Oblak je na prvih štirih tekmah nove sezone prejel samo en gol, zdaj pa je moral na eni tekmi po žogo v svojo mrežo kar štirikrat. Evropski prvak Bayern je Atletico v Münchnu v skupini A povsem nadigral in ga z goli Kingsleyja Comana, ki je zadel dvakrat, Leona Goretzke in Corentina Tolissoja premagal kar s 4:0. Oblak je v svojem 262. nastopu za Atletico šele drugič prejel štiri gole. Tudi prvič se mu je to, zanimivo, zgodilo v Nemčiji. Prav tako v ligi prvakov je v sezoni 2018/19 v Dortmundu proti Borussii izgubil z 0:4.

Na drugi tekmi skupine A sta se Salzburg in moskovska Lokomotiva v Avstriji izmenjala v vodstvu, potem pa remizirala z 2:2.

Handanović od vodstva do zaostanka in na koncu remija

Samir Handanović v akciji na tekmi proti Borussii Mönchengladbachu. | Foto: Getty Images Samir Handanović v akciji na tekmi proti Borussii Mönchengladbachu. Foto: Getty Images V skupini B je Inter v Milanu s kapetanom Samirjem Handanovićem med vratnicama remiziral proti Borussii Mönchengladbach z 2:2. Milančani so z novim golom Romeluja Lukakuja prišli do vodstva, gostje pa do izenačenja z enajstmetrovke, ki jo je sodnik dosodil po posredovanju Vara, in pet minut pred koncem tekme tudi do vodstva, a je v zadnji minuti Lukaku zadel še drugič in poskrbel za remi.

Na prvi tekmi v tej skupini smo videli veliko presenečenje, saj je 13-kratni evropski prvak Real proti Šahtarju izgubil z 2:3, potem ko so Ukrajinci vodili že s 3:0, na koncu pa trepetali za zmago. Real je namreč v 92. minuti, ko je zadel Ernesto Valverde, že slavil remi, potem pa se je oglasil VAR in gol urugvajskega vezista razveljavil. Podvig Šahtarja je toliko večji, ker Ukrajinci zaradi težav s poškodbami in novim koronavirusom v Španiji niso računali na kar 10 nogometašev. Za Real, ki ga konec tedna čaka el clasico, je bil to po porazu proti Cadizu v prvenstvu še drugi spodrsljaj v nizu.

Pri zmagi Šahtarja v Madridu je blestel Brazilec Tete. | Foto: Reuters Pri zmagi Šahtarja v Madridu je blestel Brazilec Tete. Foto: Reuters

Iličić je prišel na igrišče in se izkazal z asistenco

V skupini D je Atalanta pričakovano prišla do polnega izkupička pri danskem Midtyllandu, potem ko je tri zadetke zabila že v prvem polčasu. Takrat na igrišču še ni bilo Josipa Iličića, ki se je pretekli konec tedna na prvenstveni tekmi v Neaplju na igrišče po psihičnih težavah, s katerimi se je boril, vrnil po več kot treh mesecih odsotnosti. Slovenski reprezentant, ki je ob svojem zadnjem nastopu v ligi prvakov osupnil s štirimi goli v mreži Valencie, je na igrišče prišel v 68. minuti, tik pred koncem tekme pa se že izkazal z asistenco za četrti, zadnji gol gostov in zmago s 4:0.

Sportal Kdaj bo Josip Iličić lahko govoril o svojih psihičnih težavah? #kolumna

V drugi tekmi skupine je Liverpool z avtogolom argentinskega branilca Ajaxa Nicolasa Tagliafica zmagal z 1:0.

V skupini C je Manchester City po preobratu s 3:1 premagal Porto, Olympiacos pa je z golom v sodnikovem dodatku v Pireju premagal Marsielle z 1:0.

 

Miha Blažič (ob Lionelu Messiju) v akciji na tekmi proti Barceloni. | Foto: Reuters Miha Blažič (ob Lionelu Messiju) v akciji na tekmi proti Barceloni. Foto: Reuters

Verbič ni dočakal Ronalda, Blažič je spoznal Messija

V torek so bile na sporedu prve tekme. V najbolj zanimivi tekmi dneva je Manchester United v Parizu z 2:1 premagal evropskega podprvaka PSG, pri katerem naj bi se po bolečem porazu tresel trenerski stolček Nemcu Thomasu Tuchelu.

V isti skupini je RB Leipzig našega Kevina Kampla z 2:0 odpravil Istanbul Basaksehir. Nekdanji slovenski reprezentant je igral vso tekmo in se izkazal z asistenco. Nemce je pred tekmo zmotila novica, da se je z novim koronavirusom okužil njihov nogometaš Amadau Haidara, a so potem vseeno igrali in prišli do pomembnih točk.

Sportal Kampl dokončno zaprl vrata Sloveniji?

Na delu sta bila še dva slovenska nogometaša. Oba v skupini G. Benjamin Verbič, ki je igral od 70. minute, je v Kijevu prisostvoval debiju Andrea Pirla v ligi prvakov na klopi Juventusa, ki je brez Cristiana Ronalda (zaradi okužbe s koronavirusom je ostal v Torinu) zmagal z 2:0.

Miha Blažič je medtem lahko v Barceloni s Ferencvarošem na igrišču spoznal Lionela Messija ob porazu z 1:5. Enega od petih zadetkov je prispeval tudi argentinski super zvezdnik. Slovenski branilec je pri gostih igral od prve do zadnje minute.

V skupini F smo videli presenetljivo zmago Club Brugga z 2:1 proti Zenitu v Rusiji, presenetljiv pa je tudi poraz Borussie Dortmund z 1:3 v Rimu proti Laziu.

V skupini E sta se oba obračuna končala z remijem. Chelsea in Sevilla sta z 0:0 remizirala v Londonu, točki pa sta si ob remiju z 1:1 razdelila tudi debitanta v ligi prvakov Rennes in ruski Krasnodar.

Če bo vse potekalo po načrtih in brez večjih zapletov, se bo o novem evropskem prvaku odločalo 29. maja 2021 v Istanbulu.

Liga prvakov, skupinski del (1. krog):

Torek, 20. oktober:
Skupina E:
Chelsea : Sevilla 0:0

Rennes : Krasnodar 1:1 (0:0)
Guirassy 56./11m; Ramirez 59.
                      
Skupina F:
Zenit St. Peterburg : Club Brügge 1:2 (0:0)
Horvath 74./a.g.; Dennis 63., de Ketelaere 90.+3.

Lazio : Borussia Dortmund 3:1 (2:0)
Immobile 6., Hitz 23./a.g., Akpa Akpro 76.; Haaland 71.
                      
Skupina G:
Dinamo Kijev : Juventus 0:2 (0:0)
Morata 46., 84.
Benjamin Verbič je igral od 71. minute.

Barcelona : Ferencvaroš 5:1 (2:0)
Messi 27./11m., Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., Dembele 89.; Kharatin 70./11m. R.K.: Pique 68./Barcelona.
Miha Blažič (Ferencvaroš) je igral vso tekmo.
                      
Skupina H:
RB Leipzig : Istanbul Basaksehir 2:0 (2:0)
Angelino 16., 20.
Kevin Kampl (RB Leipzig) je igral do 58. minute.

PSG : Manchester United 1:2 (0:1)
Martial 55./a.g.; Fernandes 23./11m., Rashford 87.

Sreda, 21. oktober:
Skupina A:
Red Bull Salzburg : Lokomotiva Moskva 2:2 (1:1) 
Szoboszlai 45., Junuzović 50.; Eder 19., Lisakovič 75.

Bayern München : Atletico Madrid 4:0 (2:0)
Coman 28., 72., Goretzka 41., Tolisso 66.   
Jan Oblak je za Atletico branil vso tekmo.              

Skupina B:
Real Madrid : Šahtar Donjeck 2:3 (0:3)  
Modrić 54., Vinicius Junior 58.; Tete 20., Varane 33./a.g., Solomon 42.

Inter : Borussia Mönchengladbach 2:2 (0:0) 
Lukaku 49., 90.; Bensebaini 63./11m              
Samir Handanović je za Inter igral vso tekmo.  

Skupina C:
Manchester City : Porto 3:1 (1:1)   
Aguero 21./11m, Gündogan 65., Torres 74.; Luis Diaz 14.

Olympiakos : Marseille 1:0 (0:0)   
Koka 90.
                      
Skupina D:
Ajax : Liverpool 0:1 (0:1)   
Tagliafico 35./a.g.

Midtjylland : Atalanta 0:4 (0:3)
Zapata 25., Gomez 36., Muriel 42., Mirančuk 88.
Josip Iličić je za Atalanto igral od 68. minute.

 

Ne spreglejte