Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
22.52

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

UEFA liga prvakov Miha Blažič Benjamin Verbič

Sreda, 30. 9. 2020, 22.52

12 mesecev

LIGA PRVAKOV, KVALIFIKACIJE (PLAY-OFF, POVRATNE TEKME)

Znani vsi udeleženci lige prvakov, kjer bo tudi šest Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Benjamin Verbič | Benjamin Verbič je konec prejšnjega tedna dosegel prvi zadetek v tej sezoni. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Benjamin Verbič je konec prejšnjega tedna dosegel prvi zadetek v tej sezoni.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V torek in sredo je postalo znanih še zadnjih šest udeležencev skupinskega dela lige prvakov. Med tistimi, ki se bodo vsaj do zime družili z elito in poskrbeli za finančni dobiček, sta tudi slovenska legionarja na delu v Ukrajini in na Madžarskem Benjamin Verbič in Miha Blažič. Verbičev Dinamo je v torek še v drugo ugnal Gent (3:0), Blažič pa je s Ferencavrošem še drugič remiziral z Moldejem (0:0) in napredoval zaradi več doseženih golov v gosteh. V skupinskem delu lige prvakov bo tako nastopilo šest Slovencev.

Udeleženci skupinskega dela lige prvakov bodo prejeli finančno nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa), vredno več kot 15 milijonov evrov. Šestindvajset klubov si je druženje med elito zagotovilo neposredno, v kvalifikacijah pa je v torek in sredo postalo znanih še šest "srečnežev". To so Dinamo Kijev, Ferencvaroš, Olympiacos, Krasnodar, Red Bull Salzburg in Midtjylland.

Dinamo Kijev je s pomočjo Benjamina Verbiča v torek še drugič ugnal Gent. Na prvi tekmi je ukrajinska ekipa slavila z 2:1, doma pa je bila boljša s kar 3:0. Vojničan je danes igral od 59. minute, se je pa izkazal konec prejšnjega tedna na tekmi ukrajinskega prvenstva, na kateri je Dinamu pomagal do visoke zmage nad Minaijem s 4:0. V prvem polčasu je najprej zapravil strel z bele točke, nato je zadel vratnico in prispeval "podajo" za drugi gol Dinama, na 3:0 pa povišal prednost s prefinjenim strelom, ko se je veselil prvega zadetka v novi sezoni.

Madžarski prvak Ferencvaroš v nasprotju z Dinamom konec prejšnjega tedna ni imel prvenstvene tekme. Moči je varčeval za domači evropski izpit z Moldejem, krvnikom slovenskih prvakov Celjanov, s katerim je na prvi tekmi na Norveškem remiziral s 3:3. Tudi tokrat sta se ekipi razšli brez zmagovalca (0:0), a so Miha Blažič, ki je igral vso tekmo, in soigralci napredovali med 32 najboljših evropskih klubov zaradi več doseženih golov v gosteh.

Neposredna udeležba v skupinskem delu lige prvakov (26):

Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig/Kevin Kampl, Borussia Mönchengladbach (vsi Nem), Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid/Jan Oblak, Sevilla (vsi Špa), Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea (vsi Ang), Juventus, Inter/Samir Handanović, Atalanta/Josip Iličić, Lazio (vsi Ita), PSG, Marseille, Rennes (vsi Fra), Zenit St. Peterburg, Lokomotiv Moskva (oba Rus), Porto (Por), Club Brugge (Bel), Šahtar Doneck (Ukr), Istanbul Basaksehir (Tur), Ajax (Niz).

Liga prvakov, kvalifikacije (3. krog)

Povratne tekme:
Torek, 29. september:

Dinamo Kijev* : Gent 3:0 (2:0) /2:1/
Benjamin Verbič (Dinamo) je v igro vstopil v 59. minuti.
Ferencvaroš* : Molde 0:0 /3:3/
Miha Blažič (Ferencvaroš) je igral celo tekmo.
Omonia Nikozija : Olympiacos* 0:0 /0:2/

Sreda, 30. september:
PAOK Solun : Krasnodar* 1:2 (0:0) /1:2/
Red Bull Salzburg* : Maccabi Tel Aviv 3:1 (2:1) /2:1/
Midtjylland* : Slavia Praga 4:1 (0:1) /0:0/

// - rezultat prvih tekem
*Klubi, ki so napredovali v skupinski del.

Ne spreglejte