Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
22.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

Juventus Ajax Amsterdam Porto Tottenham Liverpool Barcelona Manchester United Manchester City UEFA liga prvakov

Sreda, 10. 4. 2019, 22.54

12 mesecev

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme)

Barcelona na Otoku do minimalne prednosti, v Amsterdamu brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je zadel za vodstvo Juventusa. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je zadel za vodstvo Juventusa.

Foto: Reuters

V nogometni ligi prvakov sta bila danes na sporedu preostala dva četrtfinalna obračuna. Barcelona je na Old Traffordu proti Manchester Unitedu slavila z 0:1, Ajax in Juventus sta se v Amsterdamu razšla brez zmagovalca (1:1). Tottenham je v torek v prvi tekmi četrtfinala na svojem novem štadionu v Londonu premagal Manchester City z 1:0 in prišel do prednosti pred povratno tekmo, ki bo prihodnji teden. Še bližje polfinalu je Liverpool, ki je pred domačimi navijači z 2:0 odpravil Porto.

Napeto je bilo v Manchestru in Amsterdamu. Rdeči vragi, ki so v osmini finala presenetili PSG, so poskušali prekrižati načrte še Barceloni, a na prvi tekmi so bili neuspešni. Španski vratar David de Gea je moral že v 13. minuti po žogo v svojo mrežo. Ob strelu Luisa Suareza z glavo je žoga oplazila Luka Shawa in končala v golu. Glavni sodnik Gianluca Rocchi je najprej pokazal na prepovedani položaj, a se je nato ob posvetu s preostalimi sodniki premislil in gol je obveljal. Obe ekipi sta si v nadaljevanju priigrali nekaj priložnosti, a do konca tekme gledalci v Manchestru niso več videli zadetkov.

Cristiano Ronaldo je v zadnji minuti prvega polčasa popeljal Juventus v vodstvo. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je v zadnji minuti prvega polčasa popeljal Juventus v vodstvo. Foto: Reuters

Pred velikim izzivom je bil tudi Ajax. Po skalpu trikratnega zaporednega prvaka madridskega Reala želi izločiti še sloviti Juventus. Prva tekma se je končala brez zmagovalca. Portugalec Cristiano Ronaldo se je po poškodbi mišice vrnil na igrišče prav na tej tekmi in ob koncu prvega polčasa poskrbel za vodstvo stare dame. Joao Cancelo je lepo podal v kazenski prostor, v katerega je odlično vtekal Ronaldo in domačega vratarja Andrea Onano ugnal s strelom z glavo.

Veselje Torinčanov ni trajalo dolgo, saj je Ajax hitro po začetku drugega polčasa izenačil prek Brazilca Davida Neresa, ki je s tem tudi postavil končni izid.

Poleg Portugalca se je na igrišče vrnil tudi Brazilec Douglas Costa, ki je bil odsoten kar dva meseca, obračun je začel na klopi za rezerve, v igro pa je vstopil v 60. minuti, ko je zamenjal Hrvata Maria Mandžukića. Zaradi poškodbe gležnja je dvoboj v domovini tulipanov preskočil Nemec Emre Can.

V Amsterdamu je bilo že nekaj ur pred tekmo izjemno vzdušje, a so navijaško norijo prekinili izgredi, posredovati je morala policija.

Giorgio Chiellini
Sportal Pozabite Ronalda, Juventus skrbi tale možakar
Ole Gunnar Solskjaer
Sportal Nad zvezdnika Barcelone s strahovi iz otroštva

Tottenham do prednosti

V angleškem obračunu četrtfinala najmočnejše nogometne lige na svetu je bil v prvem polčasu bližje vodstvu Manchester City, ki je imel že po 13. minutah igre na voljo enajstmetrovko, a je ni izkoristil. Vratar Tottenhama Hugo Lloris je obranil strel najboljšega strelca angleških prvakov Sergia Agüera.

Harry Kane
Sportal Kruti udarec za Tottenham, ki moli za zdravje prvega zvezdnika

V drugem polčasu smo na novem štadionu Tottenhama v Londonu, ki je stal več kot milijardo evrov, dočakali edini gol. Najprej je za domače kazalo slabo, saj se je na začetku drugega dela igre poškodoval njihov najboljši strelec Harry Kane, v 78. minuti pa so navijači v Londonu eksplodirali od veselja, ko je zmagoviti gol zabil Južnokorejec Son Heung-Min.

Josepu Guardioli, ki je v Manchester City prišel leta 2016, tako po prvi tekmi četrtfinala grozi, da bo še v tretji sezoni v nizu prejel evropsko klofuto. V sezoni 2016/7 je izpadel v osmini finala proti Monacu, v prejšnji sezoni pa je bil za Španca, ki je Barcelono popeljal do dveh evropskih naslovov, v četrtfinalu usoden Liverpool.

Roberto Firmino je Liverpool sredi prvega polčasa popeljal v vodstvo z 2:0. | Foto: Reuters Roberto Firmino je Liverpool sredi prvega polčasa popeljal v vodstvo z 2:0. Foto: Reuters

Liverpool blizu drugega polfinala v dveh letih

Ta je tokrat na Anfieldu prišel do lepe prednosti proti Portu in je na dobri poti, da ostane v igri za veliki finale, v katerem se je znašel že lani.

Za Liverpoolčane je že po petih minutah igre zabil Naby Keita, v 26. minuti pa je zadel še brazilski napadalec Roberto Firmino in, kot se je izkazalo pozneje, postavil končni izid.

Povratne tekme bodo prihodnji teden, 16. in 17. aprila, finale pa bo 1. junija v Madridu na štadionu Wanda Metropolitano, kjer je doma Atletico Jana Oblaka.

Ne spreglejte