Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 4. 2021,
22.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

1

Natisni članek

Porto Chelsea Borussia Dortmund Manchester City Bayern München PSG Liverpool Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 14. 4. 2021, 22.54

12 mesecev

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme)

Real odbil vse nalete Liverpoola, Man City po preobratu nasmejan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

1

Liverpool, Real Madrid | Real Madrid se je uvrstil v polfinale. | Foto Reuters

Real Madrid se je uvrstil v polfinale.

Foto: Reuters

Real Madrid in Manchester City sta v sredo postala še zadnja dva polfinalista lige prvakov. Real je na povratnem obračunu v Liverpoolu ubranil prednost s prve tekme (3:1), potem ko se je drugo srečanje končalo brez zadetkov. Manchester City pa je tako kot na prvi tekmi tudi v gosteh pri Borussii Dortmund zmagal z identičnim rezultatom 2:1. Že v torek sta se v polfinale uvrstila PSG, ki se bo v polfinalu pomeril z Manchester Cityjem, in Chelsea, ki ga čaka Real Madrid.

Hansi Flick
Sportal Besede legende zatresle Nemčijo, pri Bayernu se obetajo velike spremembe

V Liverpoolu, kjer sta se pomerila angleški prvak in Real Madrid, je bilo vroče že pred začetkom tekme, saj je eden izmed privržencev domače ekipe v avtobus gostujoče ekipe vrgel flašo. Ta je razbila zaščitni sloj okna zraven sedeža, kjer je sedel strateg Reala Zinedine Zidane, na srečo pa nihče ni bil poškodovan. Tekma na Anfieldu je sicer, tako kot je to praksa že celotno sezono, potekala pred praznimi tribunami.

V sredo smo bili podobno kot dan pred tem priča še eni ponovitvi finala lige prvakov, in sicer tistega iz leta 2018, tako kot takrat pa je bil tudi tokrat po koncu prešerno razpoložen Real, ki je levji delež k napredovanju opravil že na prvi tekmi v Madridu, ki jo je dobil s 3:1. Liverpool je bil sicer na povratnem srečanju podjetnejši, angleški prvaki so si priigrali nemalo priložnosti, a zadetka nismo videli. Mohamed Salah je že v drugi minuti zapravil izjemno priložnost, bil je povsem sam pred Thibautom Courtoisom, a mu je belgijski vratar slab strel po sredini gola ubranil. Sledilo je še nekaj nevarnih napadov domačih, vendar so jih gosti uspeli umiriti, nato pa tudi sami začeli ogrožati tekmečeva vrata, Karim Benzema je v 20. minuti zadel vratnico.

Mohamed Salah je zapravil številne priložnosti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mohamed Salah je zapravil številne priložnosti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Domači so novi pritisk izvedli pred odhodom na odmor, si pripravili novi dve priložnosti, toda tako Salah kot tudi Georginio Wijnaldum sta streljala čez gol. Courtois se je izkazal tudi na začetku drugega dela, ko je ubranil nevaren poskus Roberta Firmina, tudi Salah je v nadaljevanju še poskušal, toda pri zaključnih strelih ni bi natančen. To bi Španci lahko kaznovali, toda domači vratar Alisson Becker je preprečil veselje Viniciusa Jr., Benzema pa je z glavo slabo streljal. Kljub dobri tekmi in številnim priložnostim, precej več so jih zapravili domači, sta mreži ostali nedotaknjeni, napredovanja pa so se veselili nogometaši španskega kluba.

Borussia Dortmund Manchester City Josep Guardiola
Sportal Konec prekletstva za Guardiolo, Mourinho ni več edini

Guardioli kaj takšnega ni uspelo še nikoli

Z naslovom evropskega prvaka se, odkar je prišel na Otok, spogleduje Josep Guardiola, ki se mu je po drugi zmagi z Manchester Cityjem nad Borussio Dortmund s sinjemodrimi prvič uspelo zavihteti med najboljše štiri ekipe v ligi prvakov. Podjetnejše so sicer srečanje odprli domači nogometaši, ki so v 15. minuti po golu 17-letnega Juda Bellinghama stopili na prag polfinala, a so gostje v drugem polčasu potek tekme obrnili v svojo korist. Najprej je v 55. minuti po nespretnem posredovanju in igranju z roko Emreja Cana z bele pike zadel Riyad Mahrez, zadnji žebelj v krsto nemške ekipe pa je z zadetkom s približno 17 metrov v 75. minuti postavil Phil Foden.

Riyad Mahrez je z bele pike izenačil izid v Dortmundu. | Foto: Reuters Riyad Mahrez je z bele pike izenačil izid v Dortmundu. Foto: Reuters

PSG zmagovalec drame v Parizu, Chelsea kljub porazu napredoval

Po spektakularni prvi tekmi, na kateri smo videli kar pet golov, je bilo zelo pestro v torkovem dvoboju med PSG in Bayernom tudi v Parizu. Čeprav smo videli samo en gol, je bilo dogajanje na igrišču stadiona Park princev v Parizu dramatično.

Lanskoletni finale proti Bayernu je PSG izgubil, tokrat pa Bavarce izločil v četrtfinalu lige prvakov. | Foto: Reuters Lanskoletni finale proti Bayernu je PSG izgubil, tokrat pa Bavarce izločil v četrtfinalu lige prvakov. Foto: Reuters

Bolje je tekmo začel PSG, pri katerem je nemir v nasprotnikove vrste vnašal predvsem Neymar, ki je dvakrat zatresel tudi okvir vrat. Potem je neučinkovitost Parižanov kaznoval Maxim Choupo-Moting, ki je v 31. minuti zadel za vodstvo z 1:0.

Bavarci, ki so bili močno oslabljeni, saj tudi tokrat niso mogli računati na najboljšega evropskega strelca Roberta Lewandowskega, igrala pa nista niti Serge Gnabry in Leon Goretzka, ki je odpadel tik pred tekmo, so v drugem polčasu napadali za drugi zadetek, imeli nekaj priložnosti, a jim ni uspelo. Sprijazniti so se morali z izpadom in se poslovili od sanj o ubranitvi naslova, medtem ko bo PSG še naprej vztrajal na poti do velikega cilja katarskih lastnikov. Zmage v ligi prvakov.

Leipzig Tottenham Julian Nagelsmann
Sportal Nesojeni novi trener Bayerna hitro demantiral Matthäusa

Na drugi tekmi večera je Chelsea v vlogi domačina na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana, ki je gostil tudi prvo tekmo, branil prednost proti Portu s prve tekme z 2:0. Londončani so pričakovano napredovali, čeprav so tudi oni izgubili. Toda negotovost je na tekmi med Chelseajem in Portom trajala le nekaj sekund. Portugalci so namreč do vodilnega gola, zadel je Iranec Mehdi Taremi, prišli šele v 94. minuti. Le nekaj trenutkov za tem je sodnik označil konec tekme.

Thomas Tuchel
Sportal Trener modrih pojasnil, zakaj bi se raje pomeril z Realom

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

Torek:
PSG : Bayern München 0:1 (0:1) /3:2/
Choupo-Moting 41.

Chelsea : Porto 0:1 (0:0) /2:0/
Tarim 94.

Sreda:
Liverpool : Real Madrid 0:0 /1:3/

Borussia Dortmund : Manchester City 1:2 (1:0) /1:2/
Bellingham 15.; Mahrez 55./11m., Foden 75.

/ / - izidi prvih tekem

Polfinalna para:
PSG - Manchester City
Real Madrid - Chelsea

Polfinale bo 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Ne spreglejte