Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2019,
22.56

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

Jaka Bijol Robert Berić Miha Blažič Kenan Bajrić Andraž Šporar Domen Črnigoj Benjamin Verbič Roman Bezjak Liga Europa Vid Belec

Četrtek, 19. 9. 2019, 22.56

4 leta, 7 mesecev

Liga Europa, skupinski del (1. krog)

Šporar junak zmage nad turškim velikanom, uspešen tudi Verbič #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
Andraž Šporar | Andraž Šporar je dosegel dva zadetka. | Foto Reuters

Andraž Šporar je dosegel dva zadetka.

Foto: Reuters

Po ligi prvakov je danes s tekmami uvodnega kroga v novo sezono vstopila tudi liga Europa. Zadnji zmagovalec Chelsea nastopa v ligi prvakov, v skupinskem delu evropske lige pa se predstavlja devet slovenskih legionarjev. Med njimi ne manjka aktualnih reprezentantov, v izbrani vrsti ne nastopa le Kenan Bajrić (Slovan).

Jan Oblak, Atletico Madrid
Sportal Oblak po preobratu do točke, Stojanoviću slovenski obračun z Iličićem

Slovenski udeleženci v evropski ligi, ki že tradicionalno poteka ob četrtkih, igrajo v petih skupinah. Vsak udeleženec je od Evropske nogometne zveze (Uefa) prejel skoraj tri milijone evrov nagrade, boj za nove točke in zaslužke pa se je že začel. 

Verbič uspešen proti Švedom, ki so izločili Domžale Benjamin Verbič je proti Izraelu navdušil z dvema zadetkoma. Uspešen je bil tudi v prvem krogu lige Evropa. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je proti Izraelu navdušil z dvema zadetkoma. Uspešen je bil tudi v prvem krogu lige Evropa. Foto: Reuters  

V skupini A je ciprski prvak Apoel z Vidom Belcem in nedavnim junakom reprezentančne zmage nad Izraelom Romanom Bezjakom izgubil proti Dudelangeu (3:4). Oba slovenska nogometaša sta odigrala vseh 90 minut.

Tudi v skupini B sta bila na delu kluba dveh Slovencev. Benjamin Verbič, strelec dveh zadetkov proti Izraelu, je s kijevskim Dynamom ugnal Malmö. Slovenski reprezentant je igral celo tekmo, v 51. minuti je prejel rumeni karton.

V skupini B nastopa tudi Lugano Domna Črnigoja, ki se je na zadnji reprezentančni akciji poškodoval. Njegov klub je bil v prvem krogu neuspešen na gostovanju na Danskem pri Köbenhavnu.

Karius
Sportal Agonija Nemca, ki si ga je po Realu privoščil še Slovenec #video

Berić neuspešen, Šporar blestel na Slovaškem

St. Etienne Roberta Berića, ki je na igrišče vstopil v 72. minuti, je v skupini I, kjer ne bo manjkalo "sosedskih" spopadov, moral priznati premoč belgijskemu Gentu. V skupini K sta bila na delu nekdanja soigralca iz vrst ljubljanske Olimpije Andraž Šporar in Kenan Bajrić, ki sta za začetek s Slovanom v Bratislavi ugnala turškega velikana Bešiktaš. Šporar je prikazal vrhunsko predstavo. Slovenski napadalec je v 14. minuti izkoristil napako vratarja Lorisa Kariusa in Slovan popeljal v vodstvo. V 58. minuti je Šporar zadel še enkrat in poskrbel za izenačenje na 2:2, podal pa je tudi za tretji zadetek slovaškega kluba. Bajrić je igral od 88. minute.

Prvi gol Šporarja:

Drugi gol Šporarja:

Dva Slovenca sta bila dejavna tudi v skupini H. Moskovski CSKA z Jako Bijolom (igral je do 54. minute) je za začetek visoko izgubil v Razdragu pri Ludogorcu, evropskem krvniku slovenskega prvaka NK Maribor. Madžarski prvak Ferencvaroš z obrambnim stebrom Miho Blažičem je evropsko pot začel z remijem na odmevnem gostovanju pri Espanyolu.

Jasmin Kurtić
Sportal Dvojno razočaranje za Miho Zajca

Partizan edini iz nekdanje Jugoslavije

Evropska liga se bo igrala tudi na stadionu Partizana v Beogradu. | Foto: Getty Images Evropska liga se bo igrala tudi na stadionu Partizana v Beogradu. Foto: Getty Images Finale bo 27. maja 2020 na severu Poljske v Gdansku. Zmagovalca evropske lige čaka mikavna nagrada, zagotovljen nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2020/21. Če bo imel tega že zagotovljenega zaradi dobrih uvrstitev v domačem prvenstvu, si bo pravico do nastopa v skupinskem delu lige prvakov neposredno zagotovil tretjeuvrščeni klub francoskega prvenstva.

Med favoriti za osvojitev naslova izstopajo zadnji finalist Arsenal (Ang), zadnji polfinalist Eintracht Frankfurt (Nem), pa nekdanji serijski prvak Sevilla (Špa), mestna tekmeca iz Rima Lazio in Roma (oba Ita) ter Manchester United (Ang). Ta se želi vrniti na pota stare slave in se bo v skupini L meril tudi z beograjskim Partizanom, edinim klubom z območja nekdanje Jugoslavije, ki si je zagotovil nastop v skupinskem delu evropske lige prek kvalifikacij. Mariboru se ni posrečilo, saj ga je v play-offu po napeti končnici dvoboja v Ljudskem vrtu izločil Ludogorec.

Ne spreglejte