Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
22.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

6

Natisni članek

kvalifikacije NK Domžale NK Rudar Velenje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Liga Europa

Četrtek, 19. 7. 2018, 22.55

5 let, 9 mesecev

LIGA EUROPA, KVALIFIKACIJE, 1. KROG (PovratneTEKME)

Slovenski klubi nadaljujejo popotovanje po Evropi, Šporar streljal in podajal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

6

Maribor | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Maribora so se v četrtek kot prvi od treh slovenskih klubov, ki so bili na delu, uvrstili v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo, kjer jih bo čakal gruzijski Chikhura Sachkhere. Tudi na domačih tleh so bili boljši od kluba Partizani. Rudar je skupno s kar 10:0 odpihnil sanmarinskega predstavnika, zdaj ga čaka romunska Steaua. Zato pa so trepetali Domžalčani, ki so pred domačimi navijači igrali z 1:1. Od slovenskih legionarjev je bil razpoložen Andraž Šporar.

Pari 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa - slovenski klub

Olimpija Ljubljana – Crusaders (SIr)
Chikhura Sachkhere (Gru) - Maribor
Ufa (Rus) - Domžale
Rudar Velenje - Steaua (Rom)

Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem

Maribor je kot prvi slovenski klub začel s četrtkovim delom. Po golu Amirja Derviševića v 32. minuti je prišel v vodstvo, delo pa je v sodnikovem podaljšku zaključil izkušeni Marcos Tavares. Mariborčani se bodo v drugem krogu kvalifikacij za ligo Evropa pomerili z gruzijskim klubom Chikhura Sachkhere, ki je presenetljivo izločil izraelski Beitar Jerusalem.

Maribor Partizani
Sportal Mariborčani so tudi doma pokazali, da so boljši

Rudar je v drugi krog napredoval že na domači tekmi, na kateri so s kar 7:0 odpihnili Tre Fiori iz San Marina. Tudi na gostovanju je bil učinkovit in zmagal s 3:0. Velenjčani na naslednji stopnički čaka favorizirana romunska Steaua.

NK Rudar
Sportal Velenjski nogometaši prepričljivi tudi na drugi tekmi, zdaj jih čaka Steaua

Napredovanje so si zagotovili tudi Domžalčani. Na prvi tekmi so z 2:2 remizirali proti Širokemu Brijegu. Doma so po prvem polčasu po golu Daria Melnjaka vodili. Vse je kazalo na gladko napredovanje kluba iz Domžal, a so gostje v 73. minuti izenačili in poskrbeli za alarm v Domžalskem športnem parku. Na veselje domačih navijačev so Domžalčani na koncu napredovali, zdaj pa jih čaka pot k ruskemu klubu Ufa, za katerega igra Bojan Jokić.

Trem slovenskim klubom se bo v tem tekmovanju priključila tudi Olimpija, ki je že zaključila z nastopanjem v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Dario Melnjak
Sportal Domžalčani boljši od Širokega Brijega zaradi gola več v gosteh

Poleg slovenskih klubov so bili na delu še slovenski legionarji. Slovan Bratislava Andraža Šporarja in Kenana Bajrića je s kar 5:0 odpihnila moldavskega predstavnika. Šporar je zadel dva gola, podal pa je še za tretji in četrti gol. Bajrić je odigral celotno tekmo. Miha Blažič je s Ferencvarošem skušal izločili izraelski Maccabi, a bil za las prekratek. Slovenski vratar je moral enkrat po žogo v lastno mrežo. Andraž Struna je z Anorthosisom prav tako izpadel, Strune pa ni bilo v kadru.

Goli Andraža Šporarja

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte