Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2019,
22.53

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Benjamin Verbič Petar Stojanović Samir Handanović Liga Europa

Četrtek, 21. 2. 2019, 22.53

5 let, 1 mesec

Liga Europa, 1/16 finala (povratne tekme)

Handanović in Verbič brez težav. Podvig Zagrebčanov in gol, o katerem se bo govorilo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Dominik Livaković | Veliko veselje vratarja zagrebškega Dinama Dominika Livakovića. | Foto Reuters

Veliko veselje vratarja zagrebškega Dinama Dominika Livakovića.

Foto: Reuters

Samir Handanović z Interjem in Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom sta brez težav napredovala v osmino finala lige Europa. Podobno je uspelo tudi Petru Stojanoviću, ki pa za zagrebški Dinamo ni imel pravice nastopa. Hrvaškemu prvaku je pred domačimi navijači uspel podvig. Zenit, katerega član je bil še na dan tekme Miha Mevlja, ki pa je medtem našel nov klub, je napredoval, potem ko je doma odpravil Fenerbahče Mihe Zajca. Ta ni igral, saj je Turkom po njegovem prihodu zmanjkalo časa za registracijo za evropska tekmovanja.

Samir Handanović je z Interjem z 1:0 zmagal že na Dunaju, proti Rapidu pa zmage prišel tudi pred domačimi navijači, zmagal je s 4:0, in pričakovano napredoval v nadaljnje tekmovanje. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je po novem kapetan Milančanov, je branil vso tekmo.

Od prve do zadnje minute je igral tudi Benjamin Verbič za Dinamo, ki je v Kijevu z 1:0 odpravil Olympiakos in s skupnim izidom 3:2 napredoval. Tudi po zaslugi gola slovenskega reprezentanta, ki ga je ta dosegel na prvi tekmi v Pireju, kjer je postavil končni izid 2:2.

Dinamo je v Zagrebu brez pomoči Petra Stojanovića, ki zaradi kartonov ni smel igrati, gostil Viktorio Plzen, potem ko je na Češkem izgubil z 1:2. Hrvaški prvaki so navdušili, zmagali s 3:0 in napredovali, gol, ki so ga zabili povsem na začetku tekme, pa je bil mojstrovina, ki bo zagotovo kandidirala za gol sezone.

Gol Dinama Zagreba za 1:0:

Na sporedu je bil tudi obračun klubov slovenskih legionarjev, v katerem pa noben od dveh slovenskih reprezentantov ni zaigral. Zenit je s 3:1 doma odpravil Fenerbahče, nadoknadil zaostanek iz Istanbula (0:1) in napredoval. Mihe Mevlje v Evropi ni bilo na seznamu Zenita, saj Rusi nanj niso računali, ravno na dan tekme pa si je našel nov klub. Vrača se v Rostov, kjer je že igral.

Miha Mevlja
Sportal Miha Mevlja tik pred zdajci našel rešitev

Miha Zajc, ki je pred kratkim prestopil v Fenerbahče, je prišel prepozno, da bi ga Turki registrirali za evropsko tekmovanje.

Ne spreglejte