Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 3. 2018,
10.40

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

4

Natisni članek

prijateljske tekme Slovenija Gareth Bale Tomaž Kavčič

Sobota, 24. 3. 2018, 10.40

6 let, 1 mesec

Prijateljske tekme

Polom Slovenije, Hrvati dobili lekcijo, pred norim Ronaldom le še dva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

4

Josip Iličić Avstrija Slovenija prijateljska Celovec | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Celovcu z 0:3 priznala premoč Avstriji. To je bil prvi test za slovenske reprezentante pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča. Poškodovanega Jana Oblaka je v vratih Slovenije nadomeščal Vid Belec, kapetanski trak pa je nosil Bojan Jokić.

Avstrija : Slovenija 3:0 (2:0)
Alaba 15., Arnautović 36., 51.

Slovenska reprezentanca se je Avstrije lotila brez Jana Oblaka v vratih. Škofjeločan je namreč lažje poškodovan. Branil je Vid Belec, kapetanski trak pa nosil Bojan Jokić. Za Slovence se je tekma začela slabo, že v 15. minuti so namreč prejeli gol iz prostega strela (po prekrški Reneja Krhina približno 20 metrov od slovenskih vrat), Avstrijce je v vodstvo popeljal zvezdnik münchenskega Bayerna David Alaba. Slovenska obramba je brez dolgoletnega stebra Boštjana Cesarja plavala, Avstrijci so jo zlahka prebijali in v 36. minuti so po strelu Marka Arnautovića podvojili vodstvo.

V 42. je z močnim strelom znova poskusil Alaba in zadel prečko slovenskih vrat, na drugi strani pa je v 43. minuti iz prostega strela silovito sprožil tudi Josip Iličić, avstrijskega vratarja pa je rešila vratnica. Tudi drugi polčas so Slovenci začeli slabo, Arnautović je v 51. minuti domače popeljal do vodstva s 3:0. Agonija se je vlekla do konca, rezultat pa se ni več spremenil.

Rusi dobili porcijo, divjanje angleških navijačev

V petek se ni igralo le v Celovcu. Organizatorji poletnega svetovnega prvenstva Rusi so se pomerili z zvezdniško Brazilijo, ki je tudi brez poškodovanega Neymarja zmagala s 3:0. Argentina je brez kapetana Lionela Messija z 2:0 zmagala proti Italiji, svetovni prvaki Nemci pa so remizirali proti Španiji (1:1).

Nizozemska je z novim selektorjem Ronaldom Koemanom začela s porazom proti Angliji (0:1). Odločilni zadetek je v Amsterdamu v drugem delu dosegel zvezdnik Manchester Uniteda Jesse Lingard. Prijateljski obračun med tulipani in tremi levi so zaznamovali tudi navijaški izgredi gostujočih navijačev. V policijo so metali steklenice, več deset so jih pridržali.

Angleški navijači v Amsterdamu | Foto: Reuters Foto: Reuters

Francija zapravila visoko prednost, Ronaldo se ne ustavlja

Na delu sta bili tudi Francija in Portugalska. Prva je proti Kolumbiji že vodila z 2:0, na koncu pa Južnoameričanom morala priznati premoč s 3:2. V 85. minuti je končni rezultat z bele pike postavil branilec Sporting Gijona Juan Quintero.

Še enkrat več pa se je izkazal trenutno najbolj vroč nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, ki je letos neustavljiv. Na zadnjih devetih tekmah je dosegel 19 zadetkov, kar nanese v povprečju več kot dva na tekmo. Egipt je po zaslugi Mohameda Salaha dolgo vodil in bil blizu skalpa evropskih prvakov, a je v sodnikovem dodatku dvakrat v polno zadel zvezdnik Reala in obrnil rezultat.

Ronaldo je zdaj za Portugalsko zabil že 81 zadetkov. Pred njim sta le še Iranec Ali Daei (109) in legendarni Madžar Ferenc Puskas (84).

Zmagoviti zadetek za zmago Portugalske:

Najboljši strelci reprezentanc:

109 - Ali Daei (Iran)
84 - Ferenc Puskas (Madžarska)
81 - Cristiano Ronaldo (Portugalska)
80 - Kunišige Kamamoto (Japonska)
79 - Godfrey Chitalu (Zambija)
78 - Hussein Saeed (Irak)
77 - Pele (Brazilija)
...
71 - Miroslav Klose (Nemčija)
68 - Robbie Keane (Irska)
65 - Didier Drogba (Slonokoščena Obala)
62 - Zlatan Ibrahimović (Švedska)
61 - Lionel Messi (Argentina)
59 - David Villa (Španija)
...

Ponoči so igrali tudi  Hrvati in po izredno slabi predstavi v Miamiju z 0:2 izgubili proti Peruju. ''Čestitke Perujcem za zasluženo zmago. Več si nismo zaslužili in dobili lekcijo. Bolje zdaj kot na svetovnem prvenstvu, a igralcem sem povedal, če bomo tako igrali, ne moremo premagati nikogar,'' po porazu ni skrival razočaranja hrvaški selektor Zlatko Dalić.


Ne spreglejte