Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
22.11

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

2

Natisni članek

špansko prvenstvo La Liga Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 22.11

1 leto, 7 mesecev

Špansko prvenstvo, 2. krog

Veliko razočaranje za Jana Oblaka, Barcelona do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

2

Jan Oblak | Jan Oblak je z Atleticom moral priznati premoč Villarrealu. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je z Atleticom moral priznati premoč Villarrealu.

Foto: Guliverimage

V drugem krogu španskega prvenstva je Jan Oblak z Atletico Madridom v derbiju kroga z 0:2 na domačih tleh moral priznati premoč Villarrealu in tako vknjižil prvi poraz v novi sezoni. Barcelona, ki je v uvodnem krogu zaman čakala na prvi zadetek, je na gostovanju pri Real Sociedadu zmagala s 4:1, pod dva zadetka se je podpisal Robert Lewandowski. Evropski in španski prvak Real Madrid pa je v prvi tekmi po odhodu dolgoletnega nenadomestljivega člana zvezne vrste Casemira navdušil navijače z visoko zmago v Vigu (4:1). Blestel je Hrvat Luka Modrić in si prislužil pohvale trenerja Carla Ancelottija.

Villarreal se je z zmago nad Atletico Madridom Jana Oblaka na vrhu razpredelnice poravnal z Real Madridom, Betisom in Osasuno, ki so prav tako zbrali po šest točk. Oblaka je v 73. minuti po grobi napaki obrambe najprej premagal Yeremi Pino. Slovenski reprezentančni vratar pa je moral drugič po žogo v svojo mrežo v sodnikovem dodatku, ko ga je ugnal Gerard Moreno.

Tekma pa bi se kaj lahko razpletla tudi drugače, a je v golu Villarreala blestel Geronimo Rulli, ki je bil v drugem delu kar nekajkrat na preizkušnji. Varovanci Diega Simeoneja so bili vse bolj nervozni. Povsem pa so živci popustili Argentincu Nahuelu Molini, ki je v četrti minuti sodnikovega dodatka prejel rdeči karton in nato je v obliki drugega gola sledila še kazen.

Jan Oblak je dvakrat klonil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Oblak je dvakrat klonil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ancelotti navdušen nad Modrićem

Beli baletniki so s prepričljivo zmago v Galiciji ohranili stoodstoten izkupiček v tej sezoni. Celto so ugnali s 4:1, na igrišču pa je izstopal Luka Modrić. ''Modrić je neuničljiv. Vedno je pripravljen in vedno igra dobro. Njegov zadetek (v 41. minuti je atraktivno zadel po strelu z razdalje za 2:1, op. p.) je odločil srečanje v našo prid. Do takrat smo spremljali dokaj enakovredno tekmo,'' je trener Carlo Ancelotti pohvalil Dalmatinca, ki bo prihodnji mesec dopolnil že 37 let. Proti Celti je prispeval zadetek in podajo, to pa je bila prva tekma, ki jo je Hrvat v zvezni vrsti odigral brez pomoči dolgoletnega soigralca Casemira.

Real je po dveh krogih pri dveh zmagah. | Foto: Reuters Real je po dveh krogih pri dveh zmagah. Foto: Reuters

Brazilec se je pridružil Manchester Unitedu, ki se nahaja v ogromni krizi, v udarni enajsterici Reala pa ga je zamenjal mladi Francoz Aurelien Tchouameni. ''Ima drugačne kakovosti od Casemira. Danes se je izkazal,'' je zadovoljil trenerja. Zmaga Reala bi bila lahko še višja, če bi Eden Hazard v zaključku srečanja izkoristil najstrožjo kazen.

Čeprav so navijači pričakovali, da jo bo izvedel Karim Benzema, ki je bil z bele točke uspešen že v prvem polčasu, je francoski napadalec prijazno odstopil izvajanje Belgijcu, ki si pri Realu nikakor ne more ustvariti slovesa, s katerim je pred leti, ko je nastopal za Chelseaja, spadal med najboljše nogometaše na Otoku.  

Jan Oblak
Sportal Messi ni nominiran za Zlato žogo, za vratarja leta kandidira Oblak

Špansko prvenstvo, 2. krog:

Petek, 19. avgust:
Espanyol : Rayo Vallecano 0:2 (0:1)
Sevilla : Valladolid 1:1 (0:0)

Sobota, 20. avgust:
Osasuna : Cadiz 2:0 (1:0)
Mallorca : Betis 1:2 (0:1)
Celta Vigo : Real Madrid 1:4 (1:2)

Nedelja, 21. avgust:
Athletic Bilbao : Valencia 1:0 (1:0)
Atletico Madrid : Villarreal 0:2 (0:0)
Jan Oblak (Atletico) je branil celo tekmo

Real Sociedad : Barcelona 1:4 (1:1)

Ponedeljek, 22. avgust:
Elche : Almeria 1:1 (1:1)

Girona : Getafe 3:1 (1:0)

Lestvica strelcev:

3 - Iglesias (Betis), 
2 – Aspas (Celta), Avila (Osasuna), Baena (Villarreal), Juanmi (Betis), Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico Madrid),
...

Ne spreglejte