Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 5. 2012, 16.10

7 let, 12 mesecev

Kurtić s prvencem poskrbel za remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca pod vodstvom Slaviše Stojanovića še vedno nima zmage. V Avstriji je remizirala proti Grčiji (1:1), edini zadetek za Slovenijo je ob debiju dosegel Jasmin Kurtić.

Slovenija je v Kufsteinu v Avstriji remizirala proti Grkom, ki bodo igrali na Euru 2012. Slaviša Stojanović, ki je na tretji tekmi v vlogi selektorja drugič zapored remiziral, je tekmo začel s postavo S. Handanović; Brečko, Šuler, Cesar, Jokić; Kurtić, Radosavljević; Vršić, Kirm, Šišić; Matavž. Vendar Grki so kaj hitro povedli. V osmi minuti je branilec Olympiacosa Vasilios Torosidis z lepim strelom z desne strani premagal Samirja Handanovića. Namesto poškodovanega Bojana Jokića je v 21. minuti vstopil Dejan Kelhar. Slovenija v prvem polčasu ni imela kakšnih večjih priložnosti za zadetek, zato so Grki zadržali prednost. Ob polčasu sta vstopila še Zlatan Ljubijankić in Valter Birsa, a se igra Slovenije ni izboljšala, v 66. minuti je v igro vstopil tudi Josip Iličić. V 71. minuti je Jasmin Kurtić dobro izvedel prosti strel, odbite žoge pa Marko Šuler iz bližine ni uspel potisniti v gol. Zaigral je tudi Etien Velikonja, ki je vstopil namesto bratranca Tima Matavža.

V 87. minuti pa je debitant Jasmin Kurtić izkoristil svoj natančen strel in izenačil. Slovenci so imeli na robu kazenskega prostora prosti strel, ki ga je z natančnim in močnim strelom v zadetek spremenil nogometaš Palerma. Slednji ima kot posojen igralec za sabo dobro sezono v serie B pri Vareseju. Grki so tekmo končali celo z igralcem manj, saj je bil zaradi udarca namernega udarca z roko v nogo Boštjana Cesarja izključen Panagiotis Kone.

Avgusta Slovenijo pred domačimi navijači čaka še obračun z Romuni, potem pa bo šlo zares.

Zanimiv obračun med Švico in Nemčijo so bolje začeli Švicarji, ki so v le dveh minutah po golih Erena Derdiyoka prišli do prednosti proti enim favoritov na Euru. Pred koncem prvega polčasa je "elf" znižal zaostanek, po podaji Maria Götzeja je z glavo zadel branilec Mats Hummels. Že na začetku drugega polčasa pa je še tretji gol v nemško mrežo zabil Derdiyok, ki je nazadnje igral za Bayern leverkusen in prestopil v Hoffenheim. Še tretjič pa mu je podal Tranquillo Barnetta. Festival zadetkov se je nadaljeval v 64. minuti, ko je zaostanek znižal Andre Schürrle, vendar je kaj hitro na drugi strani zadel tudi Stephan Lichtsteiner. V 72. minuti je Nemčija po zaslugi Marca Reusa spet prišla na le gol zaostanka, vendar četa Ottmarja Hitzfelda je po zaslugi Admirja Mehmedija v Baslu dosegla še peti gol proti Nemčiji in na ta način prišla do odmevne zmage.

Srbija se je pod vodstvom Siniše Mihajlovića prvič predstavila proti Špancem. Branilci evropskega naslova v Ukrajini in na Poljskem so povedli preko Adriana v 64. minuti, ki je deset minut kasneje iztržil še enajstmetrovko, realiziral pa jo je Santi Cazorla. Bolgari pa so presenetljivo premagali Nizozemce.

Brazilija, ki se pripravlja na OI v Londonu, zato je v Hamburgu igrala s precej pomlajeno ekipi, je s 3:1 premagala Dance. Dva zadetka je dosegel Hulk. Na tribunah v Hamburgu je bil tudi Jose Mourinho, ki naj bi si ogledoval mlado brazilsko zvezdo Lucasa, ki se je izkazal s podajo za prvi gol Brazilcev.

Že v petek so bile tri prijateljske tekme. Rusija, prav tako udeleženka EP, je remizirala proti Urugvaju. Belgija in Črna gora sta se razšli z remijem. Hrvaška je v Pulju premagala Estonijo s 3:1, edini gol za goste pa je zabil naš znanec s slovenskih prvoligaških zelenic Konstantin Vassiljev

Ne spreglejte