SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec agonije: lendavska Nafta v stečaj

3

termometer

Agoniji lendavskega nogometnega kluba Nafta, sicer najstarejšega na območju Slovenije, ni bilo videti konca. Na skupščini kluba so se zato odločili za stečaj.

Lendavčani niso dobili licence za sezono, ki prihaja, dolgovi kluba pa so narasli že na okrog milijon evrov. Nafto je zapustil tudi dolgoletni glavni sponzor Nafta Lendava, ki zaradi lastnih težav ni več mogel podpirati lendavskega nogometa. Redna letna skupščina naj bi nakazala smernice in potrdila novo pot k ozdravitvi kluba in lendavskega nogometa, a je bila sprva zaradi nesklepčnosti preložena. Ponovno je bila sklicana za četrtek, 28.junija. Tudi takrat ni šlo brez zapletov in šele po uri čakanja so prisotni zagotovili sklepčnost, kar je bila tudi nuja zaradi časovne stiske pred novo tekmovalno sezono.

Obstajali sta dve možnosti in sicer, da gre klub v prisilno poravnavo ali v stečaj.Skupščina se je odločila, da potrdi drugo možnost, po kateri se pri pristojnem sodišču vloži predlog stečajnega postopka ND Lendava - NK Nafta.

Nafta po omenjeni odločitvi tako preneha obstajati, lendavski nogometni klub pa bo z novim imenom začel novo pot, na začetku v najnižjem rangu tekmovanja. Kot pa je bilo potrjeno, sta MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota koordinirano prišli do soglasja, da se lendavski nogometni klub kot 14. član lige vključi v pomursko ligo v tekmovalni sezoni 2012/13 (četrta liga). Seveda morajo Lendavčani prej, v najkrajšem možnem času, opraviti svoje delo ter zagotoviti pogoje za uvedbo stečajnega postopka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin